Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 02-06-2012, 07:25

Bichon Havanais

Hej. Min kæreste og jeg har besluttet os for at få en havaneser. Jeg synes dog det er lidt svært at finde rundt mellem hvalpe. Jeg vil have en hund der er stambogsført i Dansk Kennel Klub. Mit spørgsmål er så: en hvalp fra stueopdræt med DKK stambog er den "ligeså god" som en fra DKKs hvalpeliste eller DKKs opdrætterliste?
Jeg har fundet ud af, at det jeg også skal være opmærksom på er, om forældrene er undersøgt på øjne og for patella luxation. Når en hvalpesælger skriver begge forældre er det, hvordan tjekker man så at de taler sandt?
Jeg har desværre hørt om flere der har fået en hund et sted fra, hvor det senere viste sig at der var noget galt med hunden. Og det vil jeg jo frygtelig gerne undgå!

På forhånd tak :-)

Skriv et svar til indlægget02-06-2012, 07:41

Prøv at kontakt www. Big Choice.dk var selv ved at købe en dejlig lille pige Men der kom desværre rep af vores oliefyr i vejen

02-06-2012, 09:51

Jeg ville få hjælp fra specialklubben, ved ikke om du kan bruge vedlagte link
http://www.canis-minor.dk/klubbens_racer.htm
og ellers kan du tjekke forældrenes stamtavler på hundeweb. En stamtavle i sig selv er ingen garanti, det kommer nemlig an på hvilke sundhedskrav der er på din race.
Held og lykke

02-06-2012, 17:21

Oi vey, det kommer an på så meget! Generelt er det bedst at finde en avler gennem DKK, men nogle gange er der private, der har gjort alt så godt som en førstegangsavler kan og er så pålidelig som muligt, de har bare ikke noget kennelmærke.

Mit råd er, at hvis en i privaten dukker op kan du i hvert fald lige smutte forbi og se hvad du synes om dem og den måde de holder hvalpene og deres hunde på, og hvis du kan lide det du ser, burde de ikke se noget galt i, at du kigger på forældrenes (eller i hvert fald morens) og hvalpenes forskellige papirer (stamtavle, dyrelæge, etc.), men det er nok bedst hvis de har både faren og morens papirer hos sig.

Ellers så er DKK og Canis Minors opdrætterlister nok de bedste steder at kigge.

Hvis du bor tæt nok på til at det er en mulighed vil jeg foreslå kennel Charlotte Andres, hun er meget god at snakke med (selv hvis du ikke køber hvalp fra hende) og har rig mulighed for at supplere alt en hvalpekøber kan bruge.

03-06-2012, 19:56

Hej

Kan godt forstå du syntes det er rigtig svært !
Med hensyn til patella lux og øjne kan du på dkk´s hvalpeliste se om forældrene til hvalpene er chekket
Med hensyn til valg af hvalp .... ( og her taler jeg som opdrætter af 1 kuld om året ) Kig dig for ! Ta´på besøg der hvor hvalpene er, få en mavefornemmelse af kemién mellem dig og dem - se på omgivelserne .... hvordan har hundene det, er der hunde du ikke må se mv. spørg spørg spørg og ta derefter hjem og tænk .... hvalpen er derude, og du har ikke travlt. Du er ikke i tvivl om når du møder den rigtige hvalp hos de rigtige mennesker.
Hvis det er vigtigt for dig om forældrehundene har været udstillet, er det også noget du kan spørge til.
Vær kritisk - hvalpe er jo søde !
Ud over det så gælder købeloven i forhold til hvalpe, 2 års reklamations ret ... i forhold til hvis der skulle være noget med hvalpen, som ingen viste.
Vi har f.eks valgt at have agri avls forsikring på vores pige, så skulle det mod al forventning ske at der var noget dækker avlsforsikringen i 2 år.
Håber du finder den helt rigtige for dig, for racemæssigt bliver det ikke bedre.
VH
Heidi Bohn Jespersen
Kennel Bohn Jespersen, Sdr.Omme
http://bohnjespersens.dk/velkommen

04-06-2012, 05:14

Hej Maria

Hvis du har adgang til DKK's Hundeweb - Hundedatabasen, kan du også her se om forældrene er undersøgt for Pantella Lux og om de er øjenlyst og med hvilket resultat.

Jeg vil forslå kennel Bicia http://havanese.bicia.eu/ som jeg ved følger alle avlsrestrikstionerne. Jeg har selv købt Bichon hvalp der fra og her er der råd og hjælp til alt - selv efter hvalpe købet.

Ellers kan jeg kun anbefale dig at se på racen Bichon Frisé - som jeg selv opdrætter. Her får du en rigtig dejlig hund. Du kan kontakte mig hvis du vil vide mere - både om hjælp til hvalpekøb og om Racen Bichon Frisé: www.kennel-troshoj.dk

Mvh. Gitte

04-06-2012, 05:16

Ups. linket var forkert www.kennel-torshoj.dk

05-06-2012, 18:05

Hej alle

Tusind tak for jeres gode svar. Jeg har nu været ude og se på hvalp 3 forskelllige steder, hvoriblandt der var 2 gode steder, og 1 sted, som virkelig var sørgeligt.
Vi faldt pladask for en hvalp det 3. sted, et sted, hvor man kunne se at hundene havde det godt, de var nemlig i fokus, og de havde både moderen og faderen, så vi kunne se dem. Hvalpene var nysgerrige og bare skønne. Som Heidi skrev, når man finder den rigtige hvalp hos de rigtige mennesker, så er man ikke i tvivl! Jeg fandt stedet på DKKs hvalpeliste, og hvalpen får selvfølgelig en DKK stambog. Så nu venter vi med spænding på at få den hjem :-);

Mvh

Maria

05-06-2012, 18:59

Bliver lige nød til at sige .... Stort Tillykke, du kan være helt sikker på du lige har fundet dig en en for livet :) - og dejligt at høre det var et godt sted !
VH
Heidi Bohn Jespersen

06-06-2012, 09:40

Det var godt at høre, Maria! Specielt godt at høre I var så kritiske at I besøgte flere, og kunne se at en af dem bare ikke var et godt sted. Hvem endte I hos?

06-06-2012, 10:24

Stor tillykke med jeres hvalp Håber at i bliver lige så glad for jeres lille hvalp so jeg er blevet for min