Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 26-05-2012, 17:04

Hvalp mødes med voksen hund

Hejsa
Jeg synes ikke jeg kunne finde nogle debatter der gav mig et ordentlig svar, så jeg opretter en ny :-)
Mig og min kæreste har købt en Chihuahua hvalp, og kan få HAM fra d. 15/6 - Men der er vi i Thailand, så det bliver mine forældre der skal passe ham sammen med dem der har ham nu.

Problemet er så at mine forældre har en labrador, der kan være meget aggressiv overfor andre hunde, specielt andre hanner. Vi er lidt bange for om han kunne finde på at angribe vores lille Chihuahua hvalp???? Der skal jo ikke meget til for at slå ham ud...
- Hvordan kan de evt. blive introduceret bedst for hinanden, så vi stadig har styr på situationen!

På forhånd tak :-)))))

Skriv et svar til indlægget26-05-2012, 18:12

Øhhh, hvorfor ikke vente med at få ham til i kommer hjem?

Bedre end alternativet, synes jeg - så har i selv kontrollen over, hvad der skal ske, og får også selv den første gode tid med ham.

Han tager absolut ikke skade af at være sammen med moderen en uge eller to længere, han bliver bare en lille smule mere moden, og mon ikke avleren hjertens gerne vil sørge for, at han får nogle socialiserende oplevelser i prioden.

Det ville enhver ansvarlig avler da være interesseret i.

26-05-2012, 19:17

Helt enig, det er klart at foretrække, han bliver hos sin opdrætter, indtil i kommer hjem fra ferie.
At flytte "hjemmefra" det trygge hvalpehjem sin mor og søskende, er en stor forandring for hvalpen, så det vil kun være endnu mere forvirrende, for den kort efter at få nyt hjem igen.
Det er også helt normalt, at opdrætter tilbyder hvalpen bliver 1-2 uger længere, socialiserer den fortsat, indtil det passer familien at få den hjem. Enhver ansvarlig opdrætter, ved det er bedst for hvalpen.

Når i har haft hvalpen hjemme et par uger og den føler sig tryg hos jer, kan i begynde at præsentere de to hunde for hinanden, ved tit at gå nogle små ture sammen, se hvordan den store reagerer, om den er venlig før de slippes løs sammen.
Normalt er voksne hunde venlige overfor en hvalp, også hvalpe af samme køn, og har de først lært hinanden at kende, blevet venner, besøgt hinanden og passet sammen, vil i sikkert ikke få problemer, når jeres lille hund bliver kønsmoden da en "rigtig" hanhund, så burde rangordenen på naturlig vis, være at Labradoren er førerhund, ihvertfald i eget hjem.

At Labradoren opfører sig aggressiv overfor andre hanhunde, den møder på sin vej, som den eks. ikke har kendt som hvalp, og ikke har familiær omgang med, er ikke ensbetydende med at den også bliver aggressiv overfor jeres hvalp.

Men det tager tid og tålmodighed, at hunde tilvænner sig hinanden, derfor er det vigtigt i viser omtanke og forståelse for begge hunde, og aflæser deres hundesprog, dem imellem.

26-05-2012, 20:24

Tak for svarende :-)

Opdrætterne vil hjælpe os alt hvad de kan, men hvis moderen ikke kan klarer at han bliver ved med at hænge i hendes, undskyld udtrykket, patter, vil de gerne have en back-up i mine forældre. Det har taget lidt hårdt på moderen. Opdrætteren vil hjertens gerne passe ham for os, men hans mor begynder at vende ham ryggen fordi hun ikke længere kan have at han hænger i hende, vil de gerne have muligheden for at han kan komme på afspadsering.

Selvfølgelig hvis hvalpen og moderen bare hygger sig sammen, skal mine forældre slet ikke indblandes :-)!

26-05-2012, 20:55

Det problem kender jeg godt, hvis ikke moderen kan klare at afvise ham på "hundsk" så må opdrætteren hjælpe til, tage ham væk, eller ved afledning, lege med en frottesok med knuder på, give ham legetøj i pap med madgodbidder i, dertil kan bruges på tomme WC-ruller, køkkenruller, skyllede mælkekartoner, og så fodre ham flere gange dagligt, så det kun "hyggesutteri" på sin mor. Men det er bedst hun klarer sin hvalp, som en del af opdragelsen.

Min hundemor skældte sine hvalpe grundigt ud, afstraffede dem også korporligt ind imellem, hvis de ikke ville lystre, og så lod jeg hende springe op i sofa eller en stol, det var hendes "helle", der kunne hvalpene ikke nå hende. Det er helt ok, det blandede jeg mig ikke i. Så opgav hvalpene at jagte deres mor.

Rigtig dejligt din opdrætter er positiv og hjælpsom, hun skal nok klare det.
2 ud af 3 gange jeg har haft hvalpe, beholdt vi en af hvalpene, som hurtigt fik andre lyster. Udviklingen går stærkt i den alder. Hvalpe skal tilvænnes, aktiveres og lære en masse, Derfor er det også en stor udfordring at blive hvalpeejer til en 8-12 ugers hvalp.
I har noget at glæde jer til.

26-05-2012, 22:15

Jeg vil selvfølgelig ikke blande mig i opdrætterens opdragelse og give gode råd, da jeg er den uerfarne på dette område. Moderen er meget god ved hendes hvalpe. Og det skal lige sige at de også bliver nappet i ørerne når de skal opfører sig ordentlig :-)!

Det sidste kuld opdrætteren havde måtte de også beholde en lidt længere tid, og moderen og hvalpen endte med at hygge sig helt vild, fordi de kun var de to - så vi krydser fingre!

Tak for de hurtige tilbagemeldninger! :-))

27-05-2012, 07:51

God Pinse!

Jeg er også sikker på din opdrætter, og hvalpens mor nok skal klare det, uden din indblanding, det er jo ikke unormalt at hvalpe af forskelige årsager, ikke flytter hjemmefra lige præcis 8 uger gamle. Og enhver ansvarlig opdrætter ved, hvad det kræver, for at hvalpen kan få et fortsat godt hundeliv.