Indlæg: 30

Oprettet af | Oprettet: 06-06-2012, 19:01

Min 4 mdr. hvalp tisser i sengen? / møde med voldig hund

Hejsa :)

Min skønne cocker hvalp på 4 mdr. sover nogle gange oppe i min seng om natten, og her den sidste uges tid har hun tisset i sengen 4 gange.
Hun er ellers ved at være helt renlig inde i huset.

Er det noget i har erfaringer med eller nogle råd eller mulig forklaring på?

Her den anden dag var vi ude på Oxbjerget i Hvissinge og anden,noget større hund både alder og størrelses mæssig ville lege med min hund men den begynder at bide i hende, da jeg synes det bliver for meget tager jeg min hund væk men den anden bliver ved. Jeg beder ejerene om at fjerne deres hund (muligvis en lille hovaward) og deres hund kommer ikke når de kalder. Så jeg sætter mig ned og holder deres hund væk mens jeg beskytter min. Senere når vi er kommet rundt om bjerget møder vi dem igen og deres hund gør det samme igen. og jeg gør det samme igen og de kalder men hunde kommer ikke.
Jeg har mødt dem før hvor hunden var lige sådan.
Jeg var godt nok vred!

Hvordan ville i løse sådan en situation?

Mvh Nina

Skriv et svar til indlægget06-06-2012, 20:32

Jeg tror det eneste du kan gøre for at undgå tisseproblemet, er at lade være med at lade hende sove i din seng. I hvert fald sålænge hun er lille hvalp.

Det andet problem er alvorligt. Det er helt uacceptabelt, at den Hovaward, løber løs rundt, og bider andre hunde. Din hundehvalp kan tage skade af at møde sådan en hund, ikke "kun" få alvorlige bid, den slags oplevelser gør også et uheldigt indtryk på en lille hvalp. Han skal kun møde venlige hunde, der højst siger fra i leg, uden at opføre sig aggressiv.
Hvis jeg var dig, og gentagne gange havde mødt den hund løs sammen med sin ejer, ville jeg blive meget vred og tale med meget store bogstaver, og anmode ejeren om ALTID at holde den hund i snor.
Ved gentagelse derefter, og hvis du ved hvor ejeren bor, ville jeg melde ejeren til politiet.

06-06-2012, 20:43

Nu er der forskel på at bide i agression og i leg. Jeg har selv en stor hvalp på 8 mdr. og det kan godt se ret voldsomt ud når hun leger med andre selv om det er helt godmodigt. Uanset hvad skal ejer selvfølgelig respektere og gribe ind hvis legen er for meget for en af hundene. Der må man forvente at ejeren af den hund tager sin hund i snor så længe den er i nærheden. Jeg tror du kommer længst ved at spørge dem pænt om at holde sin hund i snor så længe I er i nærheden.

06-06-2012, 20:43

Nu er der forskel på at bide i aggression og i leg. Jeg har selv en stor hvalp på 8 mdr. og det kan godt se ret voldsomt ud når hun leger med andre selv om det er helt godmodigt. Uanset hvad skal ejer selvfølgelig respektere og gribe ind hvis legen er for meget for en af hundene. Der må man forvente at ejeren af den hund tager sin hund i snor så længe den er i nærheden. Jeg tror du kommer længst ved at spørge dem pænt om at holde sin hund i snor så længe I er i nærheden.

07-06-2012, 10:12

Enig i at der er utrolig vigtigt at vi som hundeejere skal sørge for at vores hunde ikke er til gene for dyr eller mennesker. Synes også det lyder uansvarligt med den nævnte epidisode. Er der de mindte problemer skal hunden være i snor.
Jeg synes dog ikke man kan sige at hunde altid skal være i snor. Nogen hunde holder sig naturligt i nærheden af deres ejer og kan sagtens lære sikkert indkald så man kan tillade sig at have dem fri. Jeg tror det er meget nemmere at lære hunden at komme hvis den får lov til at opleve frihed.
Et eller andet sted er det da mere farligt med en hund som aldrig får lov til at løbe fri og som derfor er ukontrollabel hvis den ved et uheld kommer løs end med en hund som får lov til at løbe fri (på steder hvor det er tilladt) og som lærer et indkald som er så sikkert som det nu kan blive for et levende væsen

07-06-2012, 16:16

Her hvor jeg bor har vi også en skov, delt i hundeskov og skov. Vi fravalgte hundeskoven, da vi alligevel altid gik ture med egne hunde i lange snore, og man aldrig 100 % kan stole på at løse hunde kan og bliver kaldt på plads, af deres ejere. Hvor tit hører man ikke folk sige, "den gør ikke noget" , når deres hunde kommer løbende langt foran dem.
Vores Beagler har heller aldrig været interesserede i at hilse på, og lege med store fremmede hunde, og det er jo som regel dem der luftes løse. De aktiverede hinanden hjemme i haven, og hilste gerne på flere af de hunde de kendte og mødte på de daglige gå-ture i vores villakvarter, og den nærliggende eng.
Det samme gør Bella, men da hun jo kun har boet i kort tid hos os, som voksen, kender hun ikke såmange, og er mest interesseret i at hilse på deres ejer, der giver godbidder. Møder hun små gøende hunde, ignorer hun dem. Selv gøede hun i starten kun af en Schæfertæve, der bor på vores vej, som også gav hals , hvergang de mødtes . Nu har begge lært at passere hinanden uden lyd.
En kat er også blevet ven med Bella, de snuser glade til hianden, når de mødes.
I det hele taget har vi altid ladet vore hunde, nu også Bella selv vælge de hunde, de gerne ville hilse på.
Jeg er ikke enig i at hunde skal lære indkald og trænes i at gå løse, på offentlige steder, eks. i en hundeskov. Det kan de lære og trænes til hjemme i haven, og på dressurpladser.
Små og mellemstore hunde kan sagtens motioneres i lang snor, i den går de mindst dobbelt så langt som ejeren, da de jo løber frem og tilbage. Jeg kan godt se motionsproblemet for store hunde i snor, de har sikkert brug for at løbe løse. Det kan de så gøre eks. i hundeskoven på stranden og dertil egende pladser, men først når de er veltrænede, i indkald og kun hvis de aldrig har vist sig aggressive.
Det Nina og hendes hvalp har oplevet er helt uacceptabelt. Den hund var utrænet, og skal derfor kun luftes i snor.

07-06-2012, 18:50

Jeg er glad for at høre at i er enige i at situationen er uacceptabel.

Den første store hund hun mødte (dalmatiner) kom til at træde på hende, der havde vi kun haft hende i en uges tid.. Så lige siden har hun haft svært ved store hunde.. Men når hun møder andre hunde i alle størrelser er hun noget underdanig, men når hun har set dem af og ved at de er okay. Så leger hun med dem og er modig. Så tror nu ikke at hun har taget meget skade af det (endnu!), senere samme dag møder hun en "kæmpe" hovaward (meget sjovt at det er samme race) på 8 år, som er den sødeste hund. hun løber efter den og vil lege ,efter hun har set den lidt an.. :-)

Jeg ønsker at jeg kan have min hund løs sådanne steder, men bryder mig ikke om at jeg skal være nervøs for at den hund eller en anden hund vil bide i hende...

den anden hund ville bare lege, men det var for voldsomt og det der pissede mig af var at JEG skulle fjerne/hold DERES hund væk!!
- Jeg prøvede at virke selvsikker så min hvalp ikke blev nervøs, jeg håber bare at jeg håndteret situationen rigtig?

Ang. tisseriet, så har min hvalp sovet i en slags bur, hun er først begyndte at sove "løst" de sidste 3-4 ugers tid. Jeg synes bare altid at jeg har hørt at hunde/dyr ikke tisser i deres "rede" og nu når hun tit sover i sengen, bliver jeg noget urolig når hun så har tisset der nogle gange..
- Jeg vil lige se det an de næste 1-2 uger og se om der kommer nogle uheld.

Jo forresten har i nogle råd om hvor jeg ellers kan have min hvalp løs hvor det er tilladt og det gerne er noget indhegnet? - jeg bor i Rødovre men kan godt kører i bil ud til et sted, hun elsker heldigvis at kører i bil :-)

08-06-2012, 07:22

Hej Nina,

Jeg synes du gjor helt ret, i at ta din hund til dig, ved at sætte dig, også holde den anden hund på afstand Det er også sådanne jeg gør, ved møde med løse hunde.

ang løse hunde, synes jeg ikke det skal findes i bybillede, uanset hvor dygtig hunden er, vi skal respektere at ikke alle kan lide hunde.

Tilgengæld gik min gamle altid løs i skoven, hun var 100% stabil på indkaldning, og kom af sig selv. når vi mødte bil eller nogen andra, det viste hun nemlig betød godbid.:) kom der nogen gående, fik hun altid snor på, selvom hun ikke behøvede det.

Tror sagten alle hunde kan få tilfreds stilt sit behov, for frihed, i en lang line, skal de ha mere spring ud af benen må vi frem med løbeskoende eller cyklen.

08-06-2012, 07:58

Jeg tror det med om hunden kan eller har brug for at gå løs handler lidt om race også. Beagler har så vidt jeg har forstået en meget større aktionsradius end feks en del andre. Min som er schnauzer bliver inden for en radius af 50-100 m uanset hvad der sker af spændende sager længere væk.
Der er en meget hyggelig hundeskov i starten af Brøndbyskoven. Den er godt nok ikke indhegnet, men du kan sagtens opholde dig i sikker afstand af biler og andet. Der er ofte mange hunde at lege med og jeg har aldrig haft problemer med at hunde har været aggressive, tværtimod.
Mht til træning af indkald er der lidt forskel på indkald i ens egen have som er velkendt og så et fremmed spændende sted. Jeg mener at hunden skal lære at komme begge steder og selvfølgelig skal indkaldet være sikkert i haven inden du tager den andre steder uden snor.
Jeg mener slet ikke at hunde skal gå løse offentlige steder hvor det ikke er direkte skiltet at de må, men jeg synes bare det er overdrevet at sige at de aldrig skal. Der er jo mange arbejdshund som ikke ville kunne udføre deres arbejde hvis de skulle være i line. En jæger eller hundefører i politiet skal da kunne stole på at hunden kan gå løs uden at skabe problemer

08-06-2012, 09:24

Helt enig med dig Eva, at store hunde med et stort motionsbehov, også klares ved en cykel- eller løbetur.

Jeg mener at hunde skal trænes hjemme, og på dressurpladsen, ikke i en hundeskov, og ikke luftes løse på offentlig steder, før de har lært indkald 110 %.

Alle vores Beagler, var trænet og kom ved indkald, så vankede der jo en godbid, eller de kom helt af sig selv, når de så vi gik forlangt foran dem. Så fik de også godbidder. Undtagen to som havde den dårlige vane at være "lorteædere", og der var rigtig meget at "rydde op på" nede på vores hjemlige eng, Hvor hundene løb løse, og deres ejere ikke samlede op. Så de var altid i snor.
Som regel kom der kun hunde vi kendte på engen, så vi fremmede store hunde, især de sorte, og schæfere, de racer vores hunde ikke var venner med, så beholdt vi de lange snore på.

Træning af arbejdshunde, har jeg ingen forstand på, de har deres egne måder og regler, for det, og efter hvad jeg set på TV, skal de toptrænes, og bestå en svær eksamen, før de slippes løs, sammen med deres "arbejdskollega".

08-06-2012, 10:28

Nina med hensyn til tisseriet i din seng, kan jeg fortælle om en oplevelse, vi har haft med Columbine da hun var en livlig lille hvalp på 4.mdr.
Vi var på hundeudstilling i Jylland, og overnattede ligesom mange andre hundeejere i en lille hytte, på et vandrehjem, kun med køjesenge og et bord.

Om aftenen var vi på hyggebesøg hos hundevenner i deres hytte, hvor der ikke var meget mere plads. Deres 2 hanhunde og vores 3 tæver, deraf een i løbetid var anbragt ovenpå hinanden i hver sin transportkasse. Kun Columbine var løs. Alle hunde var selvfølgelig fodret og luftet, så de bare lå og sov, trætte efter dagen i samvær med mange andre Beagler i udstillingsringen.

Som du også skriver, så læser man at hunde aldrig besørger der hvor de sover, det passer sikkert også, på deres egen faste soveplads, eller også fordi der "ingen regel er uden undtagelse" .
I hvert fald, satte Columbine sig på en hovedpude i den ene køje, og tissede en ordentlig tår.
Forskrækket blev jeg, også fordi jeg tænkte at sengetøjet var vandrehjemmets, vi havde kun betræk med. Vores venner tog situationen helt roligt. Grinede bare og sagde "skidt med det" den hovedpude var medbragt hjemmefra. Og Columbine lagde sig bare til ro på dynen, nu var hun "tømt" og kunne begynde sin nattesøvn.

08-06-2012, 11:11

jeg er igen enig.

En hund skal ikke være 50-100 m væk, max 20 ville jeg sige, ved at den pendler frem og tilbage.
kom min den gamle så langt, løb hun selv mod os igen, det var nemlig det gode, ved hende, at hun holdte øje med mig,

men hun var aldrig løs, steder jeg viste der kom nogen, som i byen.

08-06-2012, 13:03

Sorry. Det var ikke for at fornærme nogen. Jeg havde bare høre fra en Beagle ejer at deres havde tendens til at gå på opdagelse på egen hånd.
Nu er jeg ikke super til at angive afstand, men min hund er aldrig længere væk end jeg kan se og kalde hende tilbage....selvfølgelig hundeskov hvor der står skiltet med at hunde kan gå løs. Jeg har aldrig haft problemer med at hun har generet nogen. Hun kommer i snor indtil nærmere er aftalt hvis jeg ser mindre hunde eller børn som kunne tænkes at være bange for hende.
Jeg er ikke ude på at spille klog, giver blot udtryk for hvad jeg oplever som uproblematisk hundehold;)

08-06-2012, 16:22

Det er helt rigtig, at Beagler gerne går på opdagelse udenfor haven, men kun hvis ejeren ikke har haven forsvarlig hegnet ind, eller man lige glemmer at lukke havelågen.
Hvilken hund gør ikke det ? Tænke bare på den hund der blev skudt, fordi den tit besøgte naboen.
I den forbindelse kan jeg fortælle, at Bella som er en genbrugshund, næsten hver week-end løb hjemmefra i den hun familie, vi fik hende fra. Bla.a i januar/februar 2011 var hun væk i flere døgn i 11 graders frost, fortalte de. De bekymrede sig ikke om deres to Beagler, de plejer at komme hjem igen af sig selv, sagde manden. De havde så også i lang tid, forsøgt at komme af med begge hunde, på 6 og 9 år, som de ikke magtede mere. 15 hvalpe havde de skaffet, men nu fyldte børnene hele deres liv.
Resultatet af løbevæk-renderiet havde givet Bella hul på alle fire poter, som ikke var blevet behandlet. Mange andre skavanker havde hun også, så det blev en dyr gratis hund vi fik.
Nu har hun så boet hos os siden febr. 2011, og ikke været løbet væk en eneste gang. Vores have er hegnet ind, hun snuser rundt, og går ud og ind som hun vil. Gør aldrig forsøg på at bryde ud af hus og have..

Siden 1981 har vi haft 8 Beagler, kun een gang er een hund løbet hjemmefra, da kun ind til naboen. Men da de lukkede hende ud på gaden, blev hun forvirret, og løb rundt i området. Førts ½ time efter blev vi underrettet, og opdagede hun var væk. Hun kom hjem igen selv, efter 3 timers gadeløb. Træt og bange, fordi alle der så hende, havde forsøgt at fange hende, og fordi hun aldrig før havde prøvet at løbe rundt alene uden en af os i snor.

08-06-2012, 19:00

Det er meget morsomt at i er flere der har beagler, men jeg mener nu at alle hunde ligegyldig race og alder skal være opmærksom på deres ejer og komme ved indkald, både for ens egen skyld men sandlig også for andres!

- Nu når dette jo er min første hund, og hun kun er 4 mdr. kommer hun ikke altid på indkald men de fleste gange. Når vi er hjemme er hun bedre, men ude i skoven har hun svære ved det.. Når jeg kalder og hun kommer giver jeg hende en ros og godbid. Men hun lærer vel at komme HVER gang?..

Mht. til det med at have sin hund løs off. eller på privat grund. Hvad vil i så sige til dem der har hunde i lejelighed? Jeg skal nemlig selv flytte i lejelighed med min cocker om ca. et halvt års tid. Der vil jeg jo gerne tage hende ud i det fri hvor hun kan tonse rundt, løst..
- Derfor vil jeg også gerne finde en lejelighed tæt på et sted hvor jeg kan have hende løs..

Men spændende diskussion!..
forresten de sidste dage har hun IKKE tisset i sengen :)

08-06-2012, 20:15

Jeg synes ærlig talt at fru Beaglepack 3 snart skulle se lidt på de svar hun giver til andre der befinder sig i gipotes forskellige forums.

Du taler altid meget nedladende og alvidende til andre, der har bare den mindste snert af en anden holdning eller mening om tingene end din.

Hvis man køber en Beagle ( en drivende jagthund med et kæmpe jagtinstinkt ) er det jo nærmest selvskrevet, at man ikke slipper den løs, det står i stort set alle hundebøger og bliver sagt af alle Beagleejere/Beaglekenler. Og ja, jeg ved en del om Beaglen og resten af hundeverden ( har trods alt arbejdet med hunde i 40 år )
Så det er da klart, at du ikke slipper dine løs og dermed heller ikke synes at vi andre skal gå med løse hunde.

Så ærlig talt så har Hanne sku meget godt styr på det hun har hørt. Spørgsmålet er om Beaglepack3 har særlig meget styr på alle de andre racer der findes -
Selvfølgelig kan man gå med løse hunde i hundeskoven, hvis man feks, har hyrdehunde, jagthunde med en kort aktionsradius eller skødehunde/selskabshunde.

Og ja selvfølgelig skal hundene været trænet til indkald - det siger jo sig selv.

Og Nina -
Jeg synes det lyder som om du har gjort det helt rigtige - synd at din lille hund skulle udsættes for det.
Men noget af det bedste man kan gøre er selvfølgelig først og fremmest at tjekke sin hund for evt. bid og skader, men dernæst at opsøge en anden SØD hund som din vovse kan lege med, så man forlader stedet med et godt minde. Hvis man tager hunden op og skynder sig hjem, så forbinder din hund stedet med noget ubehageligt.
Held og lykke med din lille nye hund, som i øvrigt også er fin race at gå løs med.

09-06-2012, 09:07

Er det ikke anden gang i år du kommer med sådan en trussel, Beaglepack3? Desuden, ja beklager, men det er nu engang sådan et sted internettet i det hele taget er; fuld af mennesker med mange forskellige holdninger, der ikke altid er lige god til at sige "Du har din mening, jeg har min, kan vi ikke bare lade det være ved det?" eller endog "Du får ret, jeg får fred". Det er ikke til at slippe uden om, og så må man bare være god til enten at forklare sig (uden at gribe til stridsøksen) eller til at sige "Jeg er uenig, sådan er det bare og jeg vil ikke slås mere om det."

Desuden viser min (begrænsede) observation at det er en noget hyklerisk udtalelse du kommer med, da du ikke altid selv er god til at sige "Det virker for hende/ham" og så enten vente på at problemet opstår eller antyde at det kan blive et problem, men ellers la' det være.

09-06-2012, 11:17

Endnu engang et svar som ikke hører hjemme nogen steder Beaglepack 3.

Denne gang er det så Havana der skal stå for skud, kan ikke se hvad hendes alder har med hendes ellers fine svar at gøre.
- husker tydeligt det unge par som ville lege lidt trækkeleg med deres kommende nye hund, også de blev fejet ud forummet med besked om at de slet ikke burde have hund.

Det skal lige siges at bla. Hund og Træning bruger trækkeleg til at tænde legen hos hunden og dermed give hunden lyst og glæde ved at være sammen med deres ejer.
Ligeså gør verdensmesteren i agility, Susan Garrett. Og for den sags skyld også vores tjenestehunde herhjemme får lov at trække i deres legetøj 10 sekunder, efter endt opgave.
Det giver det drive mange hunde har brug for.

Nå men det var så et sidespring -

Ja jeg kan kun give Havana ret i, at det vist er anden gang du kommer med denne "trussel".
Dine grimme svar til Havana og andre gør, at jeg synes at Gipote skulle slette din profil.
For du er ikke interesseret i at høre andres mening - kun din egen.
Du er ikke uddannet hundeinstruktør, adfærdsbehandler, er ikke kennelejer, har aldrig haft et kuld hvalpe, og hvis ikke jeg husker helt forkert, har du kun haft de 3 beagler du har nu samt en Dalmatiner.

"nedsættende bemærkninger om valg og holdninger – det kan jeg IKKE være en del af mere."
skriver du - det går da meget godt - du fører da an.......

09-06-2012, 11:18

Jeg ved da en del om internettet og mit engelsk er godt nok til at jeg har kunnet rette på mine lærere indtil flere gange. Man må da endelig aldrig affærdige nogens viden om noget baseret på deres alder! Hvis jeg havde bedt min bedstemor eller min far om at skrive de ting, jeg synes skulle skrives, ville du så ligge mere vægt i det når du så ved at ikke er teenagere, men faktisk har et godt langt liv bag sig?
Derudover er der mange unge, mig selv inklusive, der har Aspergers syndrom eller autisme, en tilstand der ofte medfører at hvis de gerne vil vide noget om noget så er de næsten på linje med verdens førende eksperter efter bare et par år, altså langt foran hvad man plejer at forvente af nogen på deres alder. Hvad ved du reelt om, hvad jeg ved?

Undskyld svadaen, du skal jo nok vide mere om hunde, og så meget andet, end jeg gør, men det betyder ikke at du har ret eller gør ret i at udvise en holdning om, at jeg bare er et barn med intet godt at sige og ingen erfaring bad mig. Hvis de unge aldrig havde noget godt at sige ville menneskeheden ikke være nået særlig langt.

Og hvad laver Gud fader i skuret?

09-06-2012, 13:02

KÆRE ALLE HER PÅ TRÅDEN.

Overskriften lyder:

Min 4.mdr. hvalp tisser i sengen. Møde med voldelig hvalp.

Jeg synes vi skal holde os til at svare på de spørgsmål, der stilles i tråden af Nina, og efter bedste evne udfra egen hundeerfaring give vores råd videre til hende og andre hundeejere, som læser med på Forum her på Gipote.

Stop nu al "personfnidder" det gavner og glæder ingen. Tværtimod.

09-06-2012, 14:05

Jeg synes du med god samvittighed kan tage din hvalp til trygge steder hvor løs hund er tilladt for at give hende masse gode erfaringer med at komme når du kalder. Tag den bedste godbid hun ved med og giv den til hende for at komme både spontant og når du kalder, så lærer hun hurtigt at det er det bedste i verden. Jeg tror også at et såkaldt sikkert indkald er betinget af at du kommer din hund i forkøbet...dvs forudser hvad der kunne tænkes at blive for fristende til at hun kan klare at adlyde. Det kan være en anden spændende hund som endnu er for langt væk til at være for spændende.....hvis hun ikke skal løbe hen til den så kald hende ind før hun når at blive interesseret.

Efter reaktionen jeg fik her inde på at skrive 50-100 meter har jeg prøvet at observere lidt nærmere når jeg går tur. Det er rigtig nok i overkanten. Går vi alene omkring er hunden stort set inden for en radius af 1-3 meter fra mig. Når hun er i vild skøn tumleleg med en anden unghund på en åben slette kommer hun hurtigt lidt længere væk (de spurter jo omkring)....jeg vil bedømme at hun på visse tidspunkter kan være ihvertfald 40-50 meter væk. Det sjove er at jo længere hun er væk, jo nemmere er det at kalde hende hjem (når hun er midt i leg altså)...for så er hun jo komme væk fra "Mor"

Der skal være plads til alle og det kan der nemt blive. Hvis man er utryg ved at møde løse hund kan man jo bare vælge de dele af skoven hvor dette ikke er tilladt. Der er jo kun ganske små dele af skovene der er hundeskove.

Til Nina vil jeg sige at jeg synes du fint kan fortsætte med at gå til steder hvor din hund må være løs. Kald hende til dig hvis der komme hund du ikke er tryg ved.

For mig som har en så stor hund har socialisering været det aller vigtigste og da jeg ikke har nogen bekendte med hund er det foregået i hundparken. Min oplevelse er at hundene leger meget bedre og har mindre tendens til at blive utrygge/agressive når de ikke er i snor. I øjeblikket er leg i snor i øvrigt helt umuligt da både hund og ejer efter 30 sek er helt viklet ind.
Jeg synes at ihvertfald visse typer hunde fortjener muligheden for at være løse så de kan få brændt deres krudt af.

09-06-2012, 15:57

Ja, Aase, det må I undskylde. Det er et tilbagevendende problem.

Måske tisser hun i sengen fordi hun er godt i gang med at blive teenager og vil markere det også er en del af hendes territorium? Du kan enten holde hende fra at sove i sengen eller begynde at gå ud med hende om natten igen. Det kan være hun er bange for at hoppe ned på gulvet i mørke.

09-06-2012, 16:46

Jeg tænkte også det kan være en slags markering, men husker ikke om det allerede starter i 4.mdrs alderen.
Jeg ved at den yngste af vores to voksne jævnaldrende tæver, altid tissede oveni den andens tår, når vi gik tur med dem. Adfærdsbehandleren jeg fik råd fra til at styre de to tæver, og undgå dominansproblemer, sagde det skulle vi forhindre. Ingen af dem måtte heller ligge i sofaen mere, begge skulle blive på gulvet, så var de lige. Det var nemlig altid den yngste der udfordede den lidt ældre, og det ville hun ikke ville finde sig i det. Vi fik styr på de to "kampjhunde", jeg blev begges overhund.

Andre siger at når tæver, der bor sammen, tisser oveni hinandens tår, betyder det "vi hører sammen." De 3 andre tæver, jeg havde samtidig, havde ikke det for vane.
Men det kan jo så være det er samhørighed, der er grunden til at Nina`s hvalp har gjort.
I hvert fald er det ikke ønskværdigt, og kan undgåes ved at den ikke sover i Ninas seng.

Hvorfor min Columbine tissede på venners hovedpude 4.mdr. gammel, var en negativ "surprice" for mig, hun var ellers da renlig indendøre, men på sin første udflugt, langt hjemmefra. Heldigvis skete det ikke igen, jeg tænker hun bare ville have vores fulde opmærksomhed. Og de andre 5 Beagler i hytten, gad hende jo ikke. De sov i hver sin box.

09-06-2012, 17:44

Nina skrev, tisseri i sengen nu er ophørt - det er min erfaring, at det handler om stress/nervøsitet i forbindelse med ændrede situationer for hunden - så snart hunden igen kan slappe af, og alt er tilbage til normalen (for hunden), forsvinder tisseriet, på de uønskede steder.

Og så vil jeg sige : Der er ingen grund til at undskylde, tråden tog en drejning - det er ikke rimeligt, at Beaglepack sætter dagsordenen for, hvad andre må skrive og mene i dette forum, og det er naturligvis det folk reagerer på, selv om det er Nina's tråd.

Problemet i dette forum er, at så få svarer, selv om der i følge Gipote er over 88000 brugere - Beaglepack har om nogen været "mrs. Gipote" og givet gode svar, men har heller ikke tålt at blive modsagt uden at true med udmeldelse, hvis det gøres nu, synes jeg det er en fornuftig beslutning, alt har sin tid, og jeg håber nogle af de fornuftige mennesker der gav svar tidligere kommer tilbage, samt at nye vil deltage...