Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 25-06-2012, 10:27

Boscos adfærd

Hej
Jeg har en puddelhund, som bliver 9 år i september. Den har i de seneste år ændret sig meget, fra at være en god, kærlig og renlig hund.
Den er blevet meget madfikseret, det viser sig ved at når vi går tur med den, virker den stresset og søgene. F.eks kan vi se når vi går langs grøften at den snuser ikke hvor andre hunde går, men ned i grøften hvor haren har lagt sin aff. ( spiser det ) Nede ved stranden er det fisk og skaller den går efter. Den er også begyndt at stå op om natten og tisse på gulvet og somme tider er der også aff. Vi går 3 gange dagl. med den og den er flere gange ude i haven.
Den er ikke særlig kontakt søgende mere og heller ikke særlig aktiv, men vi lader den heller ikke gå løs mere, for vi skal kontrolere hvad den finder af spiseligt.
Vi har inde for de sidste fire år fået 2 børnrbørn, den kunne godt virke jaloux på dem i starten, men nu har den efterhånden reddet sig mange godbider, ved at hugge det fra dem. hvis vi forsøger at tage det fra den, så bider den os.
Hvad gør vi?

Skriv et svar til indlægget25-06-2012, 11:19

Det lyder som om han har ændret adfærd på flere områder. Hvis i også synes det, vil et sundhedstjek, incl. blodprøver, og en god snak med jeres dyrlæge, der også kender hunden, måske kunne vise årsagen til det. Det kan jo være et alderdomssymtom, jeg ved ikke om hunde kan blive senile, og derved ændre adfærd. Han er vel ikke blevet kastreret fornyligt, som kan øge appetitten og ændre adfærd hos nogle hanhunde.

At den ikke altid kan holde på urin og afføring om natten, kan skyldes sygdom eller alderdom.
Mange hunde har "hang" til at spise andres afføring, og andre tillokkende "sager", men når den ikke før har gjort det, lyder det ikke umiddelbart kun som en dårlig vane, men at den mangler noget i sin mad. I hans alder fodrer man bedst med seniorkost, og evt. tilskud af fiskeolie. Også på det punkt. kan dyrlægen råde dig.

At den stjæler godbidder (mad) fra jeres børnebørn, når der er mulighed for det, er heller ikke ualmindeligt, han har sikkert opdaget at de taber det på gulvet, og da det er spiseligt, og han ikke er vant til at "slippe" på den kommando, forståeligt nok, han betragter "godbidderne " som hans, så lad ham spise dem, i taber jo kun "ansigt" når han alligevel vinder ved at bide jer.

Lær istedet børnebørnene at spise kun ved bordet, under jeres opsyn, ikke imens de leger på gulvet, og forklar dem, de skal passe på ikke at tabe noget, eller lægge det fra sig, for så snupper hunden det.

25-06-2012, 15:33

Jeg er ret sikker på, jeres pudels adfærd er alders/sygdomsbetinget, og at det kan afhjælpes, så vil da også kraftigt opfordre til I kontakter dyrlægen med henblik på en undersøgelse (hunden kan også ha' smerter,selv om den ikke siger noget - det at den ikke er så aktiv mere) samt en blodprøve for at få udredt, hvad der kan være galt - nu om dage kaldes det en "seniorprofil", hvor de vitale organer bliver testet + sukkerindhold (diabetes) - og derved bli'r kosten også vigtig.

Min ældste hanhund urinerede også i tide og utide, men ændret kost beregnet på urinvejsproblemer har afhjulpet problemet...