Indlæg: 17

Oprettet af | Oprettet: 02-06-2012, 07:47

Misfarvning ved øjnene

Er der nogle gode oplysninger om hvad kan jeg bruge til at fjerne misfarvning ved øjnene når de løber i vand eller efter søvn . Opdrætter sagde at hun brugte kartoffelmel syntes ikke at det hjælper

Skriv et svar til indlægget02-06-2012, 11:51

Hej
Mange tak for dir råd Hvor meget skal jeg bruge

02-06-2012, 12:19

Hej

Hvorfor løber øjne i vand? Er det tandskifte, øjenbetændelse, tilstoppede tårekanaler osv.
Det skal jo afhjælpes først, før end det kan betale sig at gøre noget ved misfarvningen.

Man kan så fjerne misfarvningen med Brintoverilte, da det bleger. Men forvendt ikke at det sker over en nat.

Mvh. Gitte

02-06-2012, 12:35

Min hvalp er kun 9 uger .......... Jeg tør ikke bruge Brintoverilte ved øjnene

02-06-2012, 12:42

I diverse netbutikker få's forskellige produkter til tårestriber : tholo har eye care og pitstoppets har eye envy, som jeg kan se mange sværger til - bruger selv no more tear stains også fra pitstoppets.
Fælles for alle er, der skal arbejdes med det ofte i starten, siden kan behandlingen gentages med større mellemrum...

02-06-2012, 12:48

Ser lige din hund kun er ni uger, så er det bare vigtigt du fjerner "snasken" ved øjnene daglig og sørger for at holde tørt - derfor foreslår din opdrætter kartoffelmelet - men jeg ville da nok ta' en snak med dyrlægen, om der er for meget flåd fra øjnene...

02-06-2012, 14:02

Helen . Til lykke med den lille ny. Jeg tænker din hvalp har været til dyrlæge før køb, hvor den er blevet chippet, så er den vel også blevet sundhedstjekket, og evt. fået en bemærkning for øjenflåd på sundhedsattesten. Hvis den allerede da var mærket af det 8 uger gammel.
Hvis du ikke kan få bugt med det, så lad din egen dyrlæge stille en diagnose. Hvis øjet klistre sammen, når den har sovet, kan det være betændelse.

02-06-2012, 18:50

Hej Åse
der står ikke noget i hendes sundhedsattesten ... Nej hendes øjne er ikke lukket og ingen øjen betændelse Når hun skal vaccineres igen skal hun jo undersøges igen . Syntes bare ikke at det ser så pænt ud på min dejlige lille pige med misfarvninger under øjnene og munden

02-06-2012, 20:07

Det er vel så når hun bliver 12 eller 16 uger, jeg husker ikke præcis de hvalpevaccinationer, Og du ved selv bedst, om hun/du kan "leve" med de problemer indtil da.

Misfarvninger ses tit hos de små hvide hunde med pels, hos nogle mere end hos andre, måske er din hvalp en af de racer. Du kan jo også kontakte din dyrlæge pr. tlf. og forklare problemet, og spørge hvad du kan prøve at gøre. Tit får man gode råd telefonisk af en veterinærsygeplejerske, uden nødvendigvis at behøve en dyrlægekonsultation, det plejer at være gratis at få gode råd.

03-06-2012, 05:27

Hej Åse
Min pige er Hvid/zobel og jeg skal til dyrlæge på mandag med min anden hund på mandag og der havde jeg tænkt på at forhøre mig om lidt forskellige ting ang hende .

03-06-2012, 07:17

Nej, det ser ikke pænt ud med misfarvninger, men jeg synes ikke, du skal eksperimentere med alverdens forskelligt, med mindre hunden skal udstilles - om et år er pelsen forandret og problemet måske ikke det samme, ej heller hvis du skifter foder - det kan også ha' noget at gøre med misfarvning, hvad hunden får at spise.

Fornuftigt af dig at ta' hende med sammen med den anden hund, så dyrlægen kan vurdere på det...

03-06-2012, 07:41

Jeg ville aldrig forsøge mig med brintoverilt ved øjnene det er noget farligt stads, tilslutter mig Aase forslag og så tjek med dyrlægen.

03-06-2012, 08:04

Hej Helen.

Når du alligevel skal til dyrlægen med den anden hund, så det da helt klart, du bare tager den lille ny med, så hun også kan hilse på dyrlægen, der sikkert gerne lige tager et kig på problemet, giver sit råd, uden beregning. Dyrlægen, og evt. "hjælpere" vil da også gerne hilse på din hvalp.

Selv har vi da flere gange kigget ind til Bellas dyrlæge, når vi alligevel var i Hillerød, hilst på personalet, fået en lille snak, et godt råd, og vejet hende på vægten i venteværelset.
Sidst havde hun tabt sig 500 gr. "Hurra,"! det blev skrevet i hendes journal. Bella var nemlig begyndt at tage på, så det var tilfredsstillende, hun havde tabt sig, ovenikøbet nu hun lige har været i løbetid.
Ved disse besøg køber vi også nogengange mad og andet vi magler til Bella.

Desværre er da hun blevet konstateret "falsk drægtig," det drypper fra hendes patter. Og hun er stadig meget hævet bagi.
Så vi skal holde øje med om hun viser tegn på livmoderbetændelse, sagde dyrlægen.
Det problem har jeg aldrig haft på mine andre tæver, egne 3 var sterilliseret, men heller ikke på de to gamle kenneltæver vi overtog, som ikke var sterilliseret.
P.T. er Bella heldigvis frisk og glad, spiser, sover, drikker normalt, og har ikke ændret adfærd.
Men jeg overvejer om vi alligevel skal lade hende sterillisere, hun er jo 10.½år, så det er noget vi skal drøfte med dyrlægen, en gang til efteråret.

07-01-2015, 11:19

hej , jeg har en hun der fik tåre striber. i går morges så hans øje underligt udog vi tog derfor til dyrlæge og tog fri fra arbejde begge to.
vi tænkte øjenbetændelse og havde regnet med at det bare lige var ind og ud igen med ham .
men dyelægen han kom med en meget trist nyhed , han skal opereres i øjnene..

Tårestriberne er et STORT tegn på overproduktion af tåre (generelt overproduktion af fugt til øjnene) og forsages i fleste tilfælde af at hunden har pels i øjene.

vi har nu fået en tid i århus til operation fredag om 2 tage hvor begge øjne skal have en tur ved specialist . Claus bundgård
.
Her er mit opråb : IKKE IGNORER TÅRESTRIBER !
DET KAN KOSTE DIN HUN UTROLIG SMÆRTE OG 9000kr !

07-01-2015, 12:52

Bella har siden vi fik hende for fire år siden 9.½ år gammel, og sikkert også i flere år før hos tidligere ejer, lidt af tåreflod, der gav sorte striber under øjnene. Dyrlægen har ikke kunnet konstatere, det skyldes andet end tilstoppede tårekanaler. De kan skylles i narcose. Men da den behandling kun fjerner problemet en tid, og Bella er en ældre dame, undgår vi videst muligt at lægge hende i narcose. Derfor har hun levet alle årene, med sine sorte tårestriber.

I oktober blev Bella røngtenfotograferet, fik taget blodprøver og scannet i forbindelse med et sundhedstjek. Foruden cyster på nyrerne, blev det konstateret, at hun har en forstørret lever.

Da gik hun over til kun at blive fodret med leverdiæt.
Så skete miraklet for ca. 1.½ måned siden. Bella`s tåreflod forsvandt, derved også de sorte tårestriber. Hendes øjne løber kun lidt, med helt klare tårer, når hun kommer hjem fra en luftetur.
Jeg tørrer det så væk fra pelsen, og striber har hun slet ikke mere. Hun er også en hund der jævnligt har behov for at få tømt analkirtler. Før var det brunt, nu er det næsten ufarvet.

Jeg har selvfølgelig underrettet dyrlægen om "miraklerne", og selv kan jeg ikke se anden grund, end at foderskiftet til leverdiæt (Hills l/d) har "helbredt" Bellas problem med "tåreflod".
Forhåbentlig skåner det også Bellas lever og nyrer.
Hun virker i hvert fald ikke syg, er stadig glad, spiser, sover, går ture, leger og er lidt fræk.

09-01-2015, 09:34

Jeg er helt enig med dig Michelle Salin i, at man bør søge dyrlæge, også ved et problem som tåreflod. Få hunden undersøgt, og få stillet en diagnose, som i din hunds tilfælde kun kan afhjælpes ved en operation. Det er vist ikke et stort indgreb, når det kun er "hår/pels" der skal fjernes, ikke i selve øjnene din hund skal opereres. Hun kommer sig sikkert hurtigt Men det er rigtig godt du har valgt at få det gjort af en øjenspecialist, som du evt. er blevet henvist til af egen dyrlæge.

Jeg har selv haft en hund, der flere gange fik hul på hornhinden. Jeg lod hende én gang nødvendigvis opereret og efterfølgende hver gang behandle på Karlslunde Dyrehospital, af den kendte specialist Mogens Ålund, indtil han desværre gik på pension.

Bella er også blevet undersøgt for problemet "tåreflod", diagnosen var: "Tilstoppede tårekanaler".
Da det ikke var hår der generede øjnene. At skift til leverdiæt er "behandlingen" der virker, er nyt for min dyrlæge, selv tror vi på det, da den kostændring er det eneste, vi har foretaget for Bella.

I dag bliver din hund opereret, det skal nok gå godt.