Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 09-06-2012, 19:29

Forsøg - hold afstand, TAK

Hold afstand, TAK!
Der er, i hvert fald herhjemme i Danmark, en tendens til at hunde skal holde af alle andre hunde. Det bedste er gerne hvis de får lov til at hilse på andre hunde - hvad enten de er i snor eller ej. Ideen udspringer helt sikkert fra et ønske om at gøre det bedste for hunden; nemlig at sørge for at denne møder så mange artsfæller som muligt.
Når det er sagt, er der dog også mange hundeejere, der dagligt frustreres over de mange andre ejere, der gerne vil at deres hunde skal hilse.
De bliver ofte mødt med sætningen 'jamen, min hund gør ikke noget'. Det er også ganske venligt og rart at vide, men det er langt fra sikkert, at den anden hundeejer ønsker, at lade sin hund hilse på en fremmed artsfælle.
Grundene, til at man ønsker at holde afstand, kan være mange: tæven kan være i løbetid, hunden kan have en fysisk gene, den kan være under træning, den kan være bange for andre hunde eller den bryder sig måske ganske enkelt ikke om, at andre hunde kommer for tæt på!
Uanset hvilken årsag, skal hunden stadig ud og så længe man overholder reglen om at have sin hund i snor, kan man vel egentlig godt tillade sig at forvente, at andre gør det samme. Det betyder også, at man har ret til at kræve, at andre holder deres hunde på afstand.
Sammen med vores elever, som alle kender til problematikken af den ene eller anden årsag, har vi besluttet os for at forsøge at gøre det nemmere for alle hundeejere.
I hesteverdenen er det - eller har i hvert fald været - sådan at man kan sætte en rød sløjfe i hestens hale for at gøre andre ryttere opmærksom på, at de skal holde afstand. Sagt på en mere forståelig måde betyder det i bund og grund: hesten sparker!
Og af en eller anden uvis grund bliver det respekteret af andre ryttere :);
En rød sløjfe i hundens hale, vil vi dog ikke begynde at eksperimentere med, men vi har besluttet os for at opfordre Danmarks hundeejere til at sætte en GUL MARKERING på deres hund, hvis de ønsker at andre hunde skal holde afstand. Det kan være en gul sløjfe i selen, halsbåndet eller snoren eller en gul klud om halsen på hunden.
Det vigtigste er, at det er så synligt som muligt for andre hundeejere!
Årsagen til den ønskede afstand er uvæsentlig for andre hundeejere og derfor også uvæsentlig for dette forsøg.
Ideen er, at hundeejere får mulighed for at tage ansvar for både deres egne og andre hunde, uden at måtte råbe højt af hverken hunde eller hundeejere.
Så hjælp os venligst med at få dette sat i værk - for alles skyld :);

På vegne af vores elever og undertegnede
Line og Tore, Alpha HundeadfærdsCenter

Skriv et svar til indlægget09-06-2012, 19:46

Jeg kan godt lide tanken, det kan jeg virkelig. Det er aldrig til at vide, hvem der vil have at deres hunde hilser, medmindre man tilfældigvis tidligere har mødt hinanden med hundene fri, og selv der kan der være komplikationer som løbetid, hvor man meget gerne vil have hanhunde på afstand og tæver let kan se sig sure på hinanden.

Så, ja, jeg støtter ideen og finder noget gult stof frem (gul forsvinder dog nok på gule hunde...).

Har I startet en Facebook? Siden er, om ikke andet, så fantastisk til at sprede ordet.

10-06-2012, 21:12

Vi har sat det op i flere fora og vil lave det som en form for oplysningskampage, der forhåbentlig kan være med til at sætte mere skub i debatten omkring det at tage hensyn til andre hundeejere :);

Man kan vælge gult bånd der kan sættes på snoren, i halsbåndet eller i selen, eller man kan sætte en gul klud om halsen på hunden.

Så jeg håber, at vi kan sætte skub i debatten og være med til at gøre hverdagen lettere for hundeejere.

Det løser slet ikke problemet omkring løse hunde - det er vi klar over :) Men forhåbentlig kan en sidegevinst være, at der bliver mere fokus på at have sine hunde i snor og derved holde sine hunde tættere på :)

11-06-2012, 07:48

"Problemet med løse hunde"? Øh, ja... I hvert fald på at man holder bedre øje med sine omgivelser.

11-06-2012, 22:38

Jeg synes det er en rigtig god idé. Jeg prioriterer meget højt at min hund skal have lov til at hilse på andre hunde, gerne alle vi møder, og med et gult bånd ved jeg så hvem jeg ikke skal spørge. Ikke at jeg tror at alle vil bruge det, men det ville gøre det nemmere og sjovere, fordi det ville være nemmere at finde dem der også gerne selv vil hilse.

12-06-2012, 07:02

Jeg syntes ideen er super god.

Men jeg vil også sige at vi har dage, hvor vi bare ikke har lyst til at hilse på andre og bare gerne vil passe os selv. Det gælder især når Blackie er meget overgearet eller er kulleret, hun er stadig meget ung men det er vigtigt for mig som den ansvarlige, at min hund ikke ophidser en anden hund fordi hun er kulleret.

Det er en meget hård-fin balance at finde med båndene, dog ville jeg ønske at hunde ejer bare ville være bedre til at være åbne og kommunikere med hinanden, når vores veje krydses, det ville være langt nemmere :)