Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 23-05-2012, 12:44

Flåter på Sjælland

Er der nogle her på Sjælland, der har set nogle flåter endnu? Jeg får aldrig selv nogen, men der er heller ikke dukket nogle op på hunden, så jeg tænker om vi bare har været heldige i år og de enten er meget forsinkede eller slet ikke er her?

Skriv et svar til indlægget23-05-2012, 12:50

En enkelt har jeg fjernet på øjelåget af Bella. Den har hun nok fået på sig ude i vores have.

23-05-2012, 13:09

Ja, jeg har fjernet nogle stykker med et par dages mellemrum for ca. 14 dage siden, og så gik vi i gang med den kemiske krigsførsel, desværre.

Men vi har også set temmelig mange rådyr lige omkring haven i samme periode, så de har nok bragt dem med.

23-05-2012, 13:52

Jeg har aldrig brugt loppe-og flåt middel i vores lange hundeliv, og mærkelig nok, aldrig været plaget af det kryb. Jeg har kun haft loppemiddel på dåser, som jeg har sprøjtet på hundekammen, og så gennemredt hundene med, de gange og på den loppe-årstid, vi var sammen med mange andre hunde i klubben, samt sprøjtet vores hundesenge og tæpper forebyggende, ved ferieophold i lejede sommerhuse.

De enkelte lopper og flåter der har søgt "føde og logi" på mine Beagler har jeg fjernet med kam og fingre ud af pelsen og slået ihjel.

Beagler er jo glathåret, så de har været nemme at få øje på.

23-05-2012, 14:07

Det var heller ikke det store problem, da vi havde schæfere - da fjernede vi dem også bare med kam, men i vores tre berneres lange pels er det næsten umuligt at hitte dem alle. Vi venter så med at behandle til de første flåter begynder at dukke op.

Har desværre set en hund delvist lammet og hjerneskadet af borreliose, så vi forebygger, selvom jeg hader de krasse midler. Forsøgte med Scalibor og nogle vedhæng til halsbåndet, ja og andre blidere midler, men vi fandt alt for mange flåter alligevel. En enkelt dag efter en tur langs markerne kunne betyde 15-20 flåter, der skulle pilles af hver hund.

Vi bor åbenbart i et udsat område - synes også, at det bliver værre og værre, øv.....