Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 16-05-2012, 09:18

Cocker pels

Min røde cocker tæve blev steriliseret for et år siden.
Efterfølgende er pelsen blev ulden og lys; der er meget lidt af den oprindelige langhårede røde pels tilbage. Hunden bliver klippet 3-4 gange om året, men ligner generelt noget der lige er kommet ud af tørretumbleren.
Er der nogen her, der har erfaring med umulige pelse efter sterilisation? Kan hormonbehandling evt hjælpe eller må man lære at leve med det?
vh
Jens

Skriv et svar til indlægget16-05-2012, 16:48

Sterilisationen kan godt have den virkning, at der dannes mere uld, men er hunden blevet klippet all over har det også indvirkning på farven og strukturen - en cockerpels skal trimmes og kun på visse steder klippes.

Der er ikke så meget andet at gøre end at være ihærdig med kam/børste og få fjernet det overskydende, så hunden ikke filtrer, og gå til en prof frisør, der har forstand på cockerpels - har ikke hørt om nogen hunde, der får hormonbehandling grundet pelsen - tror også det vil blive en kostbar affære, med utilsigtede bivirkninger...

04-06-2012, 07:47

Det kan også skyldes at hormonbalancen ændres for bestandigt, når underlivet fjernes. Nogle hunde mister deres dækhår og har kun den underliggende pels tilbage. Den tilstand forsvinder desværre aldrig og er en bivirkning dyrlægerne næsten aldrig nævner.