Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 02-06-2012, 11:31

Gode hundelege og andet aktivering til pivedyr?

Min hund PIVER. Flere gange om dagen... Nu har vi kun haft ham i lidt over en måned, og han kom fra en større familie med en milliardmillion andre hunde, til kun mig og min kæreste. Hos dem gik han også og pev og tænker at noget af piveriet også er en reaktion på flytningen + lidt pivedyrsadfærd.
Men nu er min tålmodighed ved at være brugt op, jeg er ikke særlig glad ved tanken om at det skulle gå hen og blive en vedvarende adfærd.Han kan pive rigtig længe af gangen og vi har forsøgt at ignorere det og så gå over og snakke med ham, rose ham og nusse ham når det er overstået. Men selv når vi gør det kan han begynde at pive kort. Vi har ikke skældt ham ud for at pive.

Jeg tror ikke det er fordi han har smerter. Han var til tjek for ca. 6 måneder siden (har stempel på det). Jeg tænker at det bunder i at han keder sig og føler sig lidt overset. Vi går selvf. ture, og nusserpusser og hvad man nu ellers gør med en hund.
Jeg har forsøgt at lege med ham, men det virker ikke som om at han ved hvad man gør eller gider. Måske er det noget der kommer efterhånden. Men min gamle hund og jeg tumlede rundt i hele huset, så kæresten var ved at tro at vi ville splitte det ad, så jeg havde da regnet med at en yngre model på 3½, ville kunne følge trop der.

Når vi leger fangeleg (mig efter ham sm regel) går der max. 30 sek. før han lader til at have mistet interessen og stopper op og venter på at der skal ske et eller andet. Men før det er mit indtryk helt klart at han har syntes det var sjovt. Uden at kende meget til legeadfærd hos hunde, synes jeg det er meget kort tid han gider.

Legetøj gider han heller ikke rigtig lege med. Vi har en bideting, hvor vi kan lege tovtrækning, Og det gider han kun når der er leverpostej i den. Ellers ignorerer han den fuldstændig. Eller endnu værre.. Tror det er træning og ligger sig ned, og begynder at pive fordi der ikke sker noget...

Er der nogle gode hundelege jeg kan lave med ham for at give ham det han lader til at mangle. Vi klikkertræner også, så det skal bare være sjov og spas.

Er det at lege noget hunde skal lære? Jeg har lidt tænkt på om han måske bare aldrig er blevet leget med eller er blevet leget med på en anden måde, siden han ikke rigtig leger med mig. For han lægger selv op til sjov og spas, men når man så går med i legen stopper han op.

Lol, jeg føler mig understimuleret XD Vil lege med min hund :P

Skriv et svar til indlægget02-06-2012, 12:02

TOVTRÆKNING OG FANGELEG stop med det. Leg aldrig vildt med en hund. Det er og bliver kun en negativ aktivering.
Han er 3 ½ år, har boet sammen med en masse andre hunde, hvor han måske er blevet moppet, han er sikkert aldrig blevet aktiveret af sine mennesker med legetøj. Men det kan hans forige ejer jo fortælle dig. Da han nu er alenehund, hvilket må være meget svært for ham, da han før har været en flokhund, så prøv om du kan få ham til at interessere sig for selv at lege med forskelligt legetøj, han skal bruge sin hjerne til. Det er nemlig lige så vigtig som motion.
Giv ham en hundebold med godbidder,( lige nu pris hos Netto 25.- ) de har også et bræt, man kan gemme godbidder. Hjemmelavet legetøj som pap WC-ruller, Køkkenruller, tomme mælkekartoner, alle noget du kan putte godbidder i. En frotee`sok med knuder på.
Leg sit, dæk, apport, lidt lavt spring, på plads, alle hundelege, man træner til dressur.
Til august kan du evt. tilmelde dig hundedressur, så han også stadig får et hundesocialt liv, han jo er vant til. I DKK regi`er der gå-ture man kan melde sig til. Og du har måske mulighed for at melde dig ind i en specialklub, jeg kan ikke lige sr om han er en racehund, eller "kun" en sød lille selskabshund. Hvorfor han piver, kan jeg ikke vide, når jeg ikke har oplevet ham, men dyrlægen har måske et bud, og et sundhedstjek for 6.mdr. siden kan jo have ændret sig. så det kan være en god ide´ at få ham tjekket igen.

02-06-2012, 15:45

Jeg er meget enig med Aase.

giv ham opmærksomhed, gennem at træne noget dressur, eller Rally-L øvelser er også gode. Søge øvelser er et stort hit her hjemme-jeg siger sit og bliv, også kaster jeg en bold, som så skal hentes.
det tog min lidt tid at lære at han skulle komme med bolden igen, men med spor line gik det, og pludslig opdagede han at lege jo fortsatte når han kom tilbage med bolden.

jeg ville også droppe fangelegen og træklegene.

også ellers ta alle de gode forslag Aase kommer med, evt se om gå turen er for lille, eller der er for få, eller for kedelige, hvis det altid er samme tur.
lav gerne øvelser på turen også, så der sker noget nyt når i går.

lær den evt også at gi pote ,rulle rundt, gå zigzag mellem dine ben, mm, det er ofte et hit når der kommer gæster.

02-06-2012, 17:43

Jeg glemte lige at sige, Tab ikke tålmodigheden Signe, han har kun været hos jer i kort tid, Han er en voksen "genplacereingshund" med forskellige oplevelser i bagagen. Tilvænning kræver tid og tålmodighed af både ham og jer, især for ham har tryghed stor betydning.
Hvordan klarer han at være alene hjemme, når i er på arbejde ?

05-06-2012, 19:06

Der er intet når han er alene. Men nu er der næsten også altid en hjemme hos os. Det gør det jo lidt lettere.
Vi træner jo allerede mange af de øvelser i har foreslået, eller også kommer vi til det på et tidspunkt. Det er ikke helt nemt, for han har allerede lært klikkertræning hos tidligere ejere, og nu skal han lære det på ny hos os. Og efter hvad jeg kan læse mig til i hundebøgerne er han i 'den tunge ende' og det går lidt langsomt. :-P
Jeg har også læst at man ikke skal træne særlig meget, så vi træner kun et par gange om dagen i kort tid. Selv om jeg gerne ville mere.

Men vi går 1, nogle gange 2 timer om dagen, i en skov. Og det er en lhasa apso. De er jo ikke kendt for at have det største aktivitetsbehov.

Og angående med at han ikke er frem kvikkeste hund... toiletruller med guffere har kan stadig ikke fattet. Han ligger og piver, til han giver op. Og jeg har både, og gør stadig, rasler med den, hiver guffere ind og ud af den og forsøger at gøre den interessant. Men han har vist endnu ikke forstået at sådan en må han godt ødelægge :-);

Men en måned et altså ikke lang tid? Synes selv det er, men det er det måske slet ikke...?

05-06-2012, 19:30

Nej en måned er ikke lang tid, der er meget han skal lære og vænne sig til, og husk en hund kan kun koncentrere sig om een ting af gangen. Aktivering er godt, men det skal ikke overdrives. 1-2 timer i skoven dgl. er meget trættende for sådan et lille hundehoved. Så må han være meget træt, og trænge til afslapning efter sådan en tur. Så måske er han ikke "tung" i det, bare "træt".
Med WC-rulle, kan du prøve ikke at lukke dem så meget, evt. stikke nogle huller i, så duften fra godbidderne fanges bedre.
Når en Lhasa Apso`s aktivitetsbehov ikke er så stort, skulle du måske skrue lidt ned, selvom din lyst er stor.
De forskellige racer har forskellige behov, det er også vigtigt at tænke på, når man vælger hund.

06-06-2012, 01:06

Jeg har selv tænkt på om vi går for meget, men han virker selv som om det er tilpas for ham og har et større energibehov end hvad lhasa apsoer her i racebøgerne. De dage vi har gået mindre har han faktisk været noget rastløs og piveriet har taget til.
Det har været med til at få mig til at tænke på om at han mangler noget aktivering der ikke var gåture eller træning, og hvad det i så fald skulle være.

06-06-2012, 04:32

Hej.

Har han en fast plads som er hans, når han skal slappe a ? som er i nærheden af jer.

min har en pude for enden af sofaen, og en i køkkenet, når jeg er der, også står hans bur også i stuen, selvom han mest ligger i sofaen, hos os. men han ved hvor han skal være, om han ikke kan ligge i sofaen.

06-06-2012, 09:39

Hm, Nej det har han faktisk ikke. Hans kurv der fungere som det står ude i gangen. Og det er jo ikke lige der vi er mest...
Det kunne da godt være at han skal ha lidt flere steder som er hans, og Især der hvor vi er. Det har jeg faktisk aldrig tænkt på...

06-06-2012, 10:12

Ja det vil være en rigtig god ide` Mine fhv. Beagler og Bella har flere afslapningsteder, hundesenge både i køkkenet, og stuen, + i hundeværelset, hvor hun sover om natten.
Ved det har hun altid sin egen plads, hvor vi også opholder os. Og det er sjovt hver aften at se, når hun har været i hundegården for at tisse til natten, ved 23-tiden, så styrer hun direkte ind i hundeværelset, hvor hun sover til næste morgen.

06-06-2012, 11:13

Jeg vil lige sige, det behøver ikke være en fin dyr hundeseng, en lav papkasse, med tæppe i, eller et tykt tæppe i et hjørne af stuen, er fint, bare det er et fast sted, der er hundens, i rum sammen med familien.

06-06-2012, 12:19

Kom til at tænke på dengang vi overnattede hos min veninde, og der havde vi ikke taget Jensens pude, og han gik også og pev, og kunne ikke finde ro, indtil vi tog min sovepose frem, så lagde han sig der, og der var ro.

tror det er vigtigt de har en plads i de rum, vi opholder os i, de vil jo gerne være sammen med os