Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 17-06-2012, 11:03

Lukket hundeskov.

Min mand og jeg valgte i dag at køre til en anden by med Molly, da vi ikke har en lukket hundeskov i Viborg. Vi har aldrig brugt at gå med hende uden line, så i dag skulle hun bare suse afsted. Vi var indstillet på at bruge et par timer på at fange hende og vi havde lommerne fulde af godbidder. Vi ankommer til skoven slipper hende løs og hun løber rundt snuser og bare nyder livet. Når vi kaldte kom hun og hun holdt skarp øje med hvor vi gik. Hun fik hilst og leget med andre løse hunde og det var bare en stor succes. Vi har åbne hundeskove i Viborg og nu tænker jeg så, tør vi tage hende med og slippe hende løs, hun nyder det så meget og vi har en dejlig træt hund. Er det noget med at vi skal løbe i modsatte retning, hvis hun får færten af noget, som gør at hun ikke kommer tilbage ?
Som det har været i dag er jeg godt nok optimist. Det kunne jo være dejligt, at vi ikke skulle køre så langt, men bare nøjes med at køre ud i den anden ende af byen.

Skriv et svar til indlægget17-06-2012, 11:29

Lukket hundeskov er bare det bedste. Vi har en i den anden ende af Ebeltoft og det er til meget stor glæde for os hundeejer såvel hundene herude.

Før i tiden kunne man i et par timer hver søndag tage til et skov/strand område og have løse hunde, men det er med turist sæsonen her i byen blevet lagt op hylden indtil efteråret igen. :S

Jeg går glædeligt de 3,5km ud til skoven for at blacksen kan brænde krudt af med de andre hunde.

Der er bare ikke noget bedre end en flok hunde der racer afsted og leger tagfat og hent pinden sammen.

Vi har i den grad brug for flere steder i Dk hvor vi kan have vores hunde løst ansvarligt og hvor alle der kommer der kan hjælpe hinanden :)

17-06-2012, 12:22

I skal nok tænke på, at i var et nyt sted med Molly, dvs. at hun er lidt mere usikker/på udebane. Det giver altid en lidt bedre indkaldshørelse ;-), og jeg sørger for at holde mig i nærheden af min floktrang.

17-06-2012, 13:48

Molly er stadig en lille hvalp, endnu ikke kønsmoden og voksen. Er du begyndt at gå til hvalpetræning med Molly på en lukket plads ? Der har hun også mulighed for at lege med andre hvalpe, og du i at øve indkald.

17-06-2012, 14:22

Før hun er løbet forlangt væk fra dig, skal du, når hun (forhåbentlig) søger øjenkontakt med dig, for lige at holde øje med, om du stadig er indenfor hendes åsyn, kalde på hende, og så gå/løbe modsat, aldrig efter hende. I hendes alder, vil hun stadig ikke risikere at "miste" dig.
Men husk altid godbidder, de er en god hjælp ved indkald af en Beagle.

Måske fortsætter hendes nære "tilknytning" til dig, også når hun bliver voksen, det har jeg faktisk oplevet med mine hunde, men de var heller ikke så interesseret i andre hunde, og der hvor vi gik skovture, eller på engen, var der ikke noget råvildt.

Bella vi har nu, har vi luftet een gang i dyrehaven ved Klampenborg i lang snor. Hun var modsat kun interesseret i hjortene, fuldstændig hjerneblæst, med snuden i jorden, trak hun os afsted, uden at høre efter os, så vores arme føltes længere og ømme, efter Beaglegå-turen på 5-6 km.
Normalt går hun ellers i løs line, og kun en kat, kan få hende op på dupperne nogengange.

Til gengæld er hun ikke god til at søge efter godbidder. Det har hun vist aldrig lært, i sit forrige hjem. Hun kan gå lige forbi dem, så vi må hen og pege, og sige søg, så snupper hun den dog.

17-06-2012, 15:59

Molly er over et år nu, så hun er ikke så lille :) Lady er 4 måneder. Lady var ikke med, da vi engang i mellem gør noget med den ene og noget andet med den anden. Det er også rart lige at ha dem hver for sig. Jeg var bare overrasket over at med alle de nye dufte og fremmede hunde, var hun nem at kalde til sig... Men jeg vil prøve at slippe hende fri i en åben hundeskov, og håbe at hun stadig er lige så nem at få med hjem igen. Katte er heller ikke lige hendes kop the, men dem er der nok ikke nogen af i skoven. Og er der så en kat, må jeg skifte gummistøvlerne ud med kondiskoene.

17-06-2012, 16:14

Min Ticko er også god til at høre efter i en lukket hundeskov, fordi der ikke er vildt at gå spor efter. Ude i det fri får han sjældent lov til at gå uden line, for når han først er i jagtfunktion, skal der rigtig rigtig meget til for at få ham tilbage i flokfunktion. Og nogle gange er det simpelthen for farligt at have ham til at rende løs, for han høre som sagt ikke efter og har kun øje for det spor han er i gang med at gå.
En beagle er jo også en jagthund, så det ligger til hende at gå spor og snuse. Så måske du ikke skal bekymre dig så meget om katte, men om der kommer rådyr og lignende i skoven. Hun vil garanteret ikke gøre et kid noget, men hvis hun får sat sin færd på et lille kid, kan den risikere at moderen ikke vil kendes ved den når den vender tilbage til den.
Så tænk dig godt om inden du slipper Molly løs, så hun ikke kommer til skade eller gør skade på andre dyr :)

17-06-2012, 16:32

Måske om jeg så skulle vente til sensommeren hvor kid og andet vildt ikke ligger på jorden. Jeg /vi skal bestemt ikke være skyld i ulykker. Jeg klapper lige hunden og venter lidt :) Tak for svar fra jer alle.

17-06-2012, 17:14

Okay,Jeg fik lige byttet om på dine to hunde, og troede hvalpen var Molly. Molly er så den ældste og har været i første løbetid, men som Stine skriver, vær opmærksom på, hvor du lufter hundene løse, de er jo drivende jagthunde, der gerne søger, når de finder dyrespor i naturen.
Men i hundeskove lever der ikke råvildt. Netop derfor må hunde luftes løse, under ejers kontrol.

Katte jagter vist de fleste hunde, undtagen dem, de bor sammen med. Men vi tror faktisk at når Bella gør det, og hun jamrer og trækker for at kontakte en kat, er det fordi hun godt kan lide katte.

Tit møder hun en kat på en af villavejene, som er vant til hunde, De to står hver gang og snuser sødt til hinanden snude mod snude, Katten vifter med halen, og Bella logrer.

19-11-2012, 20:17

Jeg skriver lige med her, selvom det efterhånden er en gammel tråd

Nu ved jeg ikke helt hvad du mener med åben og lukket hundeskov.
I Roskilde, hvor jeg bor, er hundeskovene desværre så dårligt indhegnede, at de er nemme at slippe ud af for en Beagle. Min Walther har et par gange smuttet under lågen, eller kravlet over/gennem hegnet (det er sådan ét trådnet med huller på max 20x20 cm) for at komme ud til nogle hunde udenfor.
Når jeg går med ham løs, stikker han af hvis han får færten af noget, der er mere interessant end mig... han har dog aldrig været væk mere end 5 minutter, og kommer tilbage når man kalder. Men.... Det at jeg ved han kan komme ud af hundeskoven, har gjort at jeg nu kun har ham løs når vi møder andre hunde, så han kan lege med dem... så render han sjældent ret langt væk - hvis den anden hund gider lege, altså.
Det er om at genkende signalerne på at han har fået færten... og så sætte ham i snor inden han er over stok og sten.

Har erfaret, at jo bedre de godbidder jeg har i lommen dufter, jo mere hører han efter. Men hvis der er "noget i luften", så er det som om alle andre sanser lukkes af, og han kan (vil) slet ikke høre. Jeg regner med, at I andre med Beagler kender til det....?
Forleden var han ved at stjæle en frikadelle fra en 12-årig piges lomme (i hundeskoven), så måske har jeg bare ikke haft noget med, der var lækkert nok til at holde på ham endnu :-D

Er der i øvrigt nogen der kender til nogle bedre sikrede hundeskove på Sjælland? (Houdini-sikre) :-);

Mvh Jannie

20-11-2012, 09:57

Jo han er en typisk Beagledreng. Vi har aldrig luftet vores Beagler løse i hundeskove, kun på engen nær vores hjem, hvor der som regel kun kommer hunde vi kender.
M.h.t indhegning i haven, skal den være forsvarligt indhegnet eks. ved det grønne havehegn i ruller, min. 90 cm i højden, fastgjort til stolper enten i træ, eller de grønne i jern. For at undgå han graver sig nedenunder, ved at bøje hegnet og grave med poterne, så kan i lægge en stolpe i træ på jorden, og fastgøre hegnet til det.
Ingen af vore 7 Beagler har nogensinde forsøgt at grave sig ud, eller springe over hegnet, de har altid kun stået og ventet på at lågen blev åbnet, så det var vigtigt at huske at holde den lukket.

Men Bella vi har nu overtaget 9 år gammel, hun løb tit hjemmefra, der hvor hun boede før, så hun sprang og kravlede også over vores 90 cm. hegn mellem hundegård og baghave. Vi forhøjede det til 120 cm. Det hjalp ikke, hvis der var en kat i baghaven, så klatrede hun over. Og det var jo farligt, hvis hun et ben sad fast i hegnet. Så vi måtte stå vagt ved vinduet i en tid, når hun var lukket ud i hundegården.
Hver gang hun gav tilløb til at tage turen over hegnet, tog vi hende ind. Og vi viste hende vejen ud af hundegården var gennem lågen, og kun når vi åbnede den. Det ved hun nu, og står pænt og venter på den bliver åbnet. Og det gør den selvfølgelig tit, især altid, når vi selv er i haven. Hun er heller ikke så kattetosset mere. Her er heller ikke så mange vilde katte at jagte, som i Gilleleje, hvor hun kom fra.