Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 11-06-2012, 09:48

Ønske: En lille golden retriever

Hejsa..! Konen og jeg vil gerne have hund, vi kan bare ikke helt finde ud af hvilken race det skal være. Det vil sige, vi er begge enige om at en golden retriever vil være et hit - men vi vil helst have en "lille" golden retriever, altså mindre i størrelse end den "rene" race, eller hvad man kalder det. :);

Jeg mindes at have læst om et mix af golden retriever og en anden race, som så gav denne mindre størrelse af golden retrievers. Men jeg kan s*tme ikke komme på navnet nu.

Nogen som kan byde ind med information eller links - eller måske ligefrem et sted man kan købe en hvalp af ovenstående race?

Venlig hilsen
Thomas

Skriv et svar til indlægget11-06-2012, 10:57

Ved ikke lige hvilket mix, du tænker på, men de renavlede golden kan også variere i str.

Tæverne er jo normalt mindre end hannerne, og jeg kender da renavlede golden både i str. XL og str. small..... ;-)

12-06-2012, 15:25

Hej, dette kunne måske have jeres interesse: der er nogle der "ekspermiterer" med at parre Labradors med pudler. Se på denne hjemmeside: www.labradoodles.dk.
Der findes to linier goldens: udstillingslinien, som er de store meget lyse og jagtlinien, som er de mindre, ret ofte mørke. Jeg har selv en jagtgolden, tæve, som vejer ca 20 kg. Hvis I vælger en af jagtlinien skal I være opmærksom på, at den har behov for at blive aktiveret. En lille tur hen ad gaden er absolut ikke nok, den skal have lov til at arbejde i form af f.eks. sporsøg, lydighedstræning, agility etc. Ellers er det dyrplageri. Men det gælder forøvrigt alle hunderacer, hvis der ikke er tid til aktivering, skal man ikke have hund.