Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 16-07-2012, 12:04

Stor allergivenlig hund?

Hej alle sammen.

Min kæreste og jeg har villet have en hund rigtig længe, og inden vi ville tage ud for at kigge på en vi havde fundet er min kæreste blevet testet for allergi. (Jeg er allerede blevet testet uden allergi);

Men i dag har vi så fundet ud af at han er allergisk. Så vi har desværre måtte droppe den skønne blanding af golden retriever og cocker spaniel vi havde forelsket os i.

Da min mor også er allergiker havde jeg i forvejen kigget lidt på labradoodles og goldendoodles for at hun evt. ville kunne passe hund. Men nu er det nødvendigt for os at finde en allergivenlig hund ligemeget hvad.

Jeg er godt klar over at der som sådan ikke er noget der hedder "allergi-fri hund", men vi brænder virkelig for at få en hund herhjemme, og derfor skriver jeg her for at høre jer om i har nogle erfaringer og/eller ideer til hunderacer som er allergivenlige?

Vi vil begge gerne have en hund som er en mellemstor str. (beagle og opefter) da vi ikke er til de helt små selskabshunde.
Som vi har oplevet det tidligere virker det ikke til at min kæreste er stærkt allergisk da han tidligere har kunne kæle med nogle venners golden retriever uden at mærke noget af betydning.

Så er der nogle herinde der har ideer eller interessante oplevelser med allergivenlige hunde i en "ordentlig" størrelse? og kan der være nogle jeg har misset? Udover doodles ved jeg at pudler selvfølgelig er gode, men min kæreste bryder sig desværre ikke om rene pudler.

Skriv et svar til indlægget16-07-2012, 13:05

Måske skulle I finde ud af, hvori allergien består : Er det pelsen, skællene el. spyttet din mor og kæreste ikke kan tåle ? Og det kan I nok kun finde ud af (hvis I ikke ved det allerede) ved at være sammen med hunde nogle timer ad gangen...

I slægt med pudlen af større hunde er der : Barbet, den irske og spanske vandspaniel (søg på google) - Kerry Blue terrieren skal også klippes og er måske for din kæreste mere maskulin i udtrykket - under alle omstændigheder synes jeg, i skulle vælge en raceren hund, så I ved hvad I får, og ikke sidenhen får overraskelser med hensyn til, at pelsen bli'r meget anderledes end forventet.

17-07-2012, 09:53

Vi har riesenschnauzer uden problemer selv om min mand er også lettere allergisk mod hund. Han blev vaccineret i 9 mdr. inden vi fik ver 8. uge. Han reagerer ikke på at hun er i huset. Hun er kun i nederste etage langt fra soveværelserne på 1. salen. Fælder meget lidt. Er kæmpestor og meget dejlig:) De findes også som mellem schnauzere. Du skal bare regne med konsekvent træning og en del aktivering....så kan den sagtens være rolig både inde og ude.

17-07-2012, 10:18

Tina - Det lyder som en god idé. Måske skulle vi spørge om vi kunne låne min venindes golden en dags tid og se hvordan han får det så :)
en vandspaniel kunne måske også være en mulighed, er nemlig vild med alle spaniels :) Og frisuren kan jo klippes relativt kort? Har set nogle billeder af den spanske vandspaniel som jeg synes er lige langhåret nok med de krøller ;);

Hanne - Det lyder jo skønt :) Hvad er det for en vaccine? og koster den? Jeg har kun hørt om den hvor man skal stikkes hver uge i et par måneder og derefter hver måned i 3-5 år? Det lyder nemlig ret tidskrævende!

17-07-2012, 13:38

havde et vennepar, de havde en pragtfuld airdaleterrier og fik allergi- barn den lille pige tålte sagtens Tom og ligeså en anden veninde der boede i samme hus, tålte ham bare et forslag, airdale terrier.....Ane

17-07-2012, 18:05

Den vaccine min mand fik er nok den samme du har hørt om. I starten hver uge, men ret hurtigt bilen der længere i mellem. Efter nogle mdr. Kun hver 8. Uge. Sygesikringen dækker det meste. På allergiklinikkens hjemmeside står der at den årlige udgift er ca 500 kr for et allergen. Den klinik vi brugte hedder Tølløsevej allergi klinik og ligger i Brønshøj.
Airedaleterrier fælder heller ikke meget pg er en skøn hund hvis man kan acceptere en hund der tænker ret selvstændigt:)

17-07-2012, 20:56

Min mand er vaccineret mod kat, for mange år siden, da vi havde kat. Og fordi mange af vores naboer også havde kat.
Det blev han hos egen læge. Dengang var det gratis. Så du kan jo spørge din læge til råds.

07-09-2012, 16:07

Hej vi har en løwschen og den er som bomuldshunde af d såkaldte allergivenlige racer.
Vores venner har også løwschen og den tåles af min veninde der ellers ikke tåler hund.
De fælder ikke,men skal redes.
Størrelse mellem tænker jeg. Ca 32 cm over ryggen og ca 8 til 10 kg udvokset.
Måske skal vi af med vores vidunderlige hvalp af denne race pga. Arbejdsmæssige omstændigheder.
Han er lige dyrlæge tjekket til ug idag. Han er 13 uger på mandag,og meget lærenem.
Køn uden tvivl
Godt temperament bestemt
Sjov og legesyg når vi har lyst
Sover i sin egen seng,kasse,pude. . .
Meget lærenem og dygtig til hvalpetræning
Hvis det har vækket jeres interesse ?
mette