Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-06-2012, 16:06

Job som - Redningshundefører etc.

Hejsa :-)

Da jeg bliver student her i næste uge og skal til at finde ud af hvad jeg vil, har jeg gået med tanken om at blive en slags redningshundefører.

Jeg har en engelsk cocker spaniel på godt nok kun 5 måneder, men vil gerne have en til (større) hund til næste sommer. Og jeg vil elske at arbejde med min/mine hunde, og er faldet over redningshundefører. Jeg havde egentlig tænkt mig at blive sygeplejerske, men elsker at arbejde med min hund så tænke at jeg ville finde mere info om dette job da det er en slags kombi.

Er der nogle som ved noget med uddannelsen (hvor man finder uddannelse steder) og hvilke job muligheder der er i det?
- Har søgt på nettet men har svært ved at finde noget.

Hvis i har andre jobs i tænker jeg burde vide noget om, må i meget gerne skrive!

Mvh Nina

Skriv et svar til indlægget21-06-2012, 18:10

At være redningshundefører er frivilligt ulønnet arbejde, så det er godt, du skriver "kombi", men om det kan forenes med en sygeplejeuddannelse, der har forskellige vagter, ved jeg ikke, da jeg kan forstå, der skal bruges meget tid på hundeføreruddannelsen - prøv at kigge på dette link:

http://www.123hjemmeside.dk/redningshund/1529916

Der er vist ikke nogen, der fuldtids lever af "noget med hunde", med mindre de har et job inden for Politi, Told, Vagtselskab el. Dansk Kennel Klub, og dertil skal man bruge andre uddannelser også - eneste jeg kan komme på er Hundefrisør

21-06-2012, 18:16

Hej Nina. =) Jeg tror nu desværre det er et frivilligt arbejde: http://www.redningshunde.dk/uddannelse/uddmain.htm og http://www.hundelivet.dk/redningshund/index.html virker dog som nogle nyttige links.

Ellers er der hundepatruljen i politiet eller måske du ville kunne lide at være hundefrisør? Det er jo godt nok noget helt andet, men det er jo noget mere i familie med sygeplejerske.

Jeg ville for resten vente lidt længere med hund nummer to. Det er godt (bedst) at have to-tre år imellem hundene. Og også vente til dit liv er noget mere stabilt. Én hund kan du nok klare, men jeg tror nummer to skal vente til du har et arbejde. Med mindre du er rig, eller planlægger at bo hjemme indtil du er færdiguddannet og en af dine forældre er hjemmegående (jeg kender jo ikke til dine omstændigheder), er det lidt svært at sørge for to hunde. Du burde allerede kunne mærke at dagen (og måske også din pung) godt kan virke lidt trang.

21-06-2012, 20:05

Jeg har tænkt på det med politi, told osv. Jeg har bare ingen interesse i at være betjent eller arbejde med told & skat. :/
Jeg vil gerne arbejde mest med min hund og andre mennesker, men det er svært at finde sådan et arbejde..
For når jeg søger på nettet efter redder så er det som brandvæsen, og det vil jeg bestemt ikke!

Jeg ente med at søge på hjemmeværnets hjemmeside, men det er lidt uklart hvad man kan blive der..

Jeg kigger lige på jeres links :)
Tak for svarene :-)