Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 14-05-2012, 13:02

Hjælp angående race!

Hej alle.
Mine børn og jeg har igennem længere tid overvejet det at få os en hund og jeg har derfor nogle spørgsmål som jeg håber at i kan hjælpe mig med.
Vi er meget beslutsomme for ikke at forhaste os ud i noget og er derfor opsat på at vælge en race der passer godt til os netop os.

Derfor ville det være rart, hvis i kom med jeres mening om hvilken race i tror der ville passe bedst ind i vores lille familie :-);

Jeg er alene mor på 53 og bor sammen med min hjemmeboende datter på 18 år. Jeg er skolelærer og mine arbejdstider er derfor ikke så lange hver dag. Min datter går lige i tiden derhjemme, men skal dog muligvis starte med noget efter sommerferien. Dog kun noget der varer nogle timer om dagen, så tid og overskud har vi massere af føler jeg.
Jeg ser selvfølgelig gerne at hunden er børnevenlig og ikke alt for dominerende og udfordrende da det er første gang jeg skal have hund siden jeg var barn. Jeg har to ældre børn også som tit kommer hjem i weekenderne og der er rig mulighed for pasning, hvis vi engang for behov for det. Men det skal siges at vi ikke rejser meget. Jeg løber sommetider ture og det kunne være rart, hvis hunden kunne deltage i det. Dog leder vi ikke efter en hund som har et alt for stort aktiveringsbehov (her tænker jeg udover det "sædvanlige"). I er velkomne til at spørge ind, hvis i ellers har spørgsmål til vores liv eller ønsker.

Håber i har lyst til at bruge lidt tid på at hjælpe mig.

Skriv et svar til indlægget14-05-2012, 14:49

Hej Mette

Jeg kan godt forstå at du vil have hund og du er i en spændende proces lige nu hvor du skal vælge hvilken slags hund.

Jeg kan ikke foreslå dig en bestemt hund for der er mange at vælge imellem. Jeg vil foreslå dig og din datter at tage på en hundeudstilling. Det er virkelig læreridt og for mit eget vedkommende fjernede det MANGE fordomme netop omkring udstillinger og så gav det mig god viden om forskellige hunde.

Hvis I bor i nærheden af en hundeskov, så besøg den og se på hundene og snak med ejerne. De fleste hundeejere vil gerne fortælle om deres hunde. Ellers kik på hunde, når I går på gaden.

Rigtig mange hunde kan lære at løbe med 5-10 km også selskabshunde, men det er klart, at jo mindre hunden er jo kortere kan den normalt løbe.

Til sidst lige et par advarsler. Lad være med at se på hundehvalpe for du bliver forelsket i hver og en uanset om det er en gravhund eller en berner sennen. Kik på den voksne hund. Køb hos en god og seriøs opdrætter og aldrig på en campingplads eller et marked. Vær kræsen ved valget af købested.

Du skal forresten tage stilling til om du vil have pelspleje mere eller mindre. Se på gipotes forskellige racer. Der står både aktiverings- og pelsplejebehov.

14-05-2012, 15:04

Hej Mette,

Selvfølgelig vil vi hjælpe, det er det vi er her for!

Umiddelbart er der rigtig mange hunderacer, der kunne passe. De er både familie- og begyndervenlige. Hvilken størrelse kunne I tænke jer? Går du med nogle racer i hovedet, du egentlig har haft et halvt øjes kig på? Hvor meget plads har I til rådighed?

Labradoren og Golden Retrieveren er altid populære valg, og de er da også nogle gode hunde.

14-05-2012, 20:01

Hej Connie

Mange tak for dine gode råd.
Jeg vil helt sikkert undersøge om jeg kan finde ud af hvor der er udstillinger og om vi har mulighed for at tage til en. Lyder som en rigtig god idé.

Jeg går rigtig meget op i at finde en sund og rask hund hos en seriøs og egnet opdrætter og er derfor også villig til at betale det ekstra, hvis det er det :-);

Vil lige kigge lidt mere på det herinde end jeg allerede har.

14-05-2012, 20:06

Havava West: Mange tak. Jeg har overvejet rigtig mange forskellige, men har da skåret det mere og mere ned. Dog føler jeg stadig at der er mange som alle lyder som nogle dejlige hunde der kunne passe godt ind hos os. Bl. Golden og labradoren. Men også cocker spaniel. Og så har jeg tænkt lidt på en Engelsk springer spaniel, men ved ikke om den er svære end de andre.
Har faktisk også kigget lidt på Cavalier king charles spaniels, men har hørt at der skulle være en del sygdom hos racen og så har jeg aldrig nogensinde set eller mødt en hund af den race, så har lidt svært ved at bedømme om det kunne være noget :)

14-05-2012, 20:38

Hvis du fra Cavalieren fra en god avler burde det ikke være noget problem, men de har bestemt en meget høj tendens til endocardiose, der er den største dødeligheds faktor når det kommer til de kære små, og pattela luxation. Men det er nogle dejlige hunde, meget kærlige, lydhøre, tålmodige og af en størrelse man kan have med alle vegne. Så har de en sådan dejlig blød pels og er alsidige nok til både at hygge på sofaen og en god løbetur.

Puha, jeg får næsten mig selv helt solgt. XD

Den Engelske Springer er meget energisk og er jo noget større end Cockeren, og kan derfor godt have et noget større energi behov end dens noget mindre fætter, så jeg tror Cockeren er bedre i første omgang, men jeg vil også råde til en hundeudstilling. Jeg fik ikke det store ud ad den jeg var på, men det var alligevel meget hyggeligt, og jeg glæder mig til jeg næste gang tager på en.

15-05-2012, 13:51

Hej igen Mette. Hvor bor du henne? Jeg bor ikke i Danmark men kommer derop om en måned og er primært omkring Roskilde. Hvis du bor på Sjælland er du meget velkommen til at hilse på min Cavalier Stella (og mig).

Hvis du bor nærmere nordjylland har DKK National Hundeudstilling på dyrskuepladsen i Skalborg i pinsen.

Eller i Ballerup 16. - 17. juni.

På DKK.dk kan du i det hele taget finde mange informationer om hunde og racer og meget mere

15-05-2012, 14:33

Som første gangs hund, kan varmt anbefales Cavalier, har ikke en selv, men kender flere.
og det er jo en sød og skøn lille hund, som kan det hele.
bare fordi den høre til under selvskabs racer, betyder det jo ikke, at den ikke kan lave noget, eller løbe med på løbeturen, det gør den jo stadig gerne.

min agility træner har 2 af slagsen, og hun er vældig seriøs, indefor den sport, og hendes hunde er super dygtige.

15-05-2012, 16:24

Jeg vil tilslutte mig de øvrige indlæg, og synes bestemt du skal ta' på udstilling for at se hundene live + få en snak med deres mennesker - bor du på Sjællands-siden er der allerede nu på torsdag skue på Dyrehavsbakken, hvor de fleste racer vil være repræsenteret.

Det kan godt undre lidt, du ikke har mødt en Cavalier, racen er vældig populær både blandt unge og ældre for sin alsidighed - både som aktiv sportshund eller almindelig hygge- og gåturshund.

Da jeg læste dit indlæg, havde jeg tanke for andre racer, som også er børnevenlige og udholdende på løbetur, men dine valg ligger omkring jagtracer uden for meget pelspleje - dog vil jeg sige cockeren har brug for en del, og de lange ører er næsten = øreproblemer, men hver race har sine "kors" at bære, og man må finde ud af hvad man kan leve med - god fornøjelse med "jagten"...