Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 01-07-2012, 15:48

Hundetræning?

Hej derude, jeg har anskaffet mig en blandingshvalp som nu snart er 4 måneder, schæfer/rottweiler, som dog ligner og opfører sig mest som en schæfer. Jeg købte hende da hun blev 8 uger. Jeg har hørt at hundetræning eller hvalpetræning er ekstra nødvendigt for denne race, men nærmeste sted hvor der er mulighed for at melde sig til det, er bare rigtig langt væk, og jeg har ikke bil til rådighed.
Kan jeg selv klarer træningen derhjemme? Jeg socialisere hende meget og hun kommer med i byens hundeskov, jeg har også en Papillon i forvejen - de er bedste venner :-)

Skriv et svar til indlægget01-07-2012, 17:35

Siden du allerede har en hund har du jo nogen erfaring med træning og det kan du tage i brug her, så skal du bare huske at snor træning er ekstra vigtigt med store hunde og måske finde lidt flere bøger fra en træner du synes godt om/lyder fornuftig.

Træning er vigtig for denne race fordi Rottweileren godt kan være aggressiv hvis den ikke bliver socialiseret (hvilket du er godt i gang med) og begge er yderst intelligente racer (samme gælder jo egentlig også for Papillonen ) med et arbejdbehov og de skal bruge deres hoveder til noget (du kan med fordel læse 101 Dog Tricks af Kyra Sundance og Leg Med din Hund af Christina Sondermann), derudover bliver de jo også ret store og stærke, så du vil gerne være sikker på at have kontrol over den, hvilket du bedst udvikler ved at træne rigtig meget med den, specielt vent er en god øvelse for at fremme denne type kontrol.

01-07-2012, 17:42

Tak for de gode råd og henvisninger.
Jeg er godt igang med alverdens øvelser, og hun er bare rigtig dygtig. Hun er en rigtig madelsker og grovæder, og jeg har lært hende at hun skal lægge foran sin mad indtil jeg siger værsgo, så det var nok det sværeste når maden var lige foran snuden ;-)
Lige nu skal hun lærer, at hun ikke skal gø af andre forbigående hunde

02-07-2012, 06:15

Hej Malene.

Selvom at jeg er rigtig glad for at komme i min hundeklub, så mener jeg heller ikke at det er et "must", om man som du gør, træner sin hund, og giver den udfordringer. hele meningen er, synes jeg, at lære hunden, at vi leder den, og tar ansvar. sådanne at den "bare"skal følge med, så ser vi til at der sker noget sjovt.

jeg er enig i at snortræning, er vigtig for så stor hund, de er bare stærkere.

Det er jo dejligt at den er madglad, så er de som regl nemme at motivere, min den gamle var også madmotiveret, skulle bare være opmærksom på, at hun ikke gik i mine lommer selv :);

min den lille er legetøjs motiveret, og det har den ulempe, at han hurtigt kan blive lidt overgearet.
men der er fordele og ulemper ved alt.

Stort tillykke med den "lille" nye, den ser dejlig ud.

02-07-2012, 11:04

Tak skal du have :-) det er jeg glad for at høre, vi ville ellers rigtig gerne gå til træning med hende, for der er sikkert nye og gode ting at lære der, så det er bare ærgerligt at den nærmeste er 5 km. væk, og hvalpen kan vel og mærket ikke gå så langt, uden at blive alt for træt til træning.
Vi vidste godt at der var en del udfordring i den race vi anskaffede os, men det gjorde os bare mere motiveret til at træne hende - dog er vi positivt overrasket over hvor nem hun har være - vi var lidt bange for vores sofa, sko mm., men der er kun lige røget en avis og flaske og nogle toiletpapirsruller i svinges ;-)

02-07-2012, 11:51

I Kan ikke få fat i en cykel anhænger, hun kan side i. ?

om et år, når hun er udvokset, er det jo intet problem at gå til og fra, om det er 5 km.

03-07-2012, 08:33

Vi kender ikke nogle som har en vi kan låne, og sådan en er rigtig dyr at anskaffe
Nej det er ikke et problem om et år, elsker selv at gå lange ture :-)

03-07-2012, 09:52

Jeg tror godt du kan få en anhænger til under 2000 kr. Det er en kanon investering. Har brugt min dagligt for at min hvalp kunne komme i hundeskov, med på løbetur og lignende

03-07-2012, 11:23

Har fundet en til tusind kr, og det har vi bare ikke penge til :-(
Hundeskoven er heldigvis tæt på, og de kommer på grønne arealer eller stranden og løbe hver dag - det er så herligt og se når de leger og nyder det :-)