Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 30-05-2012, 13:13

Bistik

Vores lille retrieverhvalp blev i sidste uge ramt af - formentlig - et bi-/hvepsestik - nærmest midt mellem øjnene. Hun hævede voldsomt op i det område og kunne knapt se noget til sidst. Hun var dog frisk og rørig.

Vi gav hende en alnok (allergipille) 2 dage i streg og det hjalp.

Det sted hvor bien/hvepsen har stukket, har nu efterladt et lidt større hul, hvor vi tydeligt kan se ind til huden hvor der er stukket. Er det normalt at det totalt set efterlader et hul i pelsen i størrelsesordenen 4-5 mm.??

Skriv et svar til indlægget30-05-2012, 14:12

Det kan sikkert sagtens være tilfældet. Min Bella havde en lille flåt på øjenlåget, som jeg fjernede inden for et døgn. Der er nu en lille bar sort plet.

Men det var da en grim oplevelse, jeg vidste ikke bi-hvipsstik kunne klares med allergimedicin, så jeg var nok taget en tur til dyrlægen. I er vel sikker på at brodden er kommet ud.

31-05-2012, 07:52

Det er ret almindeligt, at der efterlades en bar plet, oftest kommer hårene igen med tiden, men der kan faktisk godt efterlades en konstant bar plet.

Godt du havde antihistaminer i huset - og tak fordi du huskede mig på det! Fik lige kigget på vores, kan se de er alt for gamle, så jeg skal lige huske at have nogen næste gang hos dyrlægen.

En anden god ting ved f.eks. bistik, der desværre indimellem også sker i munden og i værste tilfælde kan lukke for ilttilførslen, er at have en spiseske i fryseren. Så tager man den op, putter den i en pose, og bruger den ved at lægge den runde side ned mod hundens tunge og skubber den så bagerst ind i mundhulen, så kan luften passere ned i halsen, mens man haster til dyrlægen. Husk posen ellers kan skeen fryse fast til tungen, skeen fjernes et par gange undervejs for ikke at give fryseskader.

Og får man ikke brug for skeen til ilttilførslen, så er den herlig at bruge både på hunden og sig selv, hvis man får et bistik andre steder, det tager lige toppen af hævelsen og smerten, hvis man køler stikstedet ned.

31-05-2012, 08:12

Det er svært at være 100% sikker på at brodden er kommet ud...det er svært at få en lille hvalp til at sidde stille så længe, og især når det er oppe i hovedregionen...

Skal alligevel til dyrlæge i næste uge - så kan det være hun kan se det. Der sker vel ikke det vilde ved at den evt. brod sidder i så længe?