Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 07-06-2012, 20:01

første hvalp

hej jeg er en fyr på 19 der lige har fået hus med stort udendørs grund på landet.
jeg har haft hund før men det var da jeg boede hjemme. nu da jeg har fået god plads ville jeg gerne havde min egen. er vild med store hunde men ander ikke hvilken hund jeg skal vælge havde tænkt mig en bull mastiff hvad syntes i ?
tak på forhånd

Skriv et svar til indlægget08-06-2012, 07:02

Hej.

Dejligt at du vil ha hund-det er også skønt.

Men-En stor grund, er ikke det samme som en lykkelighund, eller vel aktiveret hund, tværtimod, skal man nok være opmærksom på, at haven ikke bliver en sovepude.

Derfor ville mit råd være, at du skrev ned, hvad du kan og vil gi hunden, af gå ture og hviken form for træning, du synes om, ikke sagt at man skal gå nogen hunde klub, men nogen form for træning skal hunden ha, gennem hele sit liv, for at trives.

08-06-2012, 07:38

Hvordan lykkedes det dig?

Vi skal bruge lidt mere info for at kunne sige hvilken hund passer dig. Hvor lange ture kan du gå? Hvor meget plads har du i huset? Hvor længe er du hjemme? Er der andre i huset, der er med på ideen? Hvilke hunde har du haft før? Har du nogen tidligere erfaring med nogen form for træning? Etc.

08-06-2012, 07:58

jeg løber stortset hver dag og havde tænkt mig at tage den med der også ellers gå en tur med den om morgenen løb er tit om eftemiddagen så en middel lang tur om aften. plus der er en hunde klub 2 kilometer fra hvor jeg bor havde tænkt mig at melde mig ind der ogs. har haft en dansk svensk gård hund blannede med en cairn terrier også en boxer. huset er rimlig stort da det er en gård men bor der ikke alene men vil skyde på helle huset er nok omkirng 80 kvadrat meter. jeg arbejder som tømre men ham jeg bor sammen med har ikke noget arbejde så han ville gerne se efter den når jeg er på arbejde har selvfølgelig tænkt mig og tage ferie når jeg får hunden. den boxer jeg havde var en meget aktiv den gik vi meget lange ture med tre gange omdagen. jeg selv gik tur med den om aftenen og det var nok på omkring 2-3 kilometer. har kigget på nogle hunde og læst om dem og har kiggede på bull mastiff engelsk bull dog og en miniature bull terrier.

08-06-2012, 08:05

Hvis du gerne vil løbe med din hund skal du nok ikke vælge Bullmastif da den er meget tung og vist ikke har så godt af for meget belastning. Ellers er det en hund jeg selv har overvejet da jeg synes den har nogle dejlige egenskaber.
Jeg valgte selv Riesenschnauzer som er en dejlig ligevægtig og stabil hund. Den skal man dog bare være sikker på at man kan aktivere (gerne noget brugshundetræning)og opdrage konsekvent. Den har et stærkt "bide-drive" og samler alt op og tygger på det, ihvertfald i hvalpetiden

08-06-2012, 08:14

det er ikke et must at den skal med ud og løbe det var bare en af de muligeheder jeg har for at give den motion. har fået afvide af mange at jeg skulle tage en boxer da jeg ved hvordan den er også er det en god famillie hund. har læst om mastiffen og synes det lyder som en dejlig hund og efter egen menning heller jeg mest til mastiffen eller miniature bull terriren

08-06-2012, 17:39

Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor, men der er udstilling i Ballerup (Kbh) den 16. og 17. juni, hvor der er mulighed for at møde alle racer og tale med ejerne af dem.

Synes der er meget forskel på Bullmastiff og Miniature Bullterrier - det er hunde med vidt forskellige behov, selv om de begge er i "bullgruppe" - da der er meget få opdrættere af begge typer, var det måske også en idé at maile til nogle af dem (hvis udstillingen er for langt væk), for at se hvordan de stiller sig, til det du kan tilbyde.

Ham du bor sammen med, kan vel heller ikke være ledig i al evighed, og hvad så med hunden ?, når man er 19, har man vel også lyst til andet, end at gå på arbejde og passe hund - ja, undskyld, men jeg synes, det er lidt tidligt at binde sig fast til 10-15 års hundeomsorg, med mindre det er det eneste i verden, der er vigtigt...

08-06-2012, 19:34

Tina, ikke alle unge har faktisk lyst til andet. Jeg er selv kun atten og mit sociale liv strækker sig til familien og skolen, og jeg er næppe den eneste der er så sørgeligt ensomlig. ;-);

Det er en meget god ide at tage på udstilling og skrive til avlerne. Du kan også med fordel tage ud at besøge dem inden du træffer den endelige beslutning.

09-06-2012, 10:21

Ham jeg bor sammen med er omkring de 50 og har aldrig haft et fast arbejde og vil heller ikk havde det han har selv haft mange hunde i løbet af sit liv. Og min sociale omgangs kreds er ikk særlig stor mere af en række dårlige grunde . men de venner jeg har har selv hunde . Har gået og tænkt på at få min egen hund i nogle år så ved godt det ikk blir noget med at være væk en hel weekend i træk og sådan. Hader og lade min mors hund være alene passer den rigtig tit

09-06-2012, 10:52

Hej Emil.
Er sikker på du vil få glæde af en skøn hund og omvendt. Vi købte en Beagle, var ikke helt sikker på hvad vi gik ind til .... men i dag kan vi ikke leve uden og nu har vi to :) Der er så mange forskellige racer og måske du skulle starter med at vælge dem fra, som du ikke er interesseret i og så se hvad der er af muligheder.. Ønsker dig alt mulig held og lykke, med at vælge din nye firbenende ven.

09-06-2012, 10:56

Det er ikke fordi jeg synes det er "sørgelig ensomlig" :-), at unge mennesker vier deres liv til hund, og kender/ser også en del for hvem det fungerer fint, og som har et bagland til at ta' over - det jeg synes er sørgeligt, er de mange omplaceringer på grund af uddannelsesskift, jobskift, kæresteskift, flytning, familieforøgelse eller bare fordi hunden er en "større mundfuld", end man havde regnet med - i alle disse tilfælde er det hunden, der er taberen - og de forandringer sker oftere for ganske unge mennesker, men vi kan alle komme ud for situationer i vores liv, der gør at vi ikke kan ha' hund længere...

Jeg kan nu se at Emil har styr på det, så jeg synes da bare, du skal få talt med nogle opdrættere, og kigget på nogle (voksne) hunde af de racer, du har interesse for - held med det !

09-06-2012, 11:11

Men nu da jeg for første gang skal havde min egen hund ville jeg høre om i kunne anbefale en god "første hund" det duer jo ikk jeg for en hund jeg ikk kan styre tak på forhånd

09-06-2012, 18:43

Bull Terrieren er jo en af de "kamplystne" hunde der kræver en erfaren ejer, mini eller ej, for at kunne blive de gode hunde de egentlig er. Desuden er de ret så stærke.

Bullmastiffen er nok noget nemmere at træne, men de er stadig rigtig meget store og meget stærke, så du skal være indstillet på at bruge lang tid på at lære den at den ikke har lov til at trække som hvalp, da du ellers ender med ømme arme og måske et par hovedkulds fald når den ser noget interesant. Hvis du er klar på det, er det jo ellers en rigtig god hund.

10-06-2012, 16:52

De hunde du har i forslag, kan være udmærkede "førstegangshunde", men som Havana skriver er Bullterrieren ret speciel - ellers siges det at labrador og golden retriever er forholdsvis nemme for uerfarne ejere, li'sådan er der cavalier king charles spaniel, som er den nemmeste til at tilpasse sig, men det er jo ikke en type, du ville være interesseret i, og jeg mener labradors og goldens er ret aktive hunde, der har brug for meget vejledning i hvalpe og unghundetiden.

Jeg synes som førhen, du skulle kontakte nogle opdrættere, for at høre nærmere - du kan også købe el. låne et hundeleksikon, så i sammen i huset kan se på, hvad der vil passe til jeres livsstil - synes også du skal tænke på, hvordan din egen hund vil klinge med din mors og dine venners...