Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 18-06-2012, 15:25

En god race at blande Mops med?

Jeg har længe været fast besluttet for at få hund. Men inden vil jeg gerne være HELT velinformeret om hvad der er det bedste valg osv.

Jeg er totalt faldet for mops racen, men da racen er meget sart skræmmer det mig, fordi jeg nødig vil miste min lille kære alt for tidligt. Så derfor spørger jeg jer:

Hvilke racer blander sig bedst med Mops?
Vil gerne bevare mopsen sind og delvist udseendet. Har kigget på nogle Mops/Griffon blandinger, er det en god idé?

Skriv et svar til indlægget18-06-2012, 18:05

Nej, jeg mener ikke det er en god idé, de sygdomme forældredyrene evt. har, går jo videre i deres afkom - dem der opdrætter sunde mops og sunde griffoner lader ikke deres hunde parre med hinanden... En sådan blanding er enten "ups", eller en idé om at tjene penge på noget populært...

Mopsen er ikke "sart", hvis den kommer fra en ordentlig opdrætter, der har sundheden i højsæde, så er det mops man vil ha', er det de opdrættere man skal tjekke ud, via hjemmesider og på udstillinger + tale med mops-ejere, hvor de har købt, og hvilke erfaringer de har - det kan godt ta' lang tid, men er det ikke vigtigere, end at købe noget tilfældigt, man ikke ved hvad er ?

19-06-2012, 07:26

Jeg, ligesom Tina, foreslår at du sikrer dig en god avler, i hvilket tilfælde Mopsens gennemsnits alder ligger på 13-14 år, hvilket jo ikke er helt dårligt for en hund der knap nok kan trække vejret.

Hvis du endelig vil have en sådan blanding burde det være gennem Dyrenes Beskyttelse eller Dyreværnet, eventuelt hvis du får en god følelse af tæve ejeren og du er helt sikke på at det var et "Ups, han gravede sig igennem"-tilfælde, hvor de jo sådan set bare vil have et godt hjem til hvalpene.

19-06-2012, 11:27

tak for svarene. vil jo bare det bedste for min kommende hund og spørger også altid folk på gaden med mops hunde om hvor de har købt den osv.