Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 11-06-2012, 13:09

Morgenfrisk hund

Vi har en 4 mdr. retrieverhvalp som ikke vil lade os sove om morgenen. Vi er meget i tvivl om hvad vi gør forkert eller bør gøre anderledes.

Lad mig fortælle om forløbet.
- Omkring kl. 21 går vi dagens sidste tur.
- Omkring kl. 23 går vi i seng - og lader naturligvis Molly tisse lige inden.
- Kl. 04.15 begynder hun at trippe rundt og gø ved siden af vores seng. - vi lader hende tisse og går i seng igen.
- Der går ikke mere end ca. ½ time - så gør hun igen. Hun vil ikke sove længere. Så lukke vi hende ud i haven - og fodrer hende.
- Det giver os ro i ca. 1 time - så gør hun igen ved siden af vores seng og fra da af (kl. 5,45) er det håbløst at få mere søvn.

Er det bare en "fase" hunden skal igennem inden den vil sove længere - eller gør vi noget forkert. (vi er førstegangs hvalpeejere);

Det er samme procedure hver eneste morgen. Vores DCH-træner siger at vi ikke må fodre hende for tidligt og at hun skal lægges til at sove efter første tissetur kl. 04.15.

Skriv et svar til indlægget11-06-2012, 13:30

Hun skal faktisk lære, at i ikke reagerer på, at hun gør igen ½ time efter i har luftet hende ved 4 tiden. Jeres DCH-træner har fuldstændig ret.

Jeg tror, jeg i den forbindelse ville give hende et lille foder/et lille gnaveben efter tissetåren, det fungerede fint med mine små, og så skal hun gå til ro igen, ikke lege, ikke hyggenusse, men til ro. Det vil kræve lidt arbejde, hun har jo allerede opbygget den forkerte vane, men en ny kan sagtens opbygges.

Husk vat til at proppe i ørerne! ;-);

Og tillykke med den lille tøs, det kan være hårdt at være førstegangsejere, så mange ting, man ikke ved, vi har allesammen været der.

11-06-2012, 13:39

Tjaa-det er ikke nemt.......men lige nu fungere det jo, at den bliver ved med trisse rundt og gø.

Hvor har den sin soveplads.?

Hvis i siger gå og læg dig, kan den det.

min har haft korte perioder hvor han også gjore det, og her har jeg råbt, gå og læg dig. hvilket har virket. (råbt, fordi vi sover i kælderen, og han sover ovenpå, gerne med mine unger, men han har vimset rundt i stuen og vi har træ gulv);

Så jeg ville som jeres træner sige, at efter tisse turen, skal hun puttes igen, også skal i lade hende helt være til hun er faldet til ro, sådanne, at i først står op, når hun har lagt sig igen. og på den måde, belønner at hun ligger, ved at komme.

Da min var lille, smår trænede jeg ham i stuen, når der var reklamer, på den måde, lærte han on/off, vi laver lidt, også slappede vi af . også lavede vi lidt igen.
idag er det super rart at han kan ligge sig, og vente, når der ikke sker noget. uden hele tiden at skulle ha opmærksomhed, og jeg tænke at det er lidt det samme, jeres skal lære

11-06-2012, 17:09

Du nævner ikke, hvor Molly har sin soveplads om natten, men jeg kan forstå hun har fri adgang til soveværelset, så det er ikke mærkeligt hun søger jer også om natten eller tidlig morgen. Det er jo på denne årstid næsten ikke blevet mørkt før det er lyst igen. Og hun kender endnu ikke forskel på nat og dag. Især ikke når hun både er blevet luftet og fodret.

Jeg kan godt forstå i er trætte af det natteroderi, så det skal hun vænnes af med, og nu er hun ved at være i den alder, hvor hun ikke behøver tisse om natten. Og fodres kan hun 3 x om dagen.

Der er mange meninger om hvor hunden skal være om natten, nogle hunde sover i bur om natten, men mest ro giver det, hvis hunden fra start af er vænnet til at sove for sig selv. Nogen vælger så at stå op, og gå ind til hunden en enkelt gang om natten og lukke den ud at tisse, andre gjorde som jeg , lagde en avis på gulvet i køkkenet, hvor hvalpen sov både om natten og om dagen i alene hjemme-timerne.
I 4-5 mdr`s alderen var avisen tør både om natten, og når han var alene hjemme.

Fra vi gik i seng ved 23-tiden til vi stod op ved 6.30 tiden, var der så ro i huset. Det kan godt være han var vågen af og til, men når han ikke så og hørte os, hvilket han ikke havde mulighed for, så sov han bare videre.

Senere da vi fik flere hunde, og tit var på week-endophold fremmede steder, iforbindelse med udstillinger, sov hundene i værelset sammen med os i deres senge eller transportkasser. Af og til sneg et par stykker sig op i sengen til os, så gjalt det om at holde sig i ro, ellers var de alle vågnet og klar til at begynde den nye dag, uanset hvad klokken var.

Hvis i vælger at jeres hvalp skal sove for sig selv, udenfor soveværelset, må en af jer nok sove sammen med hende der i nogle nætter, men ignorere hendes forsøg på at komme i kontakt med jer, det er svært, ved jeg godt, at ligge stille med ryggen til hunden og "rævesove", men jeg tror det er den eneste måde, at få den til at forstå forskel på nat og dag. Måske gøer den, det skal i også ignorere, kig ikke på hende, så har hun jo vundet, fået jeres opmærksomhed.

I for sikkert flere forslag, så kan i vælge, hvad der passer jer og Molly bedst.
Til lykke med Molly, må i snart få jeres nattesøvn, det kan ingen jo undvære.
Og det kan Molly lære.

11-06-2012, 20:06

Jeg har en hvalp på samme alder, jeg har opdaget, at hvis jeg glemmer at trække de mørke gardiner for, så står han op når solen står op.
Han kan som regel sove til omkring 5,30 - 6,00 hvis han ikke bliver vækket af lyset. Når han har været ude og tisse vil han gerne putte lidt ved mig, så tager vil en lille skraber mere.
Om natten sover han i sit bur, det er han meget glad for, når vi skal i seng går han selv hen til det og vil lukkes ind.

12-06-2012, 07:12

Puha sikke noget nat roderi. Herhjemme har hundene altid haft en plads i soveværelset hvor de sover i deres kurv eller bur og det lader til det har givet mest ro indtil vi står op om morgen.

Hvis hun skal tisse kl 4 så er det bare ud og tisse og tilbage i køjen, ignore hende når hun gør eller ter sig, det kan også være for opmærksomhedens skyld hun er en uromager ;) hun er jo stadig en hvalp.¨:);

Jeg ville dog sige at jeg tror jeres træner har ret med hensyn til maden, vent med den til senere, mad giver energi til leg og ballade ;) og det kan være svært for en hund der spruller af fornyet energi at falde til ro uanset alder.

12-06-2012, 09:05

Tak for de mange svar.

Hun sover i bryggerset som ligger i direkte forbindelse til soveværelset. Vi lukker ikke dørene mellem disse rum.

Jeg vil asap opsætte et mørklægningsgardin så det forbliver "nat" sålænge som muligt. Det kan sagtens være pga. solens opståen at hun alt for tidligt tror det er morgen. Det havde jeg af en eller anden mærkelig grund slet ikke tænkt på :-);

Jeg har nu for første gang prøvet at gå tur liiige inden vi skal sove - dvs. omkring kl. 23 og det gav faktisk en times længere søvn nu til morgen.

Så jeg håber at disse tiltag kan forbedre morgensøvnen for os.

14-06-2012, 18:54

Vi er lige kommet hjem fra en lille miniferie i Jylland. Bella var med. Vi havde et dobbeltværelse på hotel, så vi var nødt til at sove sammen. Bella gik i sin medbragte hundeseng, når vi gik i seng. Værelset havde heldigvis meget tykke mørke fortræksgardiner. Skulle jeg på toilet om natten, så var hun omgående vågen og gik bagefter, men blev total ignoreret. Og gik så til bage til sin hundeseng, straks jeg lagde mig igen. 2.min efter snorkede hun højlydt. Bella snorker meget, så når jeg sover i rum med hende, bruger jeg ørepropper.

Fint du vil prøve at gøre natten lidt længere med et mørktlægningsrullegardin. Og at en lille gåtur før sengetid også hjælper, så hun får tisset godt af. Når i ikke lukker døren indtil soveværelset, og hun har fri adgang dertil, skal i også tænke på at hun registrerer, når i vender jer i sengen, eller åbner et øje, Hunde vågner lige så hurtigt, som de falder i søvn, og de er meget lydhøre. I kunne istedet opsætte et børnegitter imellem bryggers og soveværelse, og så lade døren stå lidt på klem, så i kan høre hende, uden hun lige ser jer. Så vil hun også stadig kunne føle hun er sammen med jer, Det kan evt. også forlænge jeres nattesøvn.

14-06-2012, 20:02

Vores IFér sover i hver sit bur i soveværelset og bliver liftet af i haven lige før vi går i seng ca, midnat. der har aldrig været problemer med at sove til ved 7 tiden.

14-06-2012, 20:02

liftet ---Luftet