Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 10-07-2012, 23:10

Kastration ??

Jeg har en super vovse 18 mdr, gammel. mor Berner Sennen/Sibiyren Huskey -- Far Labrador. Og Jeg troede så at Berner Sennen og Labrador genener ville dominere !! Men nej nej. Han er bare hyberaktiv. og det er ikke så godt fordi Jeg er psykisk syg ( manio/depressiv)) og det er ik så godt fordi Jeg for det meste af tiden er depressiv.... Så derfor er mit spørgsål til Jer ?? om Jeg kan forvente at han vil blive en smule roligere af at blive kastrigeret el, hva. ???
Mvh. Niela

Skriv et svar til indlægget11-07-2012, 05:42

Hej.

Generalt er jeg FØR kastrationer,

men min blev ikke mindre aktiv af det, og det ville jeg heller ikke han skulle blive, men de bliver mindre dominerende når der er løbstæver i nærheden, og de kan lugte dem på laang afstand.
så det vil han reagere mindre på.

Kan du ikke bytte en gå tur ud med en cykelstur, og sprede hans mad ud på gulvet, når du fodre ham, så for han lidt at lave, med næsen også.

11-07-2012, 06:01

FOR...:)

11-07-2012, 07:19

Der er fordel og ulemper ved kastration og ingen sikkerhed for at det hjælper på aktiviteten. Du kan læse denne artikel den belyser både fordelene og ulemperne.

http://www.e-pages.dk/dchff/106/

Du kan altid prøve med en kemisk kastration, den holder ca 6 mdr så kan du teste inden du kastrerer rigtigt.

Din hund er 18 mdr og teenager, så jeg vil tro at løsningen er mental træning ikke kastration, prøv at fodre den ved at gemme fodret eller smide det i haven, du kan også bruge en aktivitets bold eller
lægge maden i en sok. De racer din hund er blandet af kræver en del aktivering for at de ikke bliver hyber energiske.
Jeg vedlægger nogle link med ideer til hvad du kan lave med den og derudover er det vigtigt at den kommer på en gå tur mindst 3 gange om dagen så den kan få læst avisen ( samlet dufte);
http://www.naturlig-hund.dk/traening/artikler/aktivering.htm#aktiver
http://www.grosserguiden.dk/Aktiverings-guiden/aktiverings-guiden.html

God fornøjelse.