Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 21-05-2012, 17:25

Adoption af voksen hund

Ja, hvordan ville man gøre det, når man allerede har hund? Med en hvalp er det forholdsvis ligetil, lad dem mødes på neutral grund, gå en tur hjem, sørger for at de hver får lidt alene tid med en, og så burde aldersforskellen sørge for, at de finder ud af hierarkiet uden for meget hysteri.

Men hvad når hund nummer to er på alder med nummer et eller endog lidt ældre? Samme procedure som med en hvalp eller...?

Skriv et svar til indlægget21-05-2012, 17:36

En hund nr. 2 på samme alder, eller lidt ældre vil jeg ikke anbefale, man anskaffer sig, slet ikke en hund af same køn, som den man har iforvejen.

21-05-2012, 18:25

ja-proceduren må være det samme.

Men som Aase skriver kan det ikke anbefales, slet ikke hvis det er samme køn. MEN skal det være, at de 2 hunde er samme køn og alder, ville jeg ikke lade dem være sammen, når de er alene.

Skal du ha hund nr 2 ?

21-05-2012, 18:31

Og hvorfor ikke en ældre?

Jeg har overtaget en ældre schæfertæve mens jeg havde en mindre blandingstæve, en voksen berner sennentæve også mens vi havde en yngre tæve og en yngre han. Ingen af gangene gav det problemer. Mine forældre overtog også en voksen tæve, der var lidt ældre end deres egen, ingen nævneværdige problemer.

Proceduren er nøjagtig den samme som når man får en yngre, blot skal man lige holde øje med om der evt. bliver magtkampe, de skal stoppes med det samme. Men det afhænger meget af hunderacerne, visse racer er mere tilbøjelige til at have disse magtkampe end andre. Men det er jo heller ikke anderledes end med yngre hunde......

Den eneste gang det gav lidt problemer for os var, da vi overtog en yngre han schæfer og samtidig havde en ældre. Det er den eneste gang, vi har måtte videreformidle, da vi havde fået sat skik på den unge lømmel, han var desværre for hårdhændet overfor den gamle, der havde HD. Han havde iøvrigt også taget herredømmet helt over sin uerfarne tidligere ejer og var blevet aflivet, hvis ikke vi havde taget ham, men han blev godt videreformidlet til venner.

21-05-2012, 19:56

I Havanas indlæg stod der SAMME ALDER eller LIDT ÆLDRE, det spørgsmål svarede jeg på, udfra egen erfaring ned to jævnaldrende tæver, som gav alvorlige dominansproblemer. At det kan jeg ikke anbefale.

Jeg har også overtaget to ældre tæver på 7 og 9 år fra samme kennel, da jeg iforvejen havde en 3-årig tæve, som indtil 2.årsalderen var vokset op hos os sammen med sin mor.
Hun var i forvejen så underhund, vant til at respektere sin mor, vi desværre da mistede kun 7 år gammel.
Som den underhund hun altid havde været, havde hun ingen problemer i at acceptere og respektere de to meget ældre tæver.

21-05-2012, 20:07

Ja, at det ikke normalt tilrådeligt har jeg også hørt, men jeg ved der er mange, der gør det, specielt dem, der kun vil adoptere deres hunde.

Ja, jeg har tænkt jeg vil adoptere en galgo. De kommer jo i diverse aldre, fra så lidt som den tidlige hvalpealder til helt op på fem-seks år (gal-sos har lige nu en på 7,5 og et kuld hvalpe som de to yderpunkter). Jeg vil gerne være klar til den tid, som jeg ærligt ikke ved hvornår bliver, men jeg kan godt lide, at jeg har svarene at gumle på i længere tid end jeg har spørgsmålene. Det er jo ikke nogle specielt sam-køns aggressive racer jeg så har indenbords, og jeg ved da, at Havana her ikke diskriminerer.

Mange tak for den positive attitude og erfaring, Kirsten.