Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 10-07-2012, 13:21

Golden retriever - for buttet?

Hej - jeg har en hvid golden retriever tæve på ca. 5 mdr. Vi har fra dag 1 fået at vide, at vi skal passe på hendes vægt, da racen jo har det med let at blive buttede.

Hun er madglad (som i MEGET madglad) - men det er de fleste hunde jo, så det er jo selvfølgelig op til os - som ejere og fodermestre - at sørge for den rette dosering.

Hun er efter sigende en STOR tæve - vejer omtrent 20 kg. Hun får ca. 300 g. foder om dagen + et ikke stort antal ikke-fedende godbidder.

Mit spørgsmål går på - hvordan kan vi med sindsro sige "Du er ikke tyk"? Synes det er vældig svært at vurdere - for racen er jo ret "robuste" som hvalpe - store tykke ben og generel kraftig bygning.

Jeg skal med glæde uploade et par billeder, hvis det ønskes.

Skriv et svar til indlægget10-07-2012, 16:33

Hvis profilbilledet er, som hun ser ud nu, er hun med sikkerhed ikke for tyk - hun ser smal ud bag til, hvad en hund bør gøre (den skal ikke ha' samme bredde fortil som bagtil) - ved at lægge håndfladerne på siden af hunden, skal ribbenene kunne mærkes, ikke sådan at de er meget tydelige, men heller ikke så man skal presse for at føle dem...

Foderindtaget og godbidderne handler også om det aktivitetsniveau hunden har, og man skal også passe på man ikke blir' for "fedtforskrækket", når det er hvalp og unghund, så det er en balancegang, som læres efterhånden, og da I er opmærksomme på hendes madglæde, tror jeg ikke, I vil få problemer med hun bli'r for tyk - jeg kan læse nogle har god effekt af at give gulerødder - hunden blir' mæt uden at blive tyk - jeg selv har altid reguleret ved foder og godbider, og doseret mindre el. givet fedtfattigere som jer, hvis jeg følte hunden var på vej i den "forkerte" retning...

10-07-2012, 17:01

Det er svært at se om hund er for tyk (med mindre det står slemt til), og det er derudover lidt svært at bedømme unghunde, der jo godt kan tage lidt på mens de vokser eller stadig har lidt hvalpefedt.

Derudover er der et par tommelfingerregler for at bedømme om en hund er overvægtig, det første er at mærke på den, du skal kunne fornemme ribbenene uden at trykke alt for hårdt. Et andet er at stå lige over hunden og se ned over dens figur, måske skal du presse lidt på pelsen, og se om taljen er defineret, altså at hofterne og brystkassen er større end livet.