Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 29-05-2012, 17:25

Hjææælp!! mangler erfarne franske bulldog ejere til råd!!

Hej, vi er et par som er ved at købe en lille buller (:
Meen, vi aner ikke hvad vi skal spørge om og ikke spørge om, næsten..
Vi har læst ret meget om racen, men kan ikke rigtig finde ud af deres sygdomme, hvordan vi undgår dette, altså de sygdomme som ligger til racen?

Vi ved at vi skal spørge om dkk stamtavle, men hvad hvis de ikke har det ?
Vi har ikke planer om alv eller udstilling, bare almindelig hvalpetræning men samtidig vil vi gerne have en sund og rask dejlig hund (:
Så har den stamtavle så stor vigtighed eller ?
Jeg ved at hun har både mor og far selv og de er sunde og raske, jeg har ikke fået hørt endnu om de har stamtavle, men jeg aner ikke noget om de sygdomme de kan have og hvad med ormekurer og vacc. ? der er også noget med nogle hudmider eller noget i den dur ?

Håber i kan hjælpe os, da vi ønsker det bedste for vores lille buller og ikke mindst os selv :)

Skriv et svar til indlægget30-05-2012, 08:19

Stamtavle er vigtig, det er din garanti for, at hunden ikke er indavlet og at avleren tager det seriøst. Ikke at hun ikke kan have avlet sunde hvalpe der ikke er indavlede uden en stamtavle, men hvis hvalpene ikke har stamtavle bør du nok spørge om forældrene så har det, så du kan sammenligne dem, bare for god ordens skyld. Der er andre hunde klubber end DKK, så hvis hun siger DRU er det også okay, bare så længe du får mulighed for at kigge på den inden du får hunden hjem.

Nogle avlere sørger selv for otte ugers vaccinen, mens andre bare minder dig om, at det skal din hund have, det første er måske at foretrække, da et af de første minder hvalpen har af dig så ikke bliver en tur til doktor Dyr, men det er ikke det store problem. Avleren skal selv give hvalpene ormekur.

Jeg må indrømme at det ikke lyder som om du har læst noget synderligt imponerende materiale hvis I ikke har styr på sygdommene, men her: http://www.molosshuset.mono.net/9361/Fransk%20Bulldog er der en rimelig oversigt over de problemer, der ligger til racen.

30-05-2012, 08:21

Den franske Bulldog har desværre mange skavanker, jeg er normalt ikke stamtavle tilhænger for enhver pris, det vigtigste for mig er at man har tjekke sundheden hos forældre, men når det er sagt så ville jeg aldrig købe en Fransk Bulldog uden stamtavle fra DKK og selvfølgelig fra en seriøs opdrætter. Betal hellere nogle tusinde mere og få en har baggrunden i orden, der er selvfølgelig aldrig nogen garantier men med en stamtavle fra DKK kan du få hjælp fra deres jurister såfremt den bliver syg af nogle arvelige sygdomme.
Hvalpen skal være registreret i dansk hunderegister inden den er 8 uger og have fået ormekur første gang, den skal også være vaccineret 1 gang , man siger ved 8-12 og 16 uger og derefter er det lidt forskelligt, nogle deriblandt mig vaccinerer 1 gang om året også for kennelhoste.
Du kan desværre ikke vide om forældrene er sunde og raske, selvom hundene går til sundhedskontrol 1 gang om året undersøger man kun den almindelige sundhed, ligesom når du og jeg går til sundhedstjek.
Læs denne om de forskellige lidelser hos den franske bulldog.
http://www.dkk.dk/Arvelige-hudsygdomme-hos-de-enkelte-racer
Held og lykke med dit hvalpekøb og husk altid at få tegne en syge forsikring