Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 04-07-2012, 15:31

Hund og arbejde

Hej alle :);
Jeg er 25 år og er færdig med at studere, har købt en lejlighed og leder nu efter job. Jeg har altid vidst, at jeg en dag ville have en lille hund. Jeg elsker hunde på alle måder, og det er noget, jeg bare må have i mit liv. Jeg er klar over ansvaret og at mit liv skal tilpasses hunden, og dette er jeg helt indstillet på.
Min eneste bekymring er, hvor længe jeg kan lade hunden være alene hjemme! Jeg leder efter fuldtids arbejde (ca. 7-8 timer). I en ideel situation, ville jeg ikke lade min hund være alene mere en 5 timer, men jeg tænker også, at jeg vel ikke er den første med et fuldtidsjob, som har fået det til at fungere. Naturligvis ville jeg lufte hunden lige inden jeg gik og lige når jeg kom. Derudover vil jeg gerne bruge det meste af den resterende tid sammen med hunden. Med tiden håber jeg på, at jeg kan have 2 hunde, så de også kan holde hinanden med selskab!
Jeg påtænker at købe en shih tzu! Jeg kender racen fra andre, og elsker dens personlighed og størrelse. Hvor lang tid tager det for en hvalp, at være klar til en dag alene hjemme? Nu er jeg arbejdsløs og tænker derfor, at det ville være en god periode at få den i!
Håber nogle har gode råd! Leder især efter erfaringer fra Shih tzu ejere :)

Skriv et svar til indlægget05-07-2012, 09:22

Det er meget muligt at få en hund og arbejde til at fungere, men hvis jeg var dig ville jeg vente til jeg havde fundet et arbejde, var inde i rutinen og dermed sikker på at have tid og energi morgen og aften, faktisk bør du allerede gå turene inden du får hunden. Derudover skal du nok regne med at tage i hvert fald to uger fri efter hvalpen er kommet hjem og nok tage nogle tidlige dage umiddelbart efter.

Hvor lang tid det tager varierer meget, alt efter sind, blære kontrol og hvor intensivt du træner alene-hjemme, men en lille måned er nok ikke fuldstændig urealistisk, omend din sagtens kan være en af dem, der er klar efter de to uger. Usandsynligt, men muligt.

05-07-2012, 14:05

Mange tak for svar! Ja det kan godt være, at jeg skal vente lidt! Jeg har dog overvejet det meget og har f.eks passet hund i en periode og prøvede derfor det lidt af...det kræver noget, men jeg er indstillet på det! Ja jeg vil helt siker være hjemme ved hvalpen i nogen tid, så den kan blive tryg og opdraget godt!
Tak for råd:)

05-07-2012, 14:27

Hej Janni.

7-8 timer dgl. alene hjemme, er efter min mening og erfaring for meget. Det kan gå nogle enkelte gange, når først hunden er voksen og vant til at være alene hjemme.

Hvis du læser annoncer hvor hunde skal hjemskiftes, så er grunden ofte "manglende tid", netop at hunden er formeget alene hjemme. Efter arbejdstid, har man jo også andre gøremål, end at tage sig af sin hund.
Så tænk dig rigtig godt om, det er meget trist at skulle af med sin hund, fordi den ikke trives.
Du bor i lejlighed, hvis den keder sig, gøer eller hyler, vil det også genere naboerne, og så har du problemet.

Jeg kan godt forstå du gerne vil have en lille hund, det er dejligt at have den at komme hjem til. Og man får såmange gode oplevelser ved at holde hund. Men det er også krævende på forskellig vis. 10-15 år frem i tiden.

05-07-2012, 15:22

Jeg er heller ikke fortaler for, man får hund, før man har nogenlunde styr på, hvad man vil i sit liv, men fik også min første egen hund i en ledighedsperiode, hvor jeg havde tid til at lære hunden at kende - da arbejdet var der og dagligdagen anderledes, synes jeg det gik uden store problemer, fordi hunden var tilvænnet alenetid, selv om det ikke var af arbejdsdagslængde.

Du lyder meget afklaret og ansvarlig, så hvis din uddannelse indebærer, du kan få arbejde i det område du bor (og ikke nødvendigvis rejse langt efter det), vil jeg mene du godt kan kigge på hund - selvfølgelig er det ikke optimalt med 7-8 timers alenetid, men er det hunden, der bli'r prioriteret efterfølgende er det OK - der ville ikke være særlig mange hunde i dette land, hvis de kun var forbeholdt hjemmegående og deltidsansatte - der er jo også den mulighed, at få én til at lufte midt på dagen...

05-07-2012, 16:54

Nej selvfølgelig er det ikke kun forbeholdt hjemmegående og deltidsansatte at få hund, men i mange familier er de jo også flere til tage sig af hunden end een person.
Hos os var vi 3 da vi fik den første hund, min mand havde fuldtidsjob, jeg var på deltid, og vores søn på 12 år kom hjem fra skole og gik også tur med hunden.

Een af vores hvalpe solgte jeg til en familie på 3, med bedsteforældre i nærheden. Forældrene havde begge fuldtidsjob, men hver dag hentede bedstemoderen pigen i børnehavn og hunden, tidlig om eftermiddagen. Tog dem begge med hjem, Så det fungerede fint.

Janni virker som en fornuftig ung pige, og hundevant, så jeg er helt sikker på hun nok skal tænke sig godt om, og være en ansvarlig hundeejer, hvis hun vælger at få hund i nær fremtid.

05-07-2012, 22:17

Mange tak for svar:) jeg har også tænkt på, om jeg skulle tale med en sød ung pige eller noget i mit område, som evt ville gå en tur med hunden efter skole! Ikke fordi jeg skal have en hundesitter til at passe min hund fordi jeg ikke har tid, men en gå tur i hvert fald nogle gange om ugen midt på dagen ville gøre det nemmere for hunden! Jeg tror, at jeg vil tænke over alle muligheder og så se, hvordan min fremtidige hund er! Vil så tilpasse efter den! Skal ha lånt en masse bøger om opdragelse og at lære den at være alene hjemme! Skal selvfølgelig være sikker på, at den ikke står og gør...både for den og for naboer:)

05-07-2012, 22:22

Tina: ja du har helt ret i at man skal være ret sikker på, hvad man skal i livet, og det er også derfor jeg har ventet! Har nemlig boet i udlandet i 2 år og er nu meget sikker på, at jeg skal være i DK og arbejde normalt. Desuden er jeg også helt sikker på, at jeg aldrig skal have et job, som er mere end en normal arbejdsdag, da jeg bl.a har gigt (dog ikke så jeg ikke kan gå med hunden, tværtimod er det rigtig godt for mig at jeg SKAL gå med en hund)