Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 14-05-2012, 11:07

Hjælp.... vi mangler nogle gode råd!!!!

Nu håber jeg ikke jeg har gjort noget forkert, men er lige kommet med på denne side, og skrev nedenstående indlæg i ADFÆRD forummet, og opdagede dernæst et decideret CKC forum, så nu tillader jeg mig at sætte det på her også ;o)

Håber virkelig på et par gode råd til følgende problemer.

Jeg starter med en mindre roman, så er det vidst nemmere at svare mere konkret ;o);
Jeg har bøger og DVD´er om hunde/hvalpe, men jeg synes ikke der er de løsninger til de problemer vi har.

Vi fik vores skønne lille Cavalier hvalp hjem for 2 uger siden. Jeg har taget 4 uger fri for at give ham den bedste start i sit nye hjem.
Den første uge forløb meget stille og rolig, så han kunne få en tryghedsfornemmelse både i sit nyt hjem og med sin nye ”mor og far”.
Uge to, startede vi socialisering, både med venner og familier (med større børn fra 10 års alderen) og andre hunde i familien, og det gik super godt også ;o);
Han skal have sin sidste vaccination d. 24. maj. men jeg var ved dyrelæge med ham så han kunne blive vejet, og så han kunne få en god oplevelse der inden vaccinationen ;o) hans lille navle buler ud, så dyrelægen sagde jeg bare skal nulre den væk, så det gør jeg flere gange om dagen, og han hans tekstikler er ikke faldet ned endnu, men det kan godt komme senere, ellers skal han måske have opereret dem væk…. men det er noget vi ser til hvis det bliver aktuelt.
Vi starter på hvalpeskole d. 5. juni.

Jeg træner med ham i korte perioder hver dag, så han kan både sit og dæk og kommer som regel når man kalder, han blev hurtigt meget lydhør over for sit navn.
Han er blevet god til at gå i snor og han er ikke bange for biler mere.
Vi går små korte ture, og nogle gange kører vi ned til vandet og leger på en kæmpe græsplæne.
Jeg har altid vand og godbider med når vi er ude, og skal vi på besøg hos nogen har jeg lidt legetøj med og hans stofkurv, så han har et sted at ligge, som han kender.

Vi laver mange ting med ham, men vi lader ham også være med sit legetøj, så han kan lære at lege selv, og også så han ikke bliver for vild, vi vil gerne have en hund som vi kan få til at være stille når den skal, altså ikke hyper, fordi den har været i gang hele tiden, som hvalp, vi vil helst ikke overstimulere ham, som jeg har læst man skal passe på med.

Vi bor i et toetagers hus med en lille have og en rimelig stor flisebelagt indelukket terrasse, hvor han føler sig rigtig godt hjemme.
Vores hoveddør er mellem de to etager, så der er trapper ned og op, så snart man kommer ind.
Vi har derfor fået trappe/babygitter på, og har fået monteret en plexiglasplade under trappetrinene, som er lavet af træ og er åbne. Han kan dog ikke gå på trapperne endnu, det er han for lille til, så han bliver båret op og ned.

Vi lufter ham MEGET, så han kan lære at det er udenfor der skal tisses og laves, og normalt er han også rigtig god til det.
Men hvornår ved jeg han er renlig, når han ikke selv kan gå på trapperne endnu, og vi tager ham ud og ind hele tiden?

Han har sovet rigtig fint inde ved siden af vores seng, i sin egen seng, som er sådan en høj hundekurv fra Ilva, som han ikke selv kan komme ud af, og det er også fint, for så vækker han mg, når han skal tisse og så kan han komme ud med det samme.
Når han er renlig skal han på sigt lære at sove lige udenfor soveværelsesdøren i sin kurv.
Han går normalt kold på sit tæppe på sofaen om aftenen ved ca. 21.30 tiden og kl. 23.00 når vi går i seng, tager vi ham lige så stille ud og tisse, får lidt vand og så i seng…. Det er han rigtig god til!
Han plejer så at vågne ved 5.00 tiden hvor vi går ud og tisser og går i seng igen et par timer.
men de sidste dage har har kun sovet 3 timer ad gangen og så skal vi ud og tisse med ham, det resultere i en meget træt mig ;o) er det normalt at der kommer sådanne perioder?

Han får Canine hvalpefoder om morgenen ved 8.00 tiden og aftensmad ved 18.00 tiden. Den 3. portion mad får han i form af godbider gennem dagen, når vi træner lidt og leger og han bare sidder og er nuttet ;o);

Problem 1:
Han har ikke villet spise af sin skål de sidste par dage…jeg købte en anden skål til ham, i tilfælde af at det var det der var galt, men det hjalp ikke, så nu har jeg bare spredt hans foder ud over hele køkkengulvet, eller ude på terrassen, for det plejer vi at gøre når vi leger….og så spiser han det hele med god appetit….. gør jeg noget forkert, eller er det bare sådan det er med ham?

Problem 2:
Han har en kravlegård af metal (8 sektioner, som man sætter sammen) som vi bruger i stuen. Jeg bruger den om formiddagen når jeg skal i bad, og så bruger vi den også når han skal blive væk fra noget. Han har fået en mani med at skulle tisse på vores tæppe under sofabordet og under spisebordet på trægulvet, og det er ikke fordi han ikke kommer ud, for vi er meget obs på hans toiletbesøg hele tiden. Jeg har købt ”Gå-væk-hund” spray og sprayed tæppet til, men det gør bare at hele huset lugter af det, og han er ligeglad, for han styrer lige mod tæppet når vi kommer ind. Han bider også i vores møbler, hjørner på skabe og håndtag på kommoder m.m. jeg prøved at smøre sennep på, men det spiste han bare så prøvede jeg med peber, det spiste han også bare, så prøvede jeg til sidst med tabasco, og det virkede, men jeg kan jo ikke smøre tabasco over hele huset, vel?
Han bider i alt, og når han gør, siger jeg højt NEJ og erstatter med et legetøj eller kødben.
Når han bider i os, vender vi ryggen til, og det plejer at hjælpe efter 3-4 gange.
Men nogle gange får han et flip, hvor han bare spæner rundt og ender med at hoppe op af os og bider i vores tøj og fingre…. det varer et stykke tid, men så falder han også ned igen. men det er jo nok en hvalpeting, ikk´?

Problem 3:
Han skal jo lære at være alene hjemme, og vi prøver i det små, som der står i de bøger jeg har købt, men hold da op, hvor han hyler, DET bryder han sig ikke om, og jeg har prøvet at ignorere ham når jeg er i bad, så han måske bare vil give op, men nej, til sidst må jeg ind til ham, og prøver så alt med bl.a. at stå over ham uden at sige noget, til han lægger sig, der går langt tid, og når jeg så går igen begynder han bare forfra.
Jeg har taget et par hurtige handleture, men det har været når han sover og så har han ikke opdaget at jeg har været væk.
Jeg går lidt i panik over tanken at jeg skal starte på job igen om 2 uger, for jeg vil jo ikke have at han skal traumatiseres over det. Jeg menneskeliggør ham ikke, det er ikke der problemet ligger, men det er første gang vi har hund og vi vil så nødigt gøre noget forkert, der kan give ham varige mén.
Når han skal være alene, bliver det i kælderen, som er lige så lys og venlig som overpå, men det bliver ikke så varmt dernede, når solen står lige på. Planen er at han skal være i sin kravlegård, med sit vand, lidt legetøj og sin stofkurv, som han elsker at ligge i. Jeg har før lagt aviser ud, hvis han skulle blive trængende uden at vi så det, men dem bider han bare i stykker.
Vi tager på arbejde kl. 07.20 og min svigermor vil komme og lufte ham ved ca. 13.30 tiden og jeg kommer hjem igen kl. 16.00.

Puhada, det var noget af en roman, men jeg håber der er kommet nok detaljer med, så vi forhåbentlig kan få nogle gode bud på hvad vi enten gør forkert eller hvad vi kan gøre bedre.

Mange hilsener
Jo

Skriv et svar til indlægget14-05-2012, 11:10

Hej.

Det er rigeligt at sætte det op i et forum, efter som alle inlæg jo kommer frem ude til højre.:);

Svare senere.

men god detaljeret beskrivelse.

Tillykke med jeres hvalp

14-05-2012, 11:34

Hej
Kontakt den opdrætter I har købt ham hos, hun/han kender hans temperament, og må være vidende om navlebrok og manglende testikler ???
Hun/han er også den nærmeste til at råde jer.
Tillykke med ham

14-05-2012, 12:06

Navlebrok og manglende testikler, burde allerede være en bemærkning på sundhedsattesten fra opdrætters dyrlæge, da hvalpen blev chippet og fik sin første vaccination.
Det er vigtigt opdrætter har det i errindringen for senere opdræt.
Hvis det ikke går iorden, har hvalpekøber jo også ret til refusion i købsprisen.

Flot fremstilling af hvalpeproblemer, som jeg også synes, du skal drøfte med din opdrætter, men derudover er det da fint, hvis du her på Forum, får gode tip og råd, af andre hundeejere, der evt. har stået med samme problemer, og fundet løsninger for det.

Det er jo det bla.a Forum er oprettet til.

Jeg synes du gør en hel masse rigtig godt, og p.t. vil jeg ønske dig hundestort til lykke med din søde og smukke lille hvalp.

Mvh Bellas mor

14-05-2012, 16:19

Tusinde tak for jeres svar.... jeg har kigget på hans sundhedsattest, og der er vinket fint af ved det hele, så det kan jeg ikke lige forstå, men måske jeg skulle vente til jeg tager ham til dyrlægen d. 24. maj, for da skal jeg have sundhedsbogen med....
Hans mor er en rigtig sød og stille lille hund, og opdrætter sagde at han havde fået hendes sind, så jeg tænker måske det bare er her i hvalpetiden ?????

Jeg har købt en fløjte idag efter at have læst lidt rundt i dette forum, og prøver nu at fløjte alt hvad jeg kan hver gang han nærmer dig gulvtæppet, indtil videre har det virket, men ved ikke om det bare er begynder held ;o)))

14-05-2012, 16:53

Hej
Det er mærkeligt at opdrætterens dyrlæge ikke har bemærket noget ???
Når du er uden med ham, så vent med at gå ind til du har set han har gjort hvad han skal, ros ham rigtig meget. Jeg har god erfaring med at rose mine hunde, når de gør det som jeg gerne vil have dem til, og ignorere dårlig opførsel (selvfølgelig ikke hvis det er farligt ) når jeg renligheds træner, er det ros udenfor, når der er sket uheld inde, tørrer jeg bare op og skælder mig selv ud, fordi jeg ikke har været opmærksom nok på hvalpens signaler. Find så hurtigt du kan et hvalpe kursus, det er god træning og vi lærer en masse.
Jeg ville kontakte opdrætteren, og gøre opmærksom på de manglende testikler og navlebrok, hun har helt sikkert en masse gode råd du kan bruge
MVH karin ( jeg har selv cocker spaniel )

14-05-2012, 16:58

Hej Karin, tusinde tak for dit svar.
Ja jeg synes jo også det er lidt underligt at den første dyrlæge ikke har bemærket noget.
Vi roser ham meget når han både tisser og laver udenfor, vi siger dygtiiiiiiig når han er igang og når han er færdig, så han ved hvad vi har rost ham for.... og når han gør det indenfor tørrer vi også bare op uden af sige noget.
Han starter på hvalpeskole d. 5. juni, så det glæder vi os meget til.

ja jeg tror jeg kontakter opdrætteren nu, og hører hvad hun har af gode råd og hvad hun siger til hans navlebrok m.m.

Mh Jo

14-05-2012, 17:47

Ja du kan da bare vente til han skal til dyrlæge igen, og så tage sundhedsattesten fra opdrætters dyrlæge med. Der må bestemt ikke være OK hak ved testikler, hvis de ikke er på plads i pungen, men du kan jo spørge din dyrlæge om det kan være fordi de kan glide op og ned.
Brug du bare fløjten til skræk, hvis den lyd kan få stoppet tisseriet på gulvtæppet.
Kun hvis det er et lille tæppe, kan du jo fjerne det en tid, til han har glemt den "ide".

Da vi havde vores første hvalp, måtte vi fjerne gulvtæppe-underlag, fordi han løftede tæpper, og snuppede små stykker underlag, de var jo nemmere at bide i, end selve gulvtæppet.
Sofapuderne fjernede vi også, han tog nemlig som din hvalp nogle hurtige motionsture rundt i stuerne, op i sofaen, snuppede puderne, der fik en ordentlig rusketur. Det skete i en periode altid ved TV-tid, når vi havde sat os for at slappe af. Dengang i 1981-82, brugte man straf og skældud, det gør man heldigvis ikke mere, det hjalp ikke heller ikke en dyt, tværtimod.

Heldigvis fandt vi selv ud af, at legede vi bare med ham i 5 min, lige før TV-tid, så lagde han sig fint og sov i sin kasse i stuen. Siden da har vi haft 8 hunde ialt, alle Beagler, 7 af dem var tæver, vi havde i en årrække 5 tæver sammen, og vi har stadig en tæve tilbage. 3 kuld hvalpe har jeg også "lavet" gennem årene.

Når han skal være i kælderen i alenehjemmetiden, er det der, han skal vænnes til det.
Mine hvalpekøbere gav jeg det råd, at hunden skulle tilbringe alenehjemmetid og nattesøvn,
samme sted. Det gav hunden tryghed, og den blev vant til at der sov og slappede man bare af.
Indtil hvalpen kunne holde sig hele natten og i alenehjemmetiden, som regel i 4-5.mdrsalderen anbefalede jeg dem at "ofre" dagens avis lagt på gulvet som hundetoilet.

I har ham i soveværelset om natten, men hvis han fra starten af var vænnet til at sove i kælderen om natten, i et hyggeligt hundehjørne eller i sin kravlegård, så var han hurtigt blevet gjort tryg der. I starten kunne du så have sovet sammen med ham, nogle nætter. Måske kan du nå den ide endnu. Før du begynder i job.
Det er fint, du har din svigermor til at komme hos ham, for ellers er det alt formange timer han skal være alene hjemme. I min købsaftale stod der max. 5-6 timer dgl. En af mine hvalpekøbere havde samme hjælp, og det fungerede fint. Bedst vil det være, hvis svigermor tager ham med hjem, og du så henter ham der. Det kan være svært for din hund, hvis den kun luftes, og så igen er alene. Især sålænge den er en hvalp.
Du skal starte med at gå kun lidt tid fra ham, smid et lille tyggeben til ham, de fåes i poser meget tynde, uden mange ord, vender du ryggen til ham og går. Og så skal han have et tyggeben hver gang han lades alene hjemme.

Når du går på job, skal han selvfølgelig være luftet og mæt. Hvis der i kravlegården er plads til en huggehule, foruden vandskål, og tisseavis.
(to papkasser man sætter sammen, den ene ind i den anden, så der er tag over, ilagt hundetæppe. og eks. gamle håndklæder, eller en transportkasse med åben låge, som også kan bruges til bilkørsel).

At han ikke gider spise mad i sin skål, har ikke noget at gøre med skålen, hvis den ellers står fast på gulvet, og ikke skramler. Jeg tror mere det er fordi han hellere vil spise maden som søgeleg. Om du vil fore ham i leg eller i skål, det bliver dit valg. Begge måder er lige rigtige. Jeg synes fortsat du skal fodre ham 3 x dgl. han er jo kun en lille hvalp. Frokost kan han jo få hjemme hos svigermor, eller før hun går fra ham igen, efter han er luftet.

Hvis han bider i møbler og andet, imens i er hjemme, er det hans forsøg på kontakt, og det får han jo, ingen sidder og ser på møblerne bliver bidt . De steder han har bidt, kan du prøve at smøre med noget møbelpolish, det hverken lugter eller smager godt. I skal så også en tid holde stanken ud.
Du kan også prøve at bruge fløjten, og se om det får ham til at stoppe bideriet.
Og ellers HVER GANG, også hvis han bider i jeres tøj og fingre, uden ord, fjerne ham, og give ham hans legetøj, han må bide i. Mine hvalpe havde en paplegekasse, med deres legtøj i. Legtøjet var altid ufarligt. Alt i pap eks. WC-ruller, køkkenruller (uden papir, i nogle med små madgodbidder i) tomme skyllede mælkekartoner. En frottesok med knuder på. Når det var bidt istykker, blev det udskiftet, og fyldte så ikke meget i vores skraldespand.
Det er nu imens han har sine små spidse hvalpetænder, bideriet skal stoppes.

God fornøjelse med "opdragelsen", han skal nok blive en god familiehund, da i er indstillet på at lære og aktivere ham til det.

14-05-2012, 18:40

Hej Aase.
Tusinde tak for dit svar, der var gode ting mellem som vi virkelig kan bruge til noget.
Jeg har allerede købt en transportkasse til ham, som netop skal bruges til når han er alene hjemme, og der at sådan en der virkelig er en hule, og sammen med den store pude, og et tæppe, har han også fået et håndklæde derind, det lader til at den er god for gummerne ;o).... han hopper glad op i den når vi opholder os i kælderen ;o);

Kh Jo

14-05-2012, 20:28

Hunde elsker huler, og en transportkasse kan bruges flere steder, med åben eller lukket dør. Der har hunden "helle" , så den er god til afslapning i fred og ro, ikke kun i bilen, også når man har gæster, og ved besøg hos venner og familie, især hvis der er små børn. Lange måltider kan familien nyde uden hele tiden at skulle se efter hunden, og man undgår tiggeri ved bordet, som gæster tit "lærer" hunden med de bedende øjne.

Mine hvalpekuld havde allerede sådan en i hvalpekravlegården, med åben dør, som blev flittigt brugt. Og hvalpekøberne afhentede deres hvalp i sådan en, med lukket dør.

Men den fine hundeseng, på fotoet, hvis den er i stof og skumgummi, så hold øje med den, før de spidse hvalpetænder bider den istykker.

Det glæder mig du kan bruge nogle af de råd jeg har nævnt.

15-05-2012, 04:30

Hej.

Du har fået super gode svar, kan jeg se.

Min lille spiser heller ikke altid i skål, især hans morgenmad, gider han ikke sådanne, han for den så også ud på gulvet, eller i en 1/2 l plastflaske, med hul i.
eller i et gammelt tæppe, hvor han nærmest skal grave det ud.

ang bideri, har vi også ignoreret det væk, hver gang han bed, fik han den kolde skylder, hvis man bare vender sig om, kan hunden jo stadig ha ens opmærksomhed, og det skal den ikke ha.
mine børn lærte hurtigt at gøre som jeg gjore, for de kunne se det virkede.

og når han bed i noget han ikke måtte fik han et tyg ben, istedet. Hjemme hos os ligger der ikke legetøj fremme, det er noget jeg ta frem når vi skal lege, og lægger væk igen når vi er færdige. tilgengæld er her altid tygben tilrådighed. men det er en smagsag.


istarten da vores var lille, tog han mine pigers bamser, så i 14 dage var deres døre altid lukkede også sluttede den leg.
Så hvis gulvtæppet han tisser på er lille, er det en ide at flytte det et par uger, som Aase skriver.

22-05-2012, 17:19

Hejsa jeg har også en cavalier som nu er 2 år:)
Min Bella skulle fodres med hånden til at starte med fordi hun ikke ville spise ad sin skål men det gør hun nu! Måske fordi vi har en tæve mere som har "lært" hende gode manere:D

24-05-2012, 22:11

Hej Jane - det er jeg faktisk også begyndt med, når han ikke vil spise på anden måde ;o) men så spiser han også gladeligt..... altså de kære hunde ;o);

Til alle I andre der har været så søde at skrive jeres gode råd til mig:

Cash har forstået at han ikke skal i nærheden af tæppet under sofaen ;o) han bider ikke nær så meget i ting han ikke må nu ;o) og vi træner meget succesfuldt på "alene hjemme" i kælderen, hvor han også er begyndt at sove om natten, fordi det er så varmt ovenpå hos os ;o) så det går rigtig godt med det hele ;o) så tusinde mange tak til jer alle ;o))));

Kærlig hilsen
Joane

24-05-2012, 22:12

Hej Jane - det er jeg faktisk også begyndt med, når han ikke vil spise på anden måde ;o) men så spiser han også gladeligt..... altså de kære hunde ;o);

Til alle I andre der har været så søde at skrive jeres gode råd til mig:

Cash har forstået at han ikke skal i nærheden af tæppet under sofaen ;o) han bider ikke nær så meget i ting han ikke må nu ;o) og vi træner meget succesfuldt på "alene hjemme" i kælderen, hvor han også er begyndt at sove om natten, fordi det er så varmt ovenpå hos os ;o) så det går rigtig godt med det hele ;o) så tusinde mange tak til jer alle ;o))));

Kærlig hilsen
Joane