Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 13-06-2012, 08:51

Havde en kedelig "sag" med Balou og en anden hund i går :(

Jeg havde en "sag" med Balou i går aftes, omkring et møde meden anden hund, som ikke helt gik som sådan noget skal. -jeg prøver at fortælle hvad der skete.

Jeg står sammen med Balou og snakker med nogen naboer, og der kommer så en dame med en stor hvid hund (tror det er noget hyrtehund), og deltager i snakken, Balou gøer lidt hvilket han altid gør når han gerne vil snakke med mennesker/dyr. - vi bliver efter lidt tid enige om de 2 hunde skal have lov at hilse på hinanden. - til at starte med går det endelig fint, de snuser til hinanden og alt det hunde normalt vis gør. - på et tidspunkt kan jeg godt se at den anden hund gerne vil snuse Balou bagi, hvilket Balou ikke vil, han sætter sig på numsen. (her burte jeg nok have stoppede snakken, men jeg fejler). - pludselig gør Balou udfald mod den anden hund, hvilken går den anden hund til at gør udfald mod Balou så han vælter, hvilket gør Balou "terrier"gal. - en af min naboer får Balou op, og jeg får ham og vi går væk - så stadig kan se en anden hund men ikke komme til ham.

Den anden ejer ligger sin hund om på siden, og klør ham på siden, hun siger jeg skal gør det samme med Balou fordi det beroligere vrede hunde - hun tilbyder oveni købet at gå hjem med sin hund, og komme tilbage og vise mig hvordan det skal gøres - jeg siger pænt at det vist ikke er nødvendigt..

damen med den fremmede hund er en dame,som går til det ene og det andet med sin hund, og som min nabo sagde (da hun var gået og vi snakkede det igennem) ja så var det nærmest som om snakken over i område gik på at hendes hund var den hund der aldrig gjorde noget forkert - ja du ved den der engel hund, vi alle ønsker os.

og jeg kunne da også hurtigt høre på dame, at det var Balou der havde startede det, og var forkert på den, og ja jeg var nok en smule uansvarlig når jeg nu valgte at sige nej tak til hendes træning. - sådan tolker jeg det i hvert fald - jeg valgte ikke at disikoter med hende.

sådan som jeg ser det, selvom det hele gik lidt stærkt - så har jeg fejle som hundeejer ved at jeg ikke tog min hund til mig allerede der hvor han sætter sig på numsen - det gjorde jeg som bekendt ikke, og han vælger så at sig stop på hundesprog - ved at gøre udfald.

er jeg forkert på den? - og så må jeg indrømme at den med at ligge hunde om på ryggen ikke tiltaler mig - men er det forkert.

Ja undskyld det hele blev lidt langt, og ved jo godt I ikke var der og oplevet det, men jeg har prøvet at fortælle det så godt jeg kan.

Skriv et svar til indlægget13-06-2012, 12:14

Jeg synes ikke du er galt i ikke at ville ligge din hund på siden. Grunden til at det beroliger hendes hund er nok fordi den bliver "sat på plads". Hunde, der underkaster sig ligger sig jo på ryggen, så når en hund bliver lagt ned bliver der trykket på en knap i deres hjerne. Hendes udgave, med at ligge den på siden og klø den, er en mindre aggressiv udgave af det koncept, og en del "blød ideologi" træner vil nok se på teknikken med afsky, mens mere dominans baserede trænere vil nikke anderkendende eller endog sige det er noget blødt. Hvis det virker for hende er det jo godt, men du skal ikke gøre noget du ikke synes føles rigtigt.

Som du selv allerede siger burde du være trådt til da Balou satte sig ned, men sket er sket og du må bare huske at være opmærksom i fremtiden.

13-06-2012, 13:52

Man kan ikke være tankelæser hver gang... Ting sker og man kan altid være bagklog. Balou kunne lige så godt have reageret på en anden måde. Men nu ved du det da til en anden gang :);
Men hvis det var mig ville jeg nok også have været for meget oppe at køre til at lære 'nusse på mave-teknikker'. Der er heller ikke nogle der kan sige om det havde virket på samme måde på Balou.
Men det er da sødt af hende at hun tilbød det.

14-06-2012, 20:09

Når 2 kønsmodne hunde af samme køn, der ikke kender hinanden godt iforvejen, får lov til at hilse på evt, lege med hinanden, skal man som ejer være meget agtpågivende. På 2 sekunder kan det gå galt.
Baloo satte sig ned, han ville ikke accepetere at blive snuset bagi, og det er en normal adfærd, at fortælle den anden, hanhund det på. Den anden hanhund respekterede ikke signalet, og så fik de to et problem.
Jeg gætter på de to hunde var i snor, så kan ingen af dem løbe deres vej.
Derved er det bedste forsvar et angreb. Det kunne også sagtens have udartet sig til slagsmål, selvom de begge havde været løse. Vi kan jo ikke 100% forudvide, hvordan de vil løse et dominansproblem.

Derfor oplever man også tit, at når man ved hundeluftning, møder andre hunde og det virker somom de gerne vil hilse, at folk spørger er det en hun -eller hanhund, eller man kigger lige den anden hund mellem bagbenene, så man ved om man roligt kan lade hundene hilse.
To hunde af forskellig køn, har ikke samme dominansproblem.
Wickie nu har Baloo så vist dig det problem, så ved du det til en anden gang, vi bliver alle mere erfarne, ved de oplevelser, vi har med vore hunde, og Baloo gjorde det rigtige ved at sætte sig på numsen, havde den anden hund respekteret den hundeadfærd, var legen/hilsnen automatisk stoppet. Det gjorde den ikke, jeg gætter på den anden hanhund derfor var ældre.

Med hensyn til at lægge en hund på siden eller ryggen og klø den, for beroligelse af en hund i den situation, er det nyt for mig. Den behandling har jeg aldrig hørt om.
Jeg ved kun at når en hund lægger sig ned, betyder det overgivelse.

14-06-2012, 22:30

jeg takker for jeres svar :);

og én ting kan jeg sige og det er at jeg bestemt er blevet klogere omkring min hund, og helt bestemt ved hvornår nok er nok - og man skal aldrig sige aldrig men det sker aldrig igen.