Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 12-06-2012, 12:42

Foder - igen igen

Hej,
jeg ved godt vi har været over foder-temaet MANGE gange herinde, men alligevel vil jeg lige skrive om mine seneste erfaringer i dette tema.

Stella er ikke en super-spiser og det har hun aldrig været. Jeg vil betegne hende som kræsen (jeg ved godt at nogle ikke mener at en hund kan være kræsen) og hun kan lade være med at spise i dagevis hvis det der kommer i skålen ikke lige passer hende. Det betyder så også, at hun bliver sløv og faktisk lidt trist. Flere gange har jeg fået hende undersøgt for at sikre, at hun ikke fejler noget. Dyrlægen må snart tro, jeg er godt skør - for hun fejler ikke noget.

Nå, men jeg er lige ankommet til Danmark og tænkte, at nu ville jeg køre ind til min yndlings-hunde-butik i Roskilde og købe "en af hver" for at teste mærker. Da jeg så stod i butikken faldt jeg i snak med en sød ung pige med en sød lille hund. Hun fortalte at hun nu endeligt var gået over til Ziwipeak for det kunne hendes hund virkelig godt lide. Jeg tog en hurtig beslutning og købte 1 kg af det meget dyre foder - tog hjem med Stella og hældte de 60 gram op hun skal have i døgnet, lagde det i en foderskål som hun ALDRIG har villet spise af. Tænk, hun spiste DET HELE og samtidig logrede hun med halen.
Nu ved jeg jo godt at hun før har været begejstret de første par dage, men denne gang var alligevel lidt anderledes og jeg har besluttet at hvis hun spiser dette kg uden problemer, så bliver det altså Ziwipeak en tid.

Jeg ved godt, at det ikke er et helt tørfoder og at jeg skal sørge for at hun får noget andet at tygge i af hensyn til hendes tænder.
Tror I, at jeg kan blande dette foder med et andet tørfoder, dels for at strække det og dels for at hun så netop får noget at tygge på. (hun spiser jo heller ikke ben eller lignende);

Er der nogen af jer der kender dette foder - fordele og ulemper ved det osv. Jeg har lige tjekket på de tyske hjemmesider og der er det væsentligt billigere end her i Danmark, så jeg vil nok bestille det derfra.

Skriv et svar til indlægget13-06-2012, 07:18

ZiwiPeak er et udmærket foder, jeg bruger det engang imellem som godbidder. Hvis du gerne vil give hende et andet tørfoder for at strække det, så er måske Orijen, Acana, WolfBlut eller Taste of the Wild lige sagen. Jeg har selv gode erfaringer med Orijen, men ved at der er nogen, der bare sværger til de andre mærker, og at der en del andre gode (dejligt at mulighederne er ved at blive alt for mangfoldige). Du kan se, hvad de tyske sælgere, du allerede har kigget på, tilbyder og gå derfra.

13-06-2012, 15:46

Wow, der er bare ingen, der vil svare på det her! Vi er virkelig kørt træt i emnet. XD Men, som sagt, så er ZiwiPeak et godt foder og det er sandsynligt at en af de tyske leverandører har et andet godt foder du kan supplere med.

13-06-2012, 16:59

Nej. Vi vil godt snakke foder (*^﹏^*);

Jeg havde en af acana-varianterne engang, og der lugtede altså virkelig af fisk. Vi fik lugten i næsten hele huset.
Det var lige en advarsel. Men ud over det var foderet helt fint.
Jeg kiggede vist også på ziwapeak, men valgte et billigere mærke. Hvad pokker er det nu jeg fodrer med?

14-06-2012, 04:20

jeg synes nu foder er intressant, men har ikke så meget viden.

min er også kræsen, og har svært ved at ta på/ holdevægten. men han er altid glad og fyld af energi.

lige som jeg synes noget fungere, så holder det op . og han vil ikke spise igen. jeg plejer at holde mig til blandninger af lamm og ris.
Hans aftens mad blander jeg med sovs-flådetomater-tun-markrelitomat eller alm hundedåsemad-
(altså på skift-he he);

Det er mest hans morgenmad han springer over, også selvom jeg blande disse lækre ting i.

Jeg skulle da mener du godt kan blande noget andet tørfoder i, nettop for at hun får noget at tygge på, da det jo også er vigtigt.

14-06-2012, 07:36

Tak allesammen. Selvom det er et gennemgnasket emne så kommer der jo alligevel hele tiden nyt frem.
Havana, de mærker du nævner er præcis dem jeg også har i tankerne.
Signe, hihi jeg har oplevet det samme med fiskelugten så det er også slut her i huset.
Eva, jeg har også længe blandet hunde-våd-foder i tørfoderet og det har også været ok, men nu ville hun så igen ikke have nogen af delene. Jeg forsøgte faktisk at få Stella til at spise 2 gange om dagen, det er hun bare slet ikke god til og jeg syntes faktisk hun spiste mindre. Nu hvor det er denne meget lille portion Ziwi så forbliver det en gang om dagen.
Beaglepack3, ja Ziwipeak er meget anderledes, både i udseende og i konsistens og jeg er sådan set enig med dig omkring det med at blande, ikke kun på grund af maven men også på grund af det samlede indhold i foderet. Jeg regner med at Ziwipeak indeholde hvad det skal for et godt hundefoder og at jeg ikke skal supplere med andet end "noget for tænderne" - er du enig i det?

I går aftes kastede jeg maden ud på terrassen og hun brugte en del tid på at tudse rundt med logrende hale og spise. Jeg har før prøvet at give hende mad på terrassen, hvor hun bare har kikket undrende til og så har jeg kunnet samle det hele op igen senere.

I får lige et billede af hende som min søn har taget og som han har deltaget i en fotokonkurrence med.

14-06-2012, 08:37

Hvor er hun flot.

Er det ikke også noget med at ziwipeak er det tørkost der lægger sig tættest op af barffoder?

14-06-2012, 11:56

ZiwiPeak har nogle fantastiske knogler du kan supplere med, Deer Shanks, tror jeg de kalder dem. Min lille er vild med dem, så hun får sådan en engang imellem. Der er vist noget tørret okse luftrør trukket over en hjorteknogle.

Flot billede din søn tog. Han har virkelig fanget det der ansigtsudtryk de har.

22-09-2013, 17:21

Vi er startet med at forhandle ZiwiPeak i vores butik i Slagelse, ikke fordi vi manglede et kvalitetsfoder mærke, men mere som en 100% sikker løsning alle de kræsne hunde der kommer i butikken. Og det er en stor succes - faktisk alle hundene indtil nu har elsket smagen af Ziwipeak

Det kan være lidt dyrt at fodre med hvis man har en større hund, men man er sikker på at få noget af det bedste ernæring der findes overhovedet.

Du kan selv beregne hvor meget det vil koste at fodre en hund i din størrelse Ziwipeaks hjemmeside her: http://www.ziwipeak.dk/da/air-dried-dog-food-ziwipeak-daily-dog-air-dried-cuisine/#feeding-calculator-tab

Mvh. Søren, http://www.mypets.dk/shop/ziwipeak-464c1.html