Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 20-05-2012, 14:50

Førstegangshund

Hejsa derude.. :)
Min kæreste og jeg vil gerne have hund, og vi har forelsket os i cavalier king charles spaniels. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide om denne hun er en god "førstegangshund"..? Jeg har selv haft hund før (mops), men min kæreste har aldrig haft hund..
Er der noget bestemt ved denne races adfærd man skal være opmærksom på..? Vi har selvfølgelig læst og hørt en masse om denne race, men vil gerne være helt sikre før vi beslutter os for at det skal være den vi vil have.. :)

Kram fra Charlotte

Skriv et svar til indlægget20-05-2012, 15:08

Nogle af mine venner købte sådan en og har kun gode ting at sige om den. Det eneste dårlige de har at sige er at den piver meget. Uden året være ekspert har jeg hørt at det ligger til racen at pive en del.

20-05-2012, 16:52

Det er en fantastisk hund - så er det sagt og det er en super god førstegangshund. De er blide og nemme at lære noget. De er MEGET kælne og hvis du ikke vil have hund i sofaen, så er cavalieren måske ikke det rigtige valg. Den ligger helst HELT tæt op ad dig. Det er ikke en hund, der er så glad for at være alene hjemme. Det kan selvfølgelig læres, men generelt vil den være i selskab. Jeg har aldrig før hørt at de piver. Ingen af de 2 jeg har og har haft har pevet.

Der skrives altid om at de er så og så syge. Det mener jeg nu heller ikke er et kæmpe problem mere. Det er ihvertfald et problem, der er taget godt hånd om og burde være godt kontrolleret. Det betyder selvfølgelig, at du skal købe en ægte hund i en kennel med en god og ansvarlig avlslinie. Hende vi har nu er fra en avlslinie hvor hendes tipoldemor lige er død her i vinter 16 år gammel, hendes oldemor, mormor og mor lever også alle i bedste velgående.

Begge mine cavaliere er og har været tyske. Det er mit indtryk at de i Danmark avles i den tunge ende af standarden (max 8 kg) Min første hanhund vejede 7 kg og min nuværende hunhund vejer 5,5 kg. Det er en smagssag hvor stor og kraftig en hund man ønsker.

(du har lagt dit indlæg ind 2 gange og vil nok få info lidt blandet)