Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 02-07-2012, 11:53

Er en cavalier king charles spaniel allergivenlig?

Mig og min familie er ved at anskaffe os en hund. Vi var blevet enige om at vi ville købe en dansk-svensk gårdhund, og vi har været ude at kigge på et kuld af dem to gange. Vi havde næsten bestilt en hvalp, men vi opdagede, at jeg hver gang jeg var sammen med hundene havde sværere ved at trække vejret, og jeg også begyndte at hoste, fordi det kradsede i min hals. Jeg er blevet testet for allergi flere gange og det har ikke vist nogen allergi, men jeg har astma, og jeg har læst, at hundeallergi også kan fæles som astma. Jeg har derfor ledt meget efter en sød allergivenlig hund, men jeg er ikke så meget for at anskaffe mig en hidsig terrier. Jeg har en veninde, som har en Cavalier king charles spaniel, og jeg har ikke mærket noget, når jeg er sammen med hende. Er der nogen der ved om denne race er allergivenlig, eller hvor meget den fælder, og kan man godt anskaffe sig en Cavalier som førstegangsejer.( I må meget gerne skrive noget om racen). Er der ellers nogen, der kender nogle gode hunderacer, der er allergivenlige?
På forhånd tak.

Skriv et svar til indlægget02-07-2012, 12:40

En Cavaliere er noget nær den nemmeste hund at opdrage pga det sædvanligvis meget milde sind.. Nogen mennesker er mere generet af korthårede hunde. Derfor er du ikke nødvendigvis allergisk overfor hunde generelt. Det kan "blot" være at de korthårede og stærkt fældende hunde generer dine lunger og dermed din astma. Hvis du ikke er testet allergisk overfor hund, så er det næppe der problemet er.
Mvh Susanne

02-07-2012, 13:11

Hej Ida
Du skal kigge på de hunde som IKKE fælder.
F.eks Bichon Frisé som jeg selv har. De flæder ikke, har ikke hudskæl eller fedtstof i pelsen.
Du skal prøve at være sammen med hundene i et par timer og be om at få noget afklippet hår med hjem, som du ligger på natbordet om aftenen.
Du kan se mere om Bichon Frisé her: www.kennel-torshoj.dk
Mvh. Gitte

12-07-2012, 12:29

min cavalier fælder enormt meget...-.-'
min søster har 2 skønne lhasa apso hunde de er allergi venlige og fælder ikke!!:D
også er der jo også pudlen eller cotton de tulear som også er allergi venlige og de fælder heller ikke!:D

15-07-2012, 17:07

Prøv at gå ind på hundeleksikon.dk
Der kan du søge på hunderacerne ud fra hvor meget de fælder :)