Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 05-07-2012, 09:43

Vægt og foder i følge en Westie Terrie.

Hej,

Jeg er lige blevet en lykkelig ejer af en Westie terrie tæve på 4 år.
Jeg undre mig lidt over hendes vægt. Hun har taget en del på her de første par uger vi havde hende og nu vejer hun 7,3 kg og de skal vidst ligge mellem 6-7 kg.

- Nu skal vi så have hende ned i vægt, men jeg er lidt i tvivl om hvor mange g hun ca skal have om dagen og om det skal deles op over hele dagen?

Vi er ude og gå med hende 4 gange dagligt og en af turene er en af de lange af slagsen. Når vi ikke er ude og gå ligger hun tit og sover og slapper af.

- Hun har os fået en lang gyldent stribe ned over ryggen, så det ligner hun er beskidt, men det er hun ikke, nogen der kender til det problem? Resten af pelsen er hvid.

Glæder mig til at læse de svar der kommer :) Vil det bedste for min søde Putte.

Hilsen Mulle

Skriv et svar til indlægget05-07-2012, 10:18

Hej Mulle,

Tillykke med Putte. Westierne er skønne!!

Det er rigtig at normalen for en Westie er at ligge mellem 6 og 7 kg. Det betyder dog ikke nødvendigvis at din er overvægtig hvis hun vejer mere - hun kan bare være større end standarden. Jeg har en blanding af en Westie og en Cairn Terrier. Hendes idealvægt er ca. 9 kg, selvom begge hunderacer begge har en standardvægt mellem 6 og 8 kg - Min Nalas forældre var bare store eksemplarer :-);

Om en hund er overvægtig bestemmes bedst ved at mærke og se på dem - Når man mærker ned af siden skal man kunne mærke ribbene uden at trykke ind (men det er lidt svært, hvis hun ikke er nytrimmet) - for meget ribbene og en synlig rygsøjle tyder omvendt på en underernæret hund.

Hvis Putte er overvægtigt skal du selvfølgelig skære ned på maden. Aases råd om at få lagt en plan for vægttabet hos dyrelægen er rigtig godt, men når det kun er 1-1,5 kg der skal smides, mener jeg godt det kan klares hjemme. Især hvis det er noget hun har taget på indenfor kort tid - så har det jo ikke nået at påvirke kroppens organer, led osv. endnu.

For at lave regnestykket for dig, skal jeg vide hvilket foder du fodre med?, hvor meget energi der er i foderet? og hvor meget / hvad hun får udover foderet?

Din hund (ca. 7,3 kg og overvægtig) skal ifølge dette skema http://www.hundeleksikon.dk/hundme.html have ca. 1400 KJ om dagen. Det svarer til ca. 333 Kcal om dagen (da Kcal = KJ / 4,2). Bagpå din hunds foderpose står posen Kcal pr. kg - omregn denne til Kcal / g og så er det let at finde ud af hvor mange gram fra den pose hunden skal have pr. dag for at få 333 Kcal.

Et eksempel på regnestykket kunne se sådan her ud:
Antal Kcal pr. dag: 1400 KJ / 4,2 = 333 Kcal pr dag
Posen kcal indhold pr. gram hvis der bruges Acana Light & Fit: 3450 Kcal/kg = 3,450 Kcal/g
Antal gram om dagen Putte vil skulle have af Acana Light & Fit: 96,5 g pr. dag.

Eksemplet er lavet udfra dette foder: http://www.porcani.dk/product.asp?product=1963
Et slankefoder jeg godt vil anbefale :-);

Husk at de 96,5 g pr dag her, udfylder alle 333 Kcal pr. dag. Der må altså ikke gives noget som helst udover! Hvis du giver guffer, ben osv. skal der trækkes mad fra - ellers vil hun ikke tabe sig.

Terrier-gø fra Line :-)

05-07-2012, 15:44

Ja det kan sagens være et tegn på allergi! Det skal du helt sikkert holde øje med :-/
Kylling, oksekød, majs, ris og soja er typiske allergikilder der skal ungås når man har en hund som en Westie der er kendt for sine allergiproblemer. Jeg undgår dem selv så vidt som muligt!
Kløer hun sig? Bider hun sig meget i poter, osv? Er hendes hud meget rød på de tynde områder, f.eks. i armhulerne, omkring anus, mellem poterne ovs.?

Det kan dog også bare være et tegn på at der er for meget fiskeolie i foderet (eller hvis hun får det ved siden af?). Fiskeolie farver pelsen brun. Hvis det er dét, vil hun også være meget brun i pelsen i skægget .. Hvis det er tilfældet kan man bare skifte til en anden olie, der ikke er lavet på fisk :-)

05-07-2012, 15:54

Det er meget forskelligt om man foretrækker høje proteintal eller ej. Personligt er jeg meget glad for at fodre med høje proteintal, men går meget op i fra hvilke kilder det stammer fra :-) Jeg foretrækker protein frem for kulhydrater, til både min hund og jeg :-);

Der er desværre ikke så mange undersøgelser på området, så om høje proteintal er farlige eller ej, er ikke bevist. Man har tidligere ment at det kunne give proteinforgiftning, men det har senere vist sig at handle om hvilken slags protein og ikke hvor meget.
Hunde der har en dårlig nyre må dog ikke få meget protein ....

Ina; har du afsløret hvilket foder du fodre med nu her? Jeg venter i spænding!!
(har gået til eksamen så har ikke haft tid til at følge med på din hjemmeside)

05-07-2012, 18:08

Ina: Jeg har i mellemtiden været inde og læse. Jeg måtte knap en måned tilbage for at være opdateret. Sikke en omgang i har været igennem! Det er bare SÅ uheldigt. At de ikke trives på det du havde udset til dem, var der jo ikke noget at gøre ved, men at du så bestiller JWB hjem for at redde deres maver, og det så viser sig at være dårligt, er da bare SÅ uheldigt! Stakkels søde drenge :-( Jeg er glad for de er på vej i bedring!

Jeg troede egentlig at Regal var et koldpresset foder, men det kan jeg godt se er fejlagtigt af mig. Jeg har lige været inde og se på det - det ser rigtig godt ud. Det kunne jeg også godt finde på af afprøve på Nala som noget afveksling til tider. Især at de har sække på 1,8 kg tiltaler mig. Jeg køber dem sjældent større :-) Der er selvfølgelig mindre protein i, end hun er vant til, men jeg kan godt lide tanken om at hun får forskellige sammensætninger :-) Hvor køber du?

Forsat god bedring til drengene!Trådstater: Beklager udenoms snakken!

05-07-2012, 19:20

Ja det er jo det jeg ved, det var derfor jeg synes det var så mærkeligt, da jeg jo huskede det som et koldpresset foder ;-) Tak for forhandler - det skal jeg huske!

06-07-2012, 08:39

Hej Ina.

Rigtig god bedring med Oscar og Darwin.
Det er synd de har dårlige maver så tit, både for hundene og dig. Jeg ved den slags problemer betyder man er på 24 timers vagt, hvis hundene skal ud flere gange om natten.
Det er trættende og man bliver ked af det, på hundenes vegne.

Bella har overstået en sej og lang løbetid, Først 3 uger, lige efter påske, med ret meget blødning, måske fordi det er mere end 1.½ år siden hun sidst var i løbetid.
Så derefter tegn på falsk drægtighed, med lidt mælk i patterne, som nu hænger på hende. Hun var utrolig meget opsvulmet ved skeden, blev meget mørk, og har nu en stor hængebug, der også er blevet mørk.
Køn er hun ikke, jeg vil lige lade dyrlægen kigge på hende, når vi snart skal til Hillerød.
Skeden er svundet meget ind igen. Hun har ellers ikke ændret adfærd, også været med på en lille miniferie. Og hun spiser, leger, går tur, sover, som hun plejer. Så vi tror ikke hun er syg.
Men ingen af mine tidligere tæver, har haft samme slags løbetidssymtoner, heller ikke de to avls-kenneltæver, vi fik 7 og 9 år gamle, der ikke var og aldrig blev sterilliseret.

Undskyld Putte, denne hilsen udenfor dine "trådspørgsmål."