Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 07-06-2012, 08:12

ukendt far ved evt. hvalpekøb

Hej.
Jeg har været ude og kigge på en hund her til formiddag, og er meget intersseret i at købe den. MEN farens (og hans race) er ukendt.. Moren, som vi så, er en Boxer, men hvalpen har ikke den firkantede lidt opstoppede snude så far er nok ikke bokser men "langsnudede".. hvalpen ligner en langbenet labrador hvalp med kort brun/sort meleret pels.
Vi er self. bange for hundeloven som den ser ud nu med at man SKAL kunne racebestemme, men er der ikke noget man kan gøre? Er det nok med dyrlægens godkendelse og sælgers købskontrakt?
Gode råd evt. erfaringer søges da jeg er blevet lidt små forelsker i hvalpen med bange for hvis det bliver en konsekvens at skulle aflive den senere..
Mvh Mette

Skriv et svar til indlægget07-06-2012, 09:28

Det kan jeg godt forstå, og det er både forståeligt og godt du er opmærksom på det problem.
Desværre er der mange boxerblandinger, der er også er noget ulovligt i. Og senere at få det problem, ikke at kunne omregistrere den, på grund af tvivl ved blandingen, og endnu værre at skulle aflive den, fordi man ikke kan bevise den er lovlig, det er jo meget trist.

Såvidt jeg ved, er det ejer ikke politiet, der i en given situation skal kunne bevise hunden er lovlig.

Dyrlægen kan kun skønne hvilken raceblanding hvalpen er, uden garanti, da han jo ikke har været med til parringen. Ej heller kender til hvalpens afstamning.

Det er opdrætters pligt og ansvar, at oplyse rigtig raceblanding, til Dansk hunderegister, når den registreres, hvilket jo er det eneste bevis i som købere har fremover. I skal derfor ikke lade jer nøje med, at der på registreringsattesten kun står "boxerblanding".
Hvordan i ellers kan sikre jer, aner jeg ikke, men med den beskrivelse du nævner af hvalpens `
udseende er det da meget muligt, dens far er en Labrador, som jo både er en pæn, lovlig og god hund.

07-06-2012, 18:41

Du kan jo satse på at hunden bli'r langsnudet, så der ikke straks bli'r råbt "forbudt race", men den eneste måde at sikre sig på, er ved at købe hund med stamtavle.

Når mo'ren er boxer og fa'ren ukendt vil der komme til at stå boxerblanding i hunderegistret, og der er temmelig mange boxer-blandinger for tiden, nogle reelle, andre for at omgå forbudslisten.

Det er ganske rigtigt dig, der skal bevise, at hunden ikke er en ulovlig blanding, og det er jo helt umuligt, det kan hverken købskontrakten el. dyrlægen garantere - på den anden side har det nok ikke største prioritet hos politiet, at "opspore" ulovlige blandinger, så længe de blandinger ikke er til fare og skade for andre, men det er dog hørt at nogle hundeejere er kommet i klemme, og har måttet føle konsekvensen af den nye lov...

07-06-2012, 19:37

Tusind tak for jeres svar.
Jeg må lige høre min dyrelæge ad imorgen, de kan være jeg skal høre flere en én ad, for jeg har self. ikke lyst til at komme i knibe senere hen og slet ikke at hunden kan risikere at lade livet.. Det er bare så irriterende at man lige er faldet for én hvalp og så er der problemer.. Jeg har spurgt sælger og han siger at han kan skaffe et billede af den han tror er faren, men han kan jo intet garantere.. Men nej politiet reagere vel kun på henvendelser, og så må man vel bare holde sig gode venner med naboerne(ikke at det er problemet).. Tror også jeg vil kontakte sælger og foreslå en abort næste gang der ikke er styr på faderskabet.. Ved i om man kan gen elelr blodteste? Det kan man vel ikke? og man kan vel ikke se racekendetegnene med sikkerhed før hunden er udvokset... tak endnu en gang...