Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 09-06-2012, 17:01

Vores lille hvalp

Hej Alle..

Min kæreste og jeg har købt os en lille hvalp. Det er en lille dansk/svensk gårdhund og han er uendelig sød. Han kommer dog fra et rimelig tvivlsomt hjem og det virker som om han ikke har været vant til regelmæssig fodring. Han hugger simpelthen maden i sig! Vi giver ham tørfoder, i den mængde der står på pakken, 3 gange om dagen.

Er det noget vi kan vænne ham af med? Det virker som om han enten er vant til at skulle slås for maden, eller også er han bare blevet overfodret?

Enhver form for hjælp er værdsat, da jeg tvivler på det er helt sundt for hans mave at han sluger sin mad på den måde.

Skriv et svar til indlægget09-06-2012, 17:20

Hvad med at sprede det ud på plænen så han skal søge efter maden eller købe en Kong som han skal trille rundt for at få maden ud. Begge dele super for aktivering

09-06-2012, 17:33

Hvor gammel er han ? Hvis han kommer fra et hjem med flere hunde, kan det være fordi han er vant til at skulle kæmpe for føden. Han ser ikke overfodret ud, synes jeg.
Det er fint du fodrer ham 3 x dgl. Når han er udvokset kan du gå over til 2 gange dgl. Hvis det passer bedre ind i jeres dagsprogram.
Når han "hugger" maden i sig så prøv at dække tørkosten med vand. Det har måttet gøre til mine Beagler, som også "huggede" maden i sig, så det lød somom de nogengange, var ved at blive kvalt.
Du kan også overhælde tørkosten med lunkent vand (ikke direkte fra vandhanen) lade det stå i ca. 10 min, til tørkosten er blevet til grød. (Hvis din lille hund har tålmodighed til at vente på maden er spiseklar) Husk altid at der derudover skal stå en skål frisk vand.

Til lykke med den lille fyr, han ser rigtig sød og fin ud.

09-06-2012, 18:17

Han er 10 uger... Tror ikke han har været meget vant til at gå sammen med andre hunde, men ved faktisk ikke så meget om hans søskende. Da vi hentede ham, gik han inde i stald, i en kæmpe heste bås, helt alene. Der var andre dyr i stalden, men han havde ingen kontakt med nogen af dem.

Vi tænker at det måske også kan være fordi han har været vant til, kun at få en stor mængde mad én gang om dagen. Da vi hentede ham, så han MEGET overfodret ud. Han kom så direkte ud på en køretur hvor han kastede alt hans mad op. oG der var meget! Det kom over 3 omgange, men bagefter så han helt sund ud igen. Men det mener vi er fordi han har fået for meget at spise inden vi hentede ham og at han blev køresyg.

Hva' mener du med at dække hans mad med vand. Jeg synes jeg andre steder har læst at det ikke er en god ide at bruge koldt vand sammen med maden på den måde (selv om det i mit hoved ikke giver den fjerneste mening, eftersom hans drikkevand jo også er koldt!?), men skal man så bruge lunkent vand (ved godt det ikke må være direkte fra hanen.);

Men ellers tak for svaret! Tænker at vi må prøve det med at opløse maden inden han får den. Ventetiden må han bare finde sig i! : P

Men mange tak for dine ideer!

09-06-2012, 20:57

Hentede i ham hos opdrætter, eller er hans hjem nr.3 ? Stakkels lille hund, Det er godt han er kommet ud af den stald, væk fra de uansvarlige mennesker. Det sted er han blevet behandlet helt forkert, både socialt og fodringsmæssigt. Nu har han meget at indhente, og virkelig brug for jeres omsorg, på alle måder, aktiveres, opdrages, møde andre hunde, tilvænnes et rigtig hundeliv, så han kan blive en velfungerende familiehund.
Vandet du skal dække tørkosten med, skal være lunkent, især hvis du vælger at opbløde tørkosten til grød. Vandet i vandskålen tages direkte fra hanen, det står jo så bare fremme hele dagen.
Du har ret i, han skulle ikke have været fodret, lige før han skulle ud på den køretur.
Det er ikke sikkert han var køresyg, han kan også have kastet op grundet den overfyldte mave, og nervøsitet.
Hvis i heller ikke har fået registreringsattest, vaccinationsattest samt sundhedsbog på ham fordi han hos sælger ikke har været til dyrlæge, og blevet chippet, og registreret, som han skal være, ej heller vaccineret og ormebehandlet, så tag ham hurtigst muligt til dyrlæge, og få klaret det.