Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 05-07-2012, 21:00

Tæve eller Han??

Jeg er ved at vælge en ny hvalp. det er ikke min første hund, har haft 2 før den kommende. De har begge været hanner, med godt gang i den. Overvejer nu en tæve for at få mere ro på, men ved ikke ret meget om dem. Tænker lidt fordele/ ulemper??? Nogen som kan hjælpe eller har gode råd??? Det er forresten min 2. Border Collie jeg skal have.
Lene

Skriv et svar til indlægget07-07-2012, 08:05

Drømmer også af og til om en sød/blid og føjelig tæve :) Men ulempen (synes jeg) er den livslange tilbagevendende løbetid, med de problemer det kan medføre omkring helbredet/falsk drægtighed/ændret adfærd og hensyntagen til omgivelserne i løbetidsperioden - skal hunden bruges til træning, kan man selvfølgelig lade den sterillisere...

Hannerne er mere regulære og lige ud af "landevejen", men det er bare min opfattelse - jeg tror, det er lidt af et temperamentsspørgsmål, hvad man foretrækker...

08-07-2012, 06:51

Nu har jeg haft en stereliseret tæve,blid og god som dagen var lang, hun har selvfølgelig været ung hund, osv. blev stereliseret efter første løbetid, og derefter var hun stabil.

Nu har jeg en kasteret han hund, han blev kast som 6 mdr. og det har jeg aldrig fortrudt. han er også stabil. han er selvfølgelig ung hund 2 år, og terrier. og fremad gående.

Så skal de ikke indgå i avl. kan man overveje at neutralisere dem, og få en mere "stabil", men nu er det jo ikke en sove pude, selv om de bliver neutraliseret, der skal stadig massere af træning og leg til. for at få en "lige ud af landevejen" hund.