Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 02-07-2012, 08:22

Jagter cyklister og løbere og gør af fremmende uden hund

Jeg har en 13 måneder dejlig stor hund (Hovawart, schæfer, labrador blanding). Vi har haft ham siden han var lille. Vi har gået til hvalpetræning med ham og lydighedstræning. Vi har indenfor den sidste måned haft et problem med, at han er begyndt at jagte cyklister og løbere. Det skal lige siges, at de gange han har gjort det, har være et sted, hvor hunde må gå frit og det er dér problemet opstår. Ikke nok med at han jagter dem, men han gør også, og da han er en stor hund, bliver folk jo bange og det kan jeg jo godt forstå. Han er på ingen måder aggressiv, men det ved folk han jagter ikke. Han jagter dem ikke, hvis vi går tur med snor.

Dette har gjort, at den daglige eftermiddagstur, hvor han plejer at gå uden snor er blevet lidt stressende for mig, fordi jeg frygter at der kommer en cyklist eller en løber.

Jeg vil gerne undgå, at jeg skal have ham i snor, når nu vi bor nær et område, hvor hunde må være uden snor. Han kan også godt finde på, at gø af folk, der ikke har en hund med i det område. Det er dog blevet bedre med tiden.

Er der nogle der har et godt råd til træning af dette, så jeg igen kan nyde gå-turen med min hund.

Skriv et svar til indlægget02-07-2012, 17:21

Jeg synes du skal ta' fat i noget af det du har lært til lydighed om kontakt og indkald - sørg for at ha' nogle supergode guffer med på gåturen, så hunden synes, det er skønt at komme til dig og få ros og godbid og fokusere på det - lige nu har den fået succes med at gø og få andre til at "forsvinde" - så kald hunden til dig, når du er helt sikker på I er alene, gi' den "fri" igen, og gentag lidt senere, siden kan du måske alliere dig med én (du kender), som kommer gående/løbende, hvor du skal sørge for at få kontakt til hunden, inden den når at reagere.

Det kan ta' lang tid at få ændret adfærd, også fordi hunden er i en "vanskelig" alder, hvor den er noget usikker, så mens du øver kontakt og indkald, synes jeg du skal ha' hunden i en lang sporline, som gi'r hunden frihed, men også dig mere kontrol, hvis der skulle opstå noget uforudset - kan godt være det er surt, men der er ingen lette løsninger...

03-07-2012, 06:24

Er meget enig med Tina.

Frem med den lange line, så du igen føler dig i kontrol, vores hunde læser os, rigtig meget og går vi og holder udgik efter "fare" så mærke de det.
Så det er helt sikkert måde man kalder dem til sig på, der også er vigtig, det skal gøres uden panik.

min gamle lærte, at når der kom nogen, skulle hun komme, og får hende betød det at hun fik en god bid- ikke at de var farlige, og ikke kunne lide hende- hun skulle komme, også fik hun ros og godbider.
Hun lignede en schæfer, så hende var der heller ikke mange som kunne lide, og det ignorede vi .

Det er helt normalt, at man i perioder går baglæns i sin træning, vældigt frystrende, men meget almindeligt. høre ofte folk i hundeklubben sige, "jamen, den kan der hjemme" , og har også selv været der. for mig galt det om bare at træne når jeg havde overskudet. når jeg ikke lod mig irreteret over at han gjore fejl igen og igen, men kunne holde glæden oppe til det blev rigtigt.

fortsat god træning/leg- hunden skal se det som leg-jeg ser det som træning :)

03-07-2012, 08:25

Tak for jeres svar:-);

Ja de er snu de hunde, de læser os som en åben bog:-) Jeg har nu investeret i en lang linie og vil følge jeres råd med godbidder og kontaktøvelser/indkald, men hvor er det dog frustrerende.

03-07-2012, 10:35

Ja øv det mange gange i lang line, på det område hvor han plejer at gå løs, og behold linen på ham, indtil du er 100% sikker på han kommer ved indkald. (Hmm! det bliver man jo aldrig).

Når i går tur hvor der er trafik, og hvis du også der vælger ikke at have ham i kort snor, men har ham i lang line, så lav indkald FØR biler og cykler når jer.

Er han først begyndt at gø og jagte dem, taler du for døve hundeører.

Selvom du måske føler det frustrerende, så lad dig ikke mærke med det. Betragt det ikke som et problem, men som en opgave du vil løse og vinde.

04-07-2012, 05:54

Nemlig Aase......

det er ikke et problem men en opgave der skal løses-den vil jeg huske.