Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 25-05-2012, 20:44

Lav Selv Agility - Hjælp

Hejsa!

Har en lille Cocker på snart 8 måneder, og vil gerne lave min egen agility bane til hende
(altså nogle hvalpe venlige nogle)

Skriv gerne hvis i har nogle bud eller erfaring på hvordan man kan lave sin egen Agility bane :-))

Skriv et svar til indlægget26-05-2012, 04:21

Tja, igen er det kun fantasien der sætter grænser.

Jeg har selv lavet et par spring, af lange pinde. slalom er nogle rør, 12 stk. og som tunnel har jeg snupppet mine ungers lege rør, kan købes i legetøjs forretninger. Det er godt nok lidt mindre end en "rigtig", men min hund er jo lille.

Bare husk at sætte dig ind i reglerne, om du skal starte, -, her i Sv er der regler for hvilken vej de skal gå ind i slalom feks.

og det er nemmest at lære dem det en rigtigt fra starten.

Ellers skal det jo bare være sjovt og jubbiiii......

Ellers er det en fordel, at lade dem hoppe på alt i kommer forbi, bænke, store sten, osv, også roser hver gang, og hoppe over ting. så det bliver en herlig leg.

26-05-2012, 09:47

Nu er din hund stadig i voksealdren, og knoglerne skal skånes, så jeg ville ikke lade den hoppe og springe.

Men slalomrør er fine, en tunnel ligeså!

En lille bro at gå henover, bare nogle få cm. over jorden, hvis du kan, så hæng den op i begge ender, så den kan være lidt gyngende - det er god træning. En smal balancebom, men igen hævet minimalt over jorden. En bue med en masse fluegardinstrimler hængende ned fra, gerne nogle der skal skubbes lidt til for at komme igennem.
Lav også gerne en balje/et lille bassin, hvor hun kan fiske efter godbidder i vandet i.

26-05-2012, 12:34

Det er da rigtigt, så ikke lige at hunden kun var 8 mdr......

26-05-2012, 13:55

Jeg har ikke selv gået til agility, men mener at huske der er en aldersgrænse for at tilmelde sig til et hold på den hundesport. I leg på en privat agilitybane, med en ung hund, kan man jo vælge nogle ting fra. Og stadig få god træning ud af resten. Eks. slalom, tunnel, stangspring tæt ved jorden, til sidst sit-dæk på en aftegnet plads. Man kan købe en legebane til haven, synes jeg har set det på nettet hos "ZooPlus" i Tyskland. Tidligere har de haft sådan en på tilbud i Netto til 200.-

26-05-2012, 16:12

JEG SIDDER LIGE OG LÆSER BILKAS BROCHURE FOR NÆSTE UGE.

DER ER AGILITY UDSTYR TILSALG, MEN BEGRÆNSET PARTI.

26-05-2012, 19:40

Jeg tror du ville få mest ud af at tilmelde dig til et agilityhold, og så øve det du lærer hjemme på din egen bane - det er vigtigt at agility indøves rigtigt, så hunden ikke bli'r belastet.

Der skal være den rigtige afstand mellem slalom-pindene, og springene skal ikke være højere end hundens størrelse kan tåle.

Hvis man ikke ved hvordan man skal gøre, kan man let komme til at træne og presse hunden for meget, så den får skavanker senere i livet...

Jeg har en hund med dårlig ryg - om skaden er fra at ha' dyrket for tidlig slalom, før hunden var helt udvokset, ved jeg ikke, men det er da en tanke !

26-05-2012, 21:02

Det er rigtig, man skal tænke sig godt om, hvis man vil lege agility med en hvalp, og de slalompinde skal i hvert fald ikke stå så tæt, som på en voksenbane.
Jeg har som sagt aldrig selv leget/dyrket agility, kun prøvet det få gange med en voksen hund, ved arragementer hvor bl.a. der var opstillet en agilitybane på pladsen.

27-05-2012, 06:44

Hvor jeg bor skal hunden være mindst 12 mdr, før man må starte på agility-hold og jeg mener, at de laver reglerne om, så hunde først må starte, når de er 18 mdr. men er ikke 100% sikker, synes dog det er en god ide.

inden man starter til agility, er det stor fordel, at man har et godt samarbejde med sin hund, at den kommer på indkaldning, bland andra hunde, at den kan blive siddende og vente.mm

Derfor gik jeg Rally, med min, inden han blev stor nok, og jeg er også fortsat, da jeg synes det er en nem og hyggelig form for træning, meget positiv træning.

jeg kan klart anbefale agility, når din hund bliver lidt større, det er super sjovt. men ikke noget den kan træne dagligt, for det er for hårdt, og det bliver også for kedeligt. så det bedste er at ha lidt mere også, jeg går som sagt Rally med min også, og så spore jeg med ca 1 gang om ugen.
og laver andra søge øvelser.

27-05-2012, 07:40

Jeg har idag fået en mail fra zooplus.dk.

De har en agilitybane bestående af fire ting på tilbud til 599.-

I deres oplysninger skriver de.

For at undgå vækst og sundhedsskader, bør hvalpe og unghunde kun trænes efter aftale med dyrlægen.

27-05-2012, 19:59

Tak for alle svarene vil gøre brug af dem alle! :-)

27-05-2012, 20:00

Tak for alle svarene, vil gøre brug af dem alle! :-)