Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 10-07-2012, 20:06

Alarmgivende hunderace søges

Vi har pt. en Finsk Lapphunde og har haft mops.
Når vi skal have ny hund kunne vi tænke os følgende:

Næsten ingen pelspleje idagligdagen, det meste af tiden, og ingen fæld. En hund der ikke "lugter af hund". Den skal være alarmgivende når der kommer mennesker ind på matriklen. Størrelse maks. 15 kg.
Den skal være glad for katte i hjemmet - ikke nødvendigvis ude i haven.
Den skal være moderat motionskrævende.
Vi har hus og stor grund, er meget hjemme har ingen hjemmeboende børn. Bor nær hundeskov og strand.
Hvilken hunderace matcher dette signalement?

vh Heidi

Skriv et svar til indlægget10-07-2012, 22:02

Lhasa Apso der holdes i hvalpeklip så pelspleje kun er nødvendig en gang om ugen :-);
De er relativ små, fælder ikke og opdrættet til at holde vagt i templer :-)

11-07-2012, 04:49

Hej Heidi
En Bichon Frise har en fortid som alarmhunde på de store slotte, den fælder ikke, lugter ikke af hund, så det må da være sådan en du søger. Dog kræver den lidt pelspleje, men man kan klippe den helt kort. Mine giver alarm når der kommer nogen, men holder op når gæsterne er budt inden for.
Se mere her om Bichon Frisé www.kennel-torshoj.dk
Mvh Gitte

11-07-2012, 08:46

Hvis du bare vil have den skal give alarm er næsten en hvilken som helst af de små selskabracer gode, da det var det de originalt var avlet til. Derudover er pudlen og Bichon-typerne alle ikke- til lavt-fældende, og du kan klippe deres pels helt kort for at minimere pelsplejen, og endda selv købe klippemaskinen så du ikke engang skal til frisøren med dem. De kan alle trænes til at være kattevenlige.

11-07-2012, 11:19

Hvad med dværgschnauzeren. Robust, stabil hund der hvis den trimmes 2-3 gange om året ikke fælder nævneværdigt.

11-07-2012, 15:19

Flot hund.

I vores nabolag bor en enlig dame, der har 2 tæver af racen Dværgschnauzer.

Den ene gøer af alle, den anden siger aldrig noget. Og det er vist et almindeligt kendt problem i de fleste hunderacer. Alle hunde kan lære at bo sammen med en familiekat.
Så hvis man gerne vil have en hund der gøer, så spørg dens opdrætter til råds, om forældrenes temperament og adfærd. Det kan så være en "ledetråd."

15-07-2012, 18:01

skal det være lidt spændende.... så er den super sjældne Volpino Italiano... minimal pelspleje, minemal motionskrav... dog fælder den .. hanner dog mindre end tæver.. der findes kun omkring 1000 i hele verden, så meget spænde at arbejde med denne race. Den blev i det gamle Italien brugt som alarmhund ... og det er den :o) se evt. mere www.volpinoitaliano.dk