Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 04-06-2012, 18:07

Overvejer at få hund

Hej.

Jeg overvejer at få en hund, racen Yorkshire Terrier..
Er klar over, at det er en selskabshund... Jeg arbejder 8 timer om dagen, - er det for lang tid for den race at være alene? Og vil den kunne være alene om aftenen i nogle timer en gang i mellem?

Og ca. hvor meget skal man regne med at bruge på den i udgifter mht. mad og forsikring, om måneden?

Håber nogle af jer erfarne hundeejere kan hjælpe en nybegynder..

Skriv et svar til indlægget04-06-2012, 19:19

Umiddelbart vil jeg sige, ja det er for lang tid at være alene, også når du påtænker at være "væk" nogle gange om aftenen, medmindre du har nogen, som kan være hundepasser, både i dagligdagen og om aftenen - mange hunde må leve med at være alene en alm. arbejdsdag, men man må overveje, om det er hunden der vægter højest, i de resterende timer, eller man i virkeligheden har lyst til noget andet...

Den alm. ansvarsforsikring koster en 4- 500 kr. årligt - vil du ha' sygeforsikring oveni bli'r det noget dyrere, alt efter hvilket selskab du vælger - sygeforsikringen er dog god at ha', hvis en stor operation er påkrævet - andre vælger at lægge penge til side månedligt, så der altid er til dyrlægeregningen....

Jeg vil mene en samlet månedlig udgift til mad og forsikring vil ligge på 2 - 300 kr. (hvis altså du vælger sygeforsikringen)...

04-06-2012, 21:02

Tak for jeres svar, de kan helt sikkert bruges og vil klart tænke det godt og grundigt igennem, før jeg træffer en beslutning..

Kan sagtens se problemet med alenetiden og ville aldrig få en hund, der ikke kan være alene hjemme længere tid ad gangen..
Jeg overvejer en hund, da jeg bor alene og synes det kunne være hyggeligt med lidt selskab når jeg kommer hjem fra arbejde og bare i dagligdagen generelt, men vil selvfølgelig ikke anskaffe mig en, hvis det i sidste ende, ender med at blive lidt for egoistisk fra min side.. (mht. tid og forplejning)..

Igen, tak for gode svar!

04-06-2012, 21:17

Jeg synes du skal overveje istedet at anskaffe dig en kat, den kan bedre klare 8 alenehjemmetimer, også som indekat, da du kan anskaffe en hel del legemuligheder, WC-bakke og mad og vand kan stå fremme. En kat er også et sødt og hyggeligt dyr at komme hjem til.

05-06-2012, 16:15

Syntes de 3 damer (foroven) har sagt det rigtig fint. Det er også et stort ansvar at få hund uanset størrelse, vi startede med en kat og har siden hen fået en hund, fordi vi nu har tiden og overskuddet til den.

Held og lykke med din beslutning uanset hvad slags kæledyr du vælger er det en gave at have i sit liv, men også et stort ansvar :)