Indlæg: 22

Oprettet af | Oprettet: 25-06-2012, 17:42

HJÆLP,. Hvilken hvalp?

Jaa,. I har sikkert hørt spørgsmålet før og nu kommer det igen. :) Hvilken hvalp skal vi vælge???

Vi er et par på 24 som skal have vores første hund. Vi er begge opvokset med hund. VI bor i et rækkehus på 95 kvm fordelt på to etager, så hunden skal kunne gå på trapper.
Der er stort set altid nogen hjemme da vi arbejder dag og aften vagt så hunden vil sjældent være alene, men skal dog kunne klare det hvis det bliver nødvendigt.
Vi har tænkt 1,5 timers gåtur om dagen fordelt på tre gange og så har vi haven til fri afbenyttelse. I weekenderne må hunden gerne kunne holde til længere gå ture. Det skal være en familiehund og eftersom vi bor op til grønne områder vil det være skønt hvis hunden kan gå uden snor, selvfølgelig efter træning, men har læst mig til at nogle hundes fært er for stor, "til at kunne lære dem at lystre", fx hos beagels.
Størrelses mæssigt har vi gjort os de overvejelser at hunden skal kunne gå på trapper men samtidig ikke være for stor til et rækkehus på 95kvm.
Vi glæder os til at finde en hvalp som kan få al vores kærlighed og håber vi kan få et par gode forslag med på vejen! :);
Go' sommer til jer alle!

Skriv et svar til indlægget25-06-2012, 19:53

Mange Beagler bor og lever et godt hundeliv som familiehund, som du beskriver. En Beagle kan også lære at gå løs, og komme når der bliver kaldt, de er absolut ikke uopdragelige. Det har mine gjort på vores nærliggende eng, med mange muldvarpeskud, skader, krager og markmus.
Men motioneres fint også i lang snor. Og altid i almindelig snor på vore villaveje.
Men haven skal være indhegnet, hvor de selv kan gå ud og ind, også uden opsyn.

I mange huse er der flere etager, jeg har selv solgt hvalp til et 3-etage rækkehus, med en lille have. Ingen hvalpe har godt af trappemotion, så det er fint hvis man indretter sig med et børnegitter, oppe og nede, for at styre det. Børnegitre er i det hele taget en god investering, til at holde hunden ude eller inde, uden at lukke den væk bag en dør. Det gælder heller ikke kun for Beagler.
I Beagleklubben har vi mange gode dressurpladser, med veluddannede instruktører, der selv har Beagler, seriøse DKK-opdrættere, mange medlemmer, et socialt godt samvær, sammen med vore dejlige hunde.

Hvis I kan tænke jer at se og og høre mere om Beaglen, vil jeg foreslå i besøger en Beagleudstilling, eller deltager på en gå-tur i den region i bor i. Beagleklubben er en landsdækkende hundeklub.

26-06-2012, 08:39

Mht. til trapper skal hunden være over et år inden den selv må gå ned af trapperne, da det er en meget hård belastning for hundens forben/skuldre at gå ned af trapper. Som Aase skriver er det rigtig fint med børnegitre, så det bliver jer der styrer når hunden må gå op og ned af trappen.

Hvad med pelspleje har i gjort jer nogen tanker om det?
For hvis pelspleje ikke er et problem for jer vil jeg foreslå en Bichon Frisé. Den kan klippes kort, den elsker at gå tur og er meget lærenem (den har været brugt som cirkus/gøgler hund op gennem tiden).
Hvis I vil vide mere om Bichon Frise så se her www.kennel-torshoj.dk

Mvh. Gitte

26-06-2012, 10:52

Jeg vil lige tilføje til Gittes, hvis I synes Friseen lyder god, at I med fordel kan kigge på de andre Bichon-typer (Bichon Havanais, Löwchen, Bolognese, Coton de Tulear og Malteser) da de alle har meget til fælles og I måske med fordel kan finde en avler tæt på jer.

Hvis I er klar på masser af træning tænkte jeg faktisk lidt på en hyrdehund... Hør, hvad har I egentlig selv tænkt på? Det lyder ærlig talt som om det eneste i ikke skal have er en mollos hund.

26-06-2012, 15:50

Vi er godt klar over at hvalpen skal skånes fra trapper det første år men jeg tænker, at hvis man vælger sådan en lille hund, om trappe trinnene er for store til de mindre hunde der bliver nævnt. pelspleje er max 1 gang i ugen da jeg ved med mig selv at jeg ikke får det gjort til hverdage. Vi har kigget på beaglen da jeg synes størrelsen ville være god, men det er vores første hund så er bekymret for det med dens jagtinstinkt. Herudover har vi kigget på cavalier men de er også ret små og har en del arvelige problemer tænker jeg. Og sidst en goldendoodle men der kan pelsplejen muligvis blive for meget. Vi er vidt omkring :-) jeg synes det er rigtig svært at vælge en race da jeg gerne ville kunne gøre alt det bedste for den hund vi kommer til at få. :-)

26-06-2012, 16:55

Med Beaglen kan man dyrke, dressur, udstilling, agility, og spor, sammen med andre Beagleejere i DKK og Beagleklub regi, Og så er det en dejlig familiehund. Jeg ved ikke om nogen bruger dem til jagt, jeg kender ikke nogen der gør det. Racen hører til de drivende jagthunde. Derfor går de gerne med næsen i jorden på gå-ture. Os har det kun været en gene, men også en udfodring, kun på udstillinger, hvor den skal fremvises uden at snuse, men det lærer de ved træning, ligesom de lærer at stå og gå så de præsenteres på bedste måde. Og de elsker det, ellers ville det slet ikke lykkes. Den er glathåret, så den kræver ikke særlig pelspleje.

Tag jer god tid, til at vælge den helt rigtige hund for jer. Held og lykke med det.

26-06-2012, 19:05

De mindre selskabsracer er meget adrætte og kan sagtens klare trapper, når de er udvoksede og har lært det - der er meget opmærksomhed på cavalierens sundhed, så køber I hos en god opdrætter, skulle det ikke være noget problem, og det er en god alsidig førstegangshund.

Ud fra det du har skrevet, tror jeg beaglen er for selvstændig, til det I har forestillet jer, men en fin mellemstørrelse hund - og jeg læser, at du/I er faldet for de "butsnudede" uden særlig pelspleje, men også vægter en "pleasende" hund, så måske skulle i sætte jer sammen om et hundeleksikon, og finde ud af hvilke I egentlig kunne tænke jer, når du selv siger, det spænder vidt.
Det er nogen gange lettere at bruge en gammeldags bog, hvor man hurtigt kan finde sammenligninger, og når racerne er fundet, er det godt at søge ekstra oplysninger via nettet...

26-06-2012, 20:59

Jeg skal undlade at bedømme andre racers selvstændighed, det vil jeg lade deres ejere og opdrætter om.
Vi har kun haft 8 Beagler, gennem 31 år, 5 tæver sammen i flere år, har p.t. Bella på 10 år. Så jeg mener at have et godt kendskab til netop Beagler.

De var alle små personligheder, men absolut ikke uopdragelige, eller mere selvstændige end at alle kunne lære og tilvænnes vores "husregler", og udviklede sig til velfungerende familiehunde, ved at vi læste deres hundesprog, aktiverede og passede dem efter behov, med 3 gå-ture, dgl. samvær med os, dgl. alenehjemmetimer max. 5 timer, fodring 3x dgl. Socialt samvær med andre Beagler i klubben, og hilste gerne på forskellige hunde, dem de kendte i vores nabolag.

Bella som vi kun har haft siden febr. 2011, er også faldet godt til hos os, selvom hun nu er alenehund. Hun er velopdragen, går ikke i møbler, er glad og rolig. Gøer aldrig, kun på kommando, går pænt i snor, forsøger aldrig at løbe hjemmefra, vores have er selvfølgelig også indhegnet.
Hun lystrer også kommandoer som sit, dæk, giv pote, halse, sover alene i hundeværelset.
Hun accepterer alle former soignering, og de mange ikke lige behagelige behandlinger, hun har måttet behøve, grundet misrøgt i sit forrige hjem. Jeg kan også børste tænder på hende. Hun har aldrig vist tegn på aggressivitet heller ikke på dyrlægens bord, eller bidt nogen. Vi kan have hende med på familiebesøg, hvor hun pænt lægger sig i sin medbragte hundeseng, og så fælder hun minimalt, så hundehår er vi heller ikke plaget af,

og hun er altså en raceren Beagle, Tina.

P.S. Hun sad kun i stolen, her på fotoet, fordi jeg havde kommanderet hende derop, da jeg gerne ville have foto af hende i den fine stol, på værelset på hotel "Amerika" i Hobro, hvor vi var på miniferie fornylig. Hun fik iøvrigt lov til at ligge under vores bord på restauranten, hvor hun lå helt rolig i 1.½ time, imens vi nød aftenmaden.

27-06-2012, 05:59

Hej Janni.
Jeg tænkte det samme som dig og havde fået at vide at en Beagle ikke var for førstegangs købere.
Men størrelsen, udseendet og dens hengivenhed var vi faldet pladask for. Jeg ser det ikke som et problem at hun vil snuse, hun er aldrig løbet fra os. Vi går en tur om formiddagen og igen efter aftensmaden. I løbet af dagen går hun ind og ud som det passer hende, vores have er hegnet ind.
Hun kan også mange tricks og er en dejlig venlig hund overfor alt og alle.Vi har også trapper op til 1 sal, hvor hun selv går op og ned. Jeg børster hende i ny og næ, men faktisk kun for hyggens skyld. Hun kommer kun op i sofaen hvis hun får lov, og hun vil meget gerne ligge og putte med en. Jo mere tid man vil bruge på sin hund, jo mere glæde får man af den. Vores største udfordring med Molly er at vi kan ikke ha noget spiseligt på sofa bordet. Men det kan vi heller ikke, når vi passer min søster's datter på 5 år :)

27-06-2012, 12:48

Der findes jo også nogle meget fine spidshunde.
De er utrolig kærlige og lærenemme, gode til børn også hvis det kommer på tale.
Der er heller ikke så meget pelspleje.De er nole meget sunde hunde ingen genetiske sygdomme.

27-06-2012, 14:33

Jeg synes sandelig ikke, at beaglen er uegnet som familiehund eller utrænbar (har mødt flere beagler på lydigheds og agilitybanerne), men når Nina skriver, de har en forestilling om at hunden skal gå løs uden snor i et grønt område, er det ikke beaglen jeg ser for mig.

Og hvis det er det, det kommer an på, har jeg haft Basset Griffoner i 26 år, som også hører til de drivende jagthunde (selv om de ikke hér i landet bruges til egentlig jagt), nøjagtig som beaglen, og i de sidste 12 år sideløbende hyrdehunde - der er en verden til forskel på de to typer, så mener mig ganske kompetent til at udtale mig om selvstændighed hos en race, sammenholdt med det jeg har oplevet til træning/konkurrencer og udstilling.

De drivende jagthunde er "lavet" for at kunne arbejde selvstændigt - den funktion er heldigvis stadig intakt på trods af den familiehundsstatus, de fleste har nu om dage, men det er jo også det, der gør det så interessant og udfordrende for køberne, at racerne stadig har deres særkende, og man må indrette sit liv efter den race man vælger...

27-06-2012, 15:11

Undskyld ! Ikke Nina men Janni...

27-06-2012, 16:17

Læser alle jeres indslag og er meget taknemmelig for at i tager jer tid til at give en mening med på vejen!

Jeg synes stadig jeg er lige forvirret omkring hunderacer. Har søgt meget på nettet og læst samtlige racebeskrivelser her på gipote :) Og man kan finde gode og mindre gode punkter hos alle hundene. Modtager gerne flere råd/forslag. :)));
Vi har haft kigget lidt på spids hundene, en japansk spids, men er ikke stødt på annoncer med hvalpe af denne race og så er den helt hvid og jeg ved fra mine forældres hund, en parson russel terrier, at hvid pels bliver jeg træt af på alt mit sorte tøj. Vil Ellers sige at den japanske spids' sind og væremåde som det er beskrevet her tiltaler mig.

27-06-2012, 16:51

Hej,

Ja- det er skønt at drømme og prøve at forstillere sig hvordan livet bliver, med den ene og den anden slags hund.

Jeg har selv en jack russel- og den høre også under selvstændige racer, hvilken jeg synes er en sjov udfordring. og han er meget anderledes end min gamle hund var, som var labbe/schæfer.
og gå løs kan han, om jeg har et øje på ham HELE tiden, så jeg kan nå at stoppe ham, inden han kommer for langt, ud af et duft spor.

men nok om det,

Hvis du ikke er til hvide hunde hår, men er til spids hunde. hvad så med en Tollare, jeg ved desværre ikke hvad den hedder på dansk, men søg på google.se, så kommer den frem, det er en skøn, sød og samarbejdsvillig hund. der er flere i min hunde klub-og de er altså skønne.

27-06-2012, 16:56

Okay - I er altså "åbne" for mange slags hunde - så jeg vil supplere Eva's indlæg, med det der nylig har kørt i forum, om den Finske Lapphund: http://www.gipote.dk/hunde-forum/3/emne/4906-Islandsk-faarehund-Finsk-lapphund?page=1#posts-36154

...hvid er den ikke :)

28-06-2012, 18:30

Synes mine forældres parson er lidt for svær at gå tur med. Han dominere meget andre han hunde og man kan ikke kalde ham til sig når han går uden snor, han er dog utrolig dygtig til "tricks" sit, dæk, gi pote, halse, rulle osv. og han elsker lidt agility. Men en race af hans slags er for stur en mundfuld til os som første hund. JEg har kigget lidt på både den finske lapphund of Tollaren. Tollaren er jeg ikke så vild med useendet på, ved godt det er ærgeligt at dømme på det :( og den finske lapphund virker spændende men er betænksom over om vi kan give den nok stimulation i hverdagen og så kan jeg forstå at hyrdehunde generelt har tendens til at gø meget og så er jeg bange for om vi kan blive smidt ud af boligselvskabet.
Men igen mange tak for alle de gode bud, jeg tager til mig og undersøger og håber det kan være med til at bringe mig tættere på en beslutning :)

28-06-2012, 19:33

Den perfekte hund findes ikke.! Den Islandske fårehund er gøende men de kan lære at de kun gø´r på kommando,Og så kræver de ikke det vilde motion. hvis i blot leger aktivitetslege med dem,haven er hegnet ind så den kan komme ud hvis den har lyst,og man ellers er omkring den meget af tiden. Husk blot uanset hvilken hund i vælger at lære den alene hjemmetid, det er vigtigt så den ikke får separationsangst. jeg kender en hvor der skal være hundesitter blot de skal ud at handle begge to.

28-06-2012, 20:13

Det er rigtigt :)
Jeg har også tænkt meget over det med alenetid, fordi vi arbejder forskudt, så vil der ofte være nogen hjemme og hunden skal jo gerne kunne klare at være selv, hvis man som du siger, skal ud og handle ud og spise eller andet.

28-06-2012, 20:13

Er der nogen der har erfaringer med boston terrieren?

28-06-2012, 22:20

Hvad med en dværgschnauzer? De er vist ret robuste. De fås i saltpeber og sort. De skulle ligne Riesenschnauzeren af sind og de er skønne. Afbalancerede, godmodige, modige. Min er en Riesen. Gør kun ved absolut nødvendighed og har ingen strejfe tendenser.

29-06-2012, 11:42

Det er en spændende og til tider lidt frustrerende periode at være i, når hunderacen skal vælges.

Når dette spørgsmål om valget af hunderace dukker op her på siden, plejer jeg at skrive, at I skal besøge en hundeudstilling. Der fandt vi selv vejen til Cavalieren og det var for os den perfekte måde at møde flere forskellige racer på (og ingen hvalpe) Vi havde selvfølgelig forberedt os inden, men det var mere størrelsen på hunden, pelspleje og hvad den ikke skulle og hvad den skulle. Det skal siges at vi i vores forberedelse faktisk ikke have Cavalieren med på listen, men det kom den da vi mødte den første gang.
Hvis der ikke er en hundeudstilling I kan besøge, så vil jeg foreslå at tage til nogle hundeskove og hilse på hundeejere og hunde. Jeg tror næsten alle hundeejere har lyst til at fortælle om deres hunde. Gå en tur i byen og se på hunde - stop hundeejeren og spørg til hunden, hvis I synes den ser sød ud.
Det er så svært at rådgive andre om hvilken hund der er rigtig eller forkert. Den bedste måde er at møde hundene og så kan I mærke om det er en hund for jer eller ej.
Held og lykke i jeres søgen og lad os høre her på siden hvad det bliver

08-07-2012, 13:37

Jeg synes Connie har fuldstændig ret! Min familie og jeg er selv i "vælgeperioden", og det hjælper altså ikke kun at læse om forskellige racer. Man skal ud i virkeligheden! Vi går selv til træf hver søndag, og det er en fornøjelse at se på de forskellige racer og blandinger og få en snak med de forskellige ejere.

Har du læst om schipperken? :-)