Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 19-05-2012, 11:03

Når hunden passer på hvalpen.

Hej :);

Jeg har jo Balou (West Highland White Terrier) på 5½ måned.

men dette indlæg drejer om min far´s hund Malthe.

Malthe er en Malteser fra Marts 2011 han er altså 14½ måned gamle.

Når vi er ude og gå fælles ture, det er vi mere eller mindre dagligt - hisser Malthe sig op og gøer helt uhæmmet når der kommer andre hunde, og det virker faktisk som om at at Malthe gerne vil forhindre at de fremmede hunde hilser på Balou.

Når jeg går alene med Balou gø´er han normalt ikke at andre hunde, men når Malthe gø´er sker det ofte også at Balou gør, ene og alene af den grund at Malthe gør det..

som sagt virker det som om, at Malthe vil beskytte Balou, fordi Malthe er den ældste i flokken. - men hvordan lære vi Malthe at han ikke behøves dette. - før jeg fik Balou var Malthe en hund der enten hilste på fremmede hunde eller bare gik videre, ikke at hidsigprop.

Har I nogen gode råd?

Skriv et svar til indlægget19-05-2012, 12:07

De to skal nok vokse op og blive et godt par. Det er de jo allerede, og efter hendes første løbetid, så bliver hun "kvinden i hans liv".
Er det både han og hun-hunde han gøer af ? Jeg tænker på, hvis i møder en tæve, og han finder ud af det er en dame, gøer han så stadigvæk af den ?

Det kan evt. også skyldes flokmentalitet, at han derfor synes, andre hunde skal holde sig på afstand. De to hører sammen, så andre skal bare holde sig væk.
Jeg tror ikke det skyldes "beskyttertrang".

Jeg har selv haft en hanhund på 5 år og en tæve, der da var 2 år. Han havde nu altid gøet af hunde han ikke kendte, når vi gik tur, men i hendes løbetid, var han mere vagtsom, så jeg bad til, jeg ikke mødte løse hanhunde på vores gåture, så kunne det let være endt i slagsmål. Og det til trods for, han var kastreret. Han mente vist hun var hans "ejendom".

Når vi går ture i Begaleklubben, og vore mange hunde ser en fremmed hund, så gøer de i kor, både han og tæver. så er de nogle rigtige små Racister, især overfor store sorte hunde, og Schæfere , dem er de bestemt ikke venner med. Det er flokmentalitet, ikke beskyttertrang.

Det samme kan man opleve på træningspladsen, hvis alle er kommet, og har hilst på hinanden, så er det ikke sjovt, for den hund der kommer forsent, Så gøer mange af de andre i kor af den.
Jeg har ingen opskrift på hvordan du kan stoppe det. Men glæd dig over at dine to er hinandens bedste venner.

19-05-2012, 12:15

Eva. bare for "god orden skyld" så er både Malthe og Balou hanhunde ;);

Men det vil sige at Malthe ikke som som sådan beskytter Balou, men "bare" fortæller de fremmede hunde at Balou og jeg er én flok, hold jer væk (hvis man kan sige det sådan) - er det sådan jeg skal forstå det?

Balou retter sig jo ikke efter Malthe´s ord i denne sammenhæng, for Balou vil gerne hilse på alle de "Nye" hunde - og det kan jeg jo så efter jeg læser dit svar godt fornemme gør Malthe´s "det er min flok" værre - har jeg en smile ret?

Og Ja Balou og Malthe er de bedste venner - ingen tvivl om det :);

men jeg kan ikke gøre noget ved det?

19-05-2012, 13:04

OK, 2 hanhunde, det så jeg så ikke lige i første omgang, måske fordi min veninde har en tæve der hedder Baloo.
Ja så vil jeg tro det er flokmentalitet, at de to hører sammen, det håber jeg de bliver ved med, også efter de begge er voksne hanhunde. De er jo ret jævnaldrende, så der kan evt. da opstå dominansproblemer. Men det kommer også an på hundenes personlige temperament.
Det problem havde jeg med to tæver, med 11 mdr`s aldersforskel, de var også hinandens bedste venner, hele livet, men da begge havde været i løbetid og blev voksne tæver, opstod dominansproblemer. Den ældste var den bløde hund, der havde været vant til at være underhund i flokken med 3 ældre tæver. Men hun synes alligevel den yngste skulle lystre hende, hvilket den yngste. der var en selvstændig lille frækkert, ikke, hun respekterede kun sin hundemor og de to ældre "tanter". Så den "dominanskamp" måtte jeg så afgøre, ved at fortælle begge, at det var mig der var "overhund" for alle hundene, og ikke tillod slagsmål. Det var en sej kamp, men med råd fra en adfærdsbehandler og påtvunget lederskab, lykkedes det mig, at styre de to små kamphunner.

19-05-2012, 17:14

Beaglepack 3 og Aase.

Vi bor ikke sammen, så i forhold til at gåture hver for sig gør de, og har gjort fra dag 1. - Jeg vil skyde på vi er på 1 fællestur (altså tur i skoven, strand ol.) og hvis jeg er sammen med min far hele dagen eller når han passer Balou i min arbejdstid går vi måske 1-2 ture sammen (hvor én af os har begge hunde med) ellers går de ture én og én. - det er valgt både for at de skal have lov at være alene på tur med os, men også fordi at Balou som mindre havde svært ved at huske at han regn faktisk skulle lave noget (tisse m.m) når Malthe var med på de almindelig ture.

Balou er jo en West Highland White Terrier, og er helt klart en selvstædig hund, og han retter sig bestemt efter Malthe i nogen sammenhæng, men bestemt ikke når det kommer til at hilse på andre hunde, NEJ det skal Malthe ikke bestemme, også kan han ellers gø lige så meget han måtte have lyst til - og måske også det gør det værre netop fordi Balou ikke retter sig efter kommando.

I forhold til magtkampen der kan opstå, er vi selvfølgelig meget opmærksom på det, også fordi Malthe er en blød race, hvor Balou er det modsatte, men intet tyder indtil videre på der skulle kommer problemer i den retning,

Men det vil sige at det Malthe gør er helt helt naturligt og vi kan faktisk ikke gøre noget?

19-05-2012, 17:37

Du kan jo prøve at tage kontakt med Malthe, sige sit, og med godbidder, snakke (ikke skæld ud) til ham, kort sagt få ham til at fokusere på dig, imens Balou hilser på den anden hund. Og på den måde stoppe gøeriet. Og tilgodese Balous hilsebehov.

Men jeg vil betragte Malthes gøen som naturlig adfærd i hundeverdenen. Han viser jo ikke ved sit kropssprog at være aggressiv vel ? Lad Balou hilse, og holde Malthe lidt på afstand, det kan godt lade sig gøre.

Den ene af mine "kamphunner" (begge Beagler, )den ældste ville gerne hilse på alle hunde, den anden gad ikke, når andre hunde ville hilse på hende, gøede hun op i luften, sagde "gå væk", . De blev altid luftet sammen, så hende den lille frække, holdt vi lidt væk, så den anden fik love at hilse. Jeg synes ikke, det var et problem, hunde er jo forskellige, det synes jeg er helt OK, når bare de alle efterlevede vore husregler hjemme, og det gjorde de alle 5.

19-05-2012, 17:51

Aase: nej Malthe viser på ingen måde nogen form for aggressiv - det eneste han gør at at gø, og det er med logende hale.

Det "glæder" mig at det i virkeligheden er helt naturligt, og det gør det måske også lettere for at mig at lade være med at tænke noget i retning som "flov" "de andre tænker" og du ved.

for Malthe har jo fået den samme opvækst/opdragelse som den Balou får.

19-05-2012, 20:55

Slap af Wickie, du skal ikke være flov, skidt med hvad andre tænker, din fars hund Malthe, gør jo ikke skade på andre hunde, vær glad for i har et par dejlige hunde, pas godt på dem.