Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 16-07-2012, 04:25

Hvalp chi - gamle hund liderlig og voldsom???

Hjælp hjælp hjælp
Er ved at gå ud af mit gode skind fordi jeg ikke forstår hundesprog.
Har i forvejen en skøn sød fransk bulldog ved navn Baggie (han, 2,6 år) og jeg købte i går en lille chihuahua hvalp, der nu hedder Eli. Hun er 8 uger.
Mødet mellem disse gik OK.
Dvs "mit" problem er at Baggie virker simpelthen så kåd? Han halser og stønner, som han kun gør, når der er 27 grader udenfor og han har tonset rundt efter en bold. Han kan simpelthen ikke lade være med at slikke hende (helst bagi) og løfter hende jo nærmest op på snuden hver gang. Han er meget voldsom. Han viser ingen tegn på aggression. Når hun går rundt stopper han hende nærmest og puffer hende ind mellem sine poter. Han lader hende ikke gå rundt. Han er opdraget (af min kæreste- da vi ikke var sammen), men "nej træning" dvs hvis han gør noget forkert får han et nej... Skal jeg gøre det, når han er voldsom ved hende? Dvs hele tiden næsten. Roser ham, når han kan sidde ved siden af. Roser ham, når han bare sidder og kigger på hende. Men nu er hun så ved at sige fra - knurrer og snapper ud efter ham og der forstår han slet ikke - han slikker bare mere og vælter hende rundt.
Skal jeg lade dem ordne det? Er bare bange for hun psykisk bliver påvirket
Har ikke rigtig mulighed for at lukke ham ind i et andet rum, for at lære hende bedre at kende? Det er ikke noget vi normalt gør, så ville han ikke se det som en straf? En udelukkelse fra flokken?
Er det ok at hun lærer man gerne må sidde på skød i sofaen? Det gør han ikke (han er lidt for stor) - vil/kan han blive jaloux over forskelsbehandling?
På et tidspunkt vil vi gerne kastrere ham (der skal jo ikke avles).. Ville det være nu? Synes hans adfærd virker noget seksuel?
Vh Johanne

Skriv et svar til indlægget16-07-2012, 09:48

Du kan først og fremmest være helt sikker på at han ikke er liderlig, hun er simpelthen ikke gammel nok til at tænde de lygter i hovedet på ham, men det kan godt være at en kastration ville skrue lidt ned for det.

Men nu er deres forhold stadig meget nyt, så han er nok bare rigtig glad for hende. Er han ellers en legesyg hund der gerne vil lege med andre hunde? Så er han såmænd nok bare glad for at have en mere permanent legekammerat. Du kan, måske med fordel, investere i enten en transportkasse eller en babylåge, så Eli kan få lidt fred og have lidt afstand imellem dem mens de kan komme i kontakt med hinanden, mange ejere sværger ved babylågen, hvor hunden jo stadig kan se og lugte det hele, men bliver holdt på afstand.

Jeg tror du gør ret i, at forstærke den rolige opførsel.

16-07-2012, 11:54

Hej.

og tillykke med den lille ny.

Jeg ville også kræve ro og orden, om det er via hver deres bur, baby låge, eller at du går imellem dem, og kræver det med dit kropssprog er op til dig.

jeg ville også rose, når de slapper af i hinandes selskab.

da jeg fik min lille hund, som jeg ville ha som knæ-hund, havde vi også en stor, som ikke fik ligge i sofaen, og det gav ingen problemmer. De fik begge den opmærksom hed de behøvede.
men vi har været konsekvente med at han ikke må hoppe op, uden at vi siger "så-kom-da" eller ligne, at når vi spiser fredags guf, ligger han roligt og ikke tigger. at når den gamle kom for at blive kælet, søgerede vi for at hun fik plads og lov, og ikke noget han skulle blande sig i. han fik under ingen omstændigheder lov at bestemme, om hun måtte få plads eller ej. hvis nogen vil side der hvor han ligger, må han flytte sig, han har en pude, for enden af sofaen på gulvet,
Så at sofaen ikke er hans, men vores, som vi deler med ham.

16-07-2012, 14:36

Jeg er helt enig, det slikkeri og leg, er ikke seksult eller aggression, Baggie udviser. Han er bare en ung hund, der ikke er gammel nok, til at vide han skal tage hensyn til hvalpen, når de leger. Da hun er meget lille og han er en tung voksen hund, skal du holde meget øje med dem, når de leger. Ellers kan han komme til at skade hende alvorligt.

Da jeg havde Beaglehvalpe, fik de ikke lov til at lege med store unge voksne hunde. Det var så let for os, da vi ikke selv havde en stor hund.

Vores første Beagle fik lov at lege med genboens Labrador, selvom han var en stor hund, og de blev derfor meget gode venner. Men kun fordi Labradoren ikke legede voldsomt, han var 5 år, og vidste at han skulle tage hensyn til en hvalp. Han lagde sig simpelthen ned på siden og lod vores hvalp springe rundt på ham.

19-07-2012, 10:39

Kære alle
Tak for respons og svar :-)!
Jeg kan med tåre i øjnene sige at det går over ALT forventning. Havde i frygt og frustration en hunde adfærdsterapeut på besøg i en time i tirsdags (fik Eli i søndags) og der fik jeg redskaberne til at hjælpe Baggie med at kende grænsen. Og hjælpe Eli med at når hun sagde fra overfor ham så fjernede han sig (det gjorde jeg). Og ved I hvad? Jeg sidder og kikker på dem liggende i ske i samme kurv :-)!
Der har ikke været "overfald", slikkeri eller nappen i ører i to hele dage!
To timers korrekt ræning og Baggie fattede den.
Kan helt sikkert anbefale adfærdsterapeut! Man kan have så mange kreative ideer og egne erfaringer at trække på, men jeg ville være 110% sikker på at det jeg gjorde var det rigtige for BEGGE hunde og det gav dem en meget konsekvent ejer/hundemor.
Tak for støtten :-) Tror aldrig jeg har desperat Googlet så meget, som da jeg fik Eli hjem :-);
KH J

19-07-2012, 19:47

Hvor lyder det dejligt, at alt er faldet på plads for jer, og skønt at høre at en "adfærds time", kan gøre underværker.

Stort tillykke til jer