Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 19-07-2012, 10:54

Alene hjemme tilvænning

Kære hundefolk
Fakta: Eli, 9 uger gammel Chihuahua hvalp. Fik hende i søndag (11.07.).

Hun sover i soveværelset, ved vores seng, i sin kurv.
Hér vil gerne øve alene-hjemme-tilvænning med hende. Prøvede at "lukke hende inde" med kurv og aktiverings legetøj i 5 min. Hun SKREG fra da jeg lukkede døren.

Hun har prøvet at jeg har været på WC og lukket døren. = lidt piberi.

Problemet er at hun vel skal være rolig, inden jeg kommer ind ?

Jeg har tænkt mig at forsøge igen, i soveværelset i måske få sek. Men hvad hvis hun går bananas efter 1 sek?

Er der en, der har et forslag til en plan :-)? Jeg har fri denne uge (torsdag i dag) og næste uge (30) uge 31 er min kæreste hjemme.
Synes I det er nok tid?
Vi taler om at hun skal være alene hjemme max seks timer i uge 32, men her har vi en hundelufter, til at kigge forbi 1-2 gange. Uge 33 har jeg heldigvis fri igen.

Planen er at inden ugen er omme skal vi have er rum, hvor hun skal være alene - og sove (når hun ikk nattisser mere). Her er en børnelåge, hvor hun kan se vores anden hund og en glasdør hun kan kigge ud af.

Lyder det som ok omstændigheder for den lille?

Skriv et svar til indlægget19-07-2012, 11:37

:-)

22-07-2012, 23:11

Jeg har 2 chihuahua'er der flyttede ind med 1,5 års mellemrum. De begge startede med at sove i bur, der er en kurv, vand, mad og legetøj i buret, desuden plads til at ligge en avis hvis de ikke kunne holde sig. Det fikse er at den langsom bliver tryg ved buret, på den måde kan det bruges når den skal sove og være alene hjemme. Min ene chihuahua sover stadig i buret, han er 5 år nu, nu er døren bare åben. Hvis i har en anden hund så lad dem være i samme lokale også selv om den lille er i bur, det påvirker hvalpe positivt at se en voksen være rolig når den er alene hjemme.
Held og lykke, Jeanette