Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 06-07-2012, 15:16

Første Løbetid

Hej. Min tæve på 9 mdr. Er kommet i løbetid for første gang. Blødt i 15 dage. Nu noget mere klart udflåd. Det sjove er at der ikke har været synderlig interesse fra hanhundens side. Har undgået direkte kontakt, men de reagerer ikke rigtig når vi passerer dem på gaden heller. Er det fordi det er første gang?
Hvordan ved jeg hvornår hun kan komme i hundeskov igen uden at løbe risiko for parring og drægtighed.
Hun har spist meget sparsomt siden hun begyndte at bløde, men er ellers frisk og stadig interesseret i gode godbidder. Er det normalt med så nedsat appetit?

Skriv et svar til indlægget06-07-2012, 16:30

Hej Hanne.
Om en uge, så er hendes løbetid slut. Blødningen ændrer farve iløbet af de 3 uger, det står på. Når hun er højløbsk og parringsklar, så lægger hun halen til side, hvis du eller en hund rør/snuser hende bagi. Som regel er tæven parringsklar i den miderste uge, men det kan for nogen også være i den sidste uge. I den første uge, afviser hun altid hanhundene.

Men jeg ville nok vente en uges tid mere til hun er ovre den fjerde uge, før hun luftes løs i en hundeskov, ikke fordi hun kan risikere at blive parret, men fordi hun stadig godt kan "dufte dejligt", og forvirre hanhundene, som så evt. derfor kan ryge i totterne på hinanden. Og så bliver du ikke populær blandt hanhundeejerne.

Der er stor forskel på hanhundes reaktioner på tæver i løbetid. Nogle kan lugte og reagerer på lang afstand, hyler og piver. Andre hanhunde passerer bare forbi tæven, hvis de altså ikke har haft snuden for tæt på. Så hanhunde tæven plejer at møde og hilse på, til deres ejer skal man lige venligt sige : "Min tæve er i løbetid". Det er synd hvis hanhunden lige har fået lov til at snuse, og så bare bliver trukket væk.

Hvis du vil undgå ivrige hanners tilnærmelser i næste løbetid, så kan du købe klorofyl tabletter på apoteket eller i Matas, og give din tæve, et ufarligt naturmiddel, der tager noget af duften, og så ellers holde hende i snor på alle lufteture.
Om løbetid giver nedsat appetit, er jeg ikke den rette til at svare på. Som Beagleejer er jeg vant til at mine hunde spiste alt og gerne altid, hvis de havde fået lov. Så det er bedst andre tæveejere, der ved bedre og med egen erfaring svarer på det.

06-07-2012, 17:00

Tak for svar. Jeg købte faktisk klorofyl tabletter men havde svært ved at finde ud af hvor meget hun skal have. Nogle steder læste jeg 10-15 stk, men aldrig styrken på pillerne. De er 50 mg pr pille. Nu bruger jeg dem ikke rigtig da hanhundene ikke har vist interesse

06-07-2012, 17:46

Nu er det mange år siden jeg har brugt dem, så jeg husker ikke præcis hvormange jeg gav.
Men til mine hunde der vejede 13-15 kg har det ikke været mere end 5-6 stykker. dgl.
Persille kan man også hakke og blande i hundemaden.
Og i løbetiden holdt vi os helt væk fra deltagelse Beagleklub-arrangmenter, skovture og eng.
Tæverne nøjedes med haven og så dgl. gå-ture i nærområdet. Her hvor vi kendte de fleste hunde, og derfor nogenlunde vidste hvilke hunde vi mødte.