Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 14-06-2012, 20:04

HASTER! Skal hvalpe mødes på neutral grund?!

Hejsa!

Min engelsk cocker spaniel (tæve) på 4,5 måned skal i morgen mødes med min søsters golden retriever hvalp (han) på 11 uger.
Vi har egentlig aftalt at vi skal komme ud til hende hvor hvalpene kan mødes på deres græsplæne i haven og lege.
- Men så kom jeg i tanke om at der er noget med at det er vigtig at de mødes på neutral grund, altså ikke hjemme hos den enes territorium? Er det rigtig eller er det overdrivelse?

Hvad synes i at vi skal gøre? Og mht til tiden er et møde på ca. 1 time ikke rigeligt?

Min hvalp elsker at lege med andre, men er dog lidt forpasselig, og skal lige se den anden an før legen begynder :);

mvh Nina

Skriv et svar til indlægget14-06-2012, 20:34

Da det er to hvalpe der skal mødes, er der vist ikke nogen af dem, der tænker på hvis teritorium de mødes på. Det er bare dig og din søster der skal holde øje med hvalpene, som begge er i legealder, så det ikke går for vildt til forlænge.
Din hvalp er kun 11 uger, så det er nok en god ide` hvis i lige går en lille kort tur med dem i snor, så du ser hvordan din hvalp reagerer overfor den noget mere ældre hvalp.
Den skulle jo nødigt blive bange for din søsters hvalp, som er mere "moden". Og alligevel ikke gammel nok til at vise hensyn til den "lille" fætter.

Så skal de to nok blive gode venner også som voksne, det er jo en han og tæve, som ikke plejer at give samværsproblemer.

15-06-2012, 04:28

Jeg vil også sige, gå en kort tur med dem i snor, hvor de ikke hilser, men i bare går sammen,
Når der så er ro på, kan i slippe dem i haven, men som Aase skrive, hold øje med dem, så det ikke bliver for vildt.

Tror bestemt også, de kan blive super gode venner foraltid, det er dejligt når der er hunde i familien, som kan sammen.

Så husk at vise hunde, at dette er det bedste i verden, var glade og nyd de små pus, det bliver jo påvirkede af jeres stemning, så ikke noget med at være spændt, bare nyd nyd nyd, 2 valpe der skal lege er jo så dejligt:)

15-06-2012, 06:41

Okay. Lige en lille bemærkning: det er min hvalp som er 4.5 måned og min søsters som er 11 uger :);

Men okay jeg kan aftale at mødes med hende ude på deres fortorv og gå i 5 min. tid og så gå ind og lege.. Men selvom det er min som er ældst er det hendes hun som størrelses mæssig allerede er større end min. Men håber at de kan lege godt, og vi husker at stoppe legen mens de er god. Så de før den bedste oplevelse ud af det.!
Nu har hun også to børn på 5 og 8 år og jeg mener bestemt at de IKKE skal være med i legen da det ville blive alt for voldsomt! Selvom børnene jo mener det godt :);
Det skal jeg bare lige få sagt til hende ..
Mvh

15-06-2012, 08:46

Okay jeg fik så lige byttet om på din og din søsters hund, men det har ingen betydning for dem, de er begge hvalpe i legealderen, og det er fint sådan, som du har planlagt mødet på mellem dem. Jeg er sikker på det nok skal gå godt. Størrelsmæssigt er de også næsten lige store grundet deres race.
Fint i også holder børnene lidt tilbage, så de to hvalpe kun skal koncentrere sig om hinanden. Børnene kan jo så kigge på, det kan også være sjovt og lærerigt for dem.
Jeg ønsker jer en rigtig hyggelig hvalpedag.

15-06-2012, 09:19

En liolle gåtur for lige at få ro på inden de bliver lukket sammen vil da være en god ting, men umiddelbart ville jeg ikke være nervøs ved bare at lukke dem sammen. De er i en alder, hvor de hverken tænker på territorie eller alvorlige ranghakkerier. Men selvfølgelig skal i være opmærksomme på om den ene eller anden af dem tryner den anden og gribe forebyggende/regulerende ind, hvis det er nødvendigt.

Det lyder fint, i er opmærksomme på at holde børnene ude - de kan lege med dem enkeltvis, og når hundene er blevet mere vant til hinanden.

God fornøjelse, det bliver da herligt at få sådan en god legekammerat og ike mindst at overvære det ,-).