Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 21-05-2012, 10:53

Spiser meget græs

Min lille DS han hund er begyndt at æde store mængder af græs, og det påvirker selvfølgelig hans mave.

Han er 1 år gammel og blev kastreret for 3 uger siden. Han er en tynd hund og plejer at spise pedeegri. Men efter kasteresionen begyndte han at få hård mave og svær ved at komme af med det.

Vi skiftede derfor over de her 2 uger så til royal canin. Vi gjore det langsomt og begyndte at tilsætte 1 tsk alm madolie til hans foder, men han døjer stadig og spiser mere græs end vanlig.

Han skulle gerne tage lidt på, da han er en tynd hund, det var også derfor vi i samråd med dyrelægen valgte at lade ham kasterere.

Har endnu ikke talt med dyrelægen ang dette, men håber I kan komme med lidt gode råd der kunne hjælpe ham.

Skriv et svar til indlægget21-05-2012, 11:37

Når han er begyndt at spise græs, plejer det at være et maveproblem, eks. for at kaste op. Han er nu i en tidlig alder blevet kastreret, det kan nogengange bevirke at hunde får mere appetit, hvilket dyrlægen har tænkt kunne hjælpe på hans vægt.
På hård mave, kan det hjælpe at fodre med fiberigt foder, og så kan i forøge mængden af foder, for at få ham op i vægt. På ham gør det så heller ikke noget, at der er en høj fedtprocent i foderet.

Men at lade sin hund kastrere kun for at få ham op i vægt, synes jeg lyder som et dårligt råd.
Nogle hunde er sent udviklet i deres krop, dem kan man vælge at fodre med hvalpekost indtil de er 1.år og helt udvokset. Så der er andre måder at få hunde op på normal kropsvægt.

Min erfaring er at en hund fodres bedst ved at dele den dgl. ration på 2-3 måltider dagl.
Ca. ½ time efter morgen og aftenmad er det en god ide´at gå en god tur med hunden, det fremmer og letter også trangen til at komme af med afføringen.

21-05-2012, 13:08

Det med at spise græs er der rigtig mange hunde der gør, mine gør det dagligt uden at de kaster op.
Emnet har været taget op tideliger: http://www.gipote.dk/hunde-forum/7-Adfaerd/emne/1994-Er-det-mon-koeer-jeg-har-

Mvh. Gitte

21-05-2012, 13:15

Min spiser også græs, uden at kaste op, eller ha hård/dårlig mave.

min er med kastereret og slank.

Jeg har skiftet foder nogen gange før jeg fandt et, han holder vægten på uden, at skulle ha store pertioner.
han for skåne foder, med lam og ris.

og jeg oplevede ingen, ændringer i forhold til foder da han blev kast.

Jeg ville nok, prøve med lidt mere olie i maden. evt bløde maden op i vand, og som Aase skriver, foder mindst 2 gange om dagen.

21-05-2012, 15:00

Jeg skriver det plejer at være på grund af maveproblemer, hunde og katte spiser græs, det er ikke altid grunden. P.T. kan det også være fordi græsset nu er saftigt og grønt. Bella har hang til blomsten asters, og den er vist ikke lige sund hundekost, to af mine fhv. hunde spiste blomsten af mælkebøtter, og dem har vi rigtig mange af i vores grønne kvarter.

Jeg har også haft en kastreret hanhund, der bevarede vægten på 15 kg. hele livet, indtil han blev rigtig syg 12 år gammel, hvor han efter en knudeoperation tabte sig 3.kg. Det var dengang man ikke var så opmærksom på sygdomme indvendig, der kunne opstå iforbindelse med tandkødsbetændelse. Han har evt. da haft cancer. Overleve kunne han i hvert fald ikke.
2,mdr. efter operationen blev han aflivet.

I den forbindelse vil jeg nævne at han ikke var sygeforsikret, så heller ikke i hans tilfælde, var der tale om FORSIKRINGSSVINDEL.

21-05-2012, 20:55

Min spiser også græs uden at kaste op , jeg ved ikke om det er årstiden eller fordi jeg for 1 mdr siden skiftede foder til Ziwipeak som jo er næsten tørret Barf. Hans nr 2 er løs med ikke tyndt så da græs ikke er farligt så lader jeg ham spise det.

22-05-2012, 06:08

Min spiser også græs. Det forstår jeg nu godt. Han flyttede over til os for under en måned siden og fik noget der godt kunne være foderallergi, så oven i det hele måtte han skifte foder igen.
Han fik også tynd mave, Men det er ved at gå over.

Så længe han ikke kaster op konstant eller får den værste ræsermave, tager jeg mig ikke synderligt af det. Jeg tænker at det går over.

22-05-2012, 07:27

Hej Signe.
Du kan hjælpe din hund, med Zoolac på tube, der enten blandes i maden, eller hunden spiser det alene, det smager godt. Canikurpiller kan knækkes og gives som godbidder, dem har jeg brugt sammen med Zoolac, hvis hundene ikke tålte deres almindelige godbidder, fordi de var på skånekost, for en dårlig løs mave eller diare`. Og fordi de var vant til at få en farvel- og godnat-godbid.

22-05-2012, 07:31

Tilføjelse:

Zoolac og Canikur kan købes på apoteket uden recept. Jeg har altid den slags i huset, så kan man tit spare et dyrlægebesøg, fordi man derved straks selv kan behandle et ikke alvorligt maveproblem.

22-05-2012, 07:37

Gud ja. Zoolac kender jeg jo godt og har faktisk brugt det på før. Det var dog lidt af en hjerneblødning ikke at tænke på det^^

22-05-2012, 07:38

Tak for tippet Aase Hansen