Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 14-05-2012, 10:02

Hjælp.... vi mangler nogle gode råd!!!!

Hejsa – håber virkelig på et par gode råd til følgende problemer.

Jeg starter med en mindre roman, så er det vidst nemmere at svare mere konkret ;o);
Jeg har bøger og DVD´er om hunde/hvalpe, men jeg synes ikke der er de løsninger til de problemer vi har.

Vi fik vores skønne lille Cavalier hvalp hjem for 2 uger siden. Jeg har taget 4 uger fri for at give ham den bedste start i sit nye hjem.
Den første uge forløb meget stille og rolig, så han kunne få en tryghedsfornemmelse både i sit nyt hjem og med sin nye ”mor og far”.
Uge to, startede vi socialisering, både med venner og familier (med større børn fra 10 års alderen) og andre hunde i familien, og det gik super godt også ;o);
Han skal have sin sidste vaccination d. 24. maj. men jeg var ved dyrelæge med ham så han kunne blive vejet, og så han kunne få en god oplevelse der inden vaccinationen ;o) hans lille navle buler ud, så dyrelægen sagde jeg bare skal nulre den væk, så det gør jeg flere gange om dagen, og han hans tekstikler er ikke faldet ned endnu, men det kan godt komme senere, ellers skal han måske have opereret dem væk.... men det er noget vi ser til hvis det bliver aktuelt.
Vi starter på hvalpeskole d. 5. juni.

Jeg træner med ham i korte perioder hver dag, så han kan både sit og dæk og kommer som regel når man kalder, han blev hurtigt meget lydhør over for sit navn.
Han er blevet god til at gå i snor og han er ikke bange for biler mere.
Vi går små korte ture, og nogle gange kører vi ned til vandet og leger på en kæmpe græsplæne.
Jeg har altid vand og godbider med når vi er ude, og skal vi på besøg hos nogen har jeg lidt legetøj med og hans stofkurv, så han har et sted at ligge, som han kender.

Vi laver mange ting med ham, men vi lader ham også være med sit legetøj, så han kan lære at lege selv, og også så han ikke bliver for vild, vi vil gerne have en hund som vi kan få til at være stille når den skal, altså ikke hyper, fordi den har været i gang hele tiden, som hvalp, vi vil helst ikke overstimulere ham, som jeg har læst man skal passe på med.

Vi bor i et toetagers hus med en lille have og en rimelig stor flisebelagt indelukket terrasse, hvor han føler sig rigtig godt hjemme.
Vores hoveddør er mellem de to etager, så der er trapper ned og op, så snart man kommer ind.
Vi har derfor fået trappe/babygitter på, og har fået monteret en plexiglasplade under trappetrinene, som er lavet af træ og er åbne. Han kan dog ikke gå på trapperne endnu, det er han for lille til, så han bliver båret op og ned.

Vi lufter ham MEGET, så han kan lære at det er udenfor der skal tisses og laves, og normalt er han også rigtig god til det.
Men hvornår ved jeg han er renlig, når han ikke selv kan gå på trapperne endnu, og vi tager ham ud og ind hele tiden?

Han har sovet rigtig fint inde ved siden af vores seng, i sin egen seng, som er sådan en høj hundekurv fra Ilva, som han ikke selv kan komme ud af, og det er også fint, for så vækker han mg, når han skal tisse og så kan han komme ud med det samme.
Når han er renlig skal han på sigt lære at sove lige udenfor soveværelsesdøren i sin kurv.
Han går normalt kold på sit tæppe på sofaen om aftenen ved ca. 21.30 tiden og kl. 23.00 når vi går i seng, tager vi ham lige så stille ud og tisse, får lidt vand og så i seng…. Det er han rigtig god til!
Han plejer så at vågne ved 5.00 tiden hvor vi går ud og tisser og går i seng igen et par timer.
men de sidste dage har har kun sovet 3 timer ad gangen og så skal vi ud og tisse med ham, det resultere i en meget træt mig ;o) er det normalt at der kommer sådanne perioder?

Han får Canine hvalpefoder om morgenen ved 8.00 tiden og aftensmad ved 18.00 tiden. Den 3. portion mad får han i form af godbider gennem dagen, når vi træner lidt og leger og han bare sidder og er nuttet ;o);

Problem 1:
Han har ikke villet spise af sin skål de sidste par dage…jeg købte en anden skål til ham, i tilfælde af at det var det der var galt, men det hjalp ikke, så nu har jeg bare spredt hans foder ud over hele køkkengulvet, eller ude på terrassen, for det plejer vi at gøre når vi leger….og så spiser han det hele med god appetit….. gør jeg noget forkert, eller er det bare sådan det er med ham?

Problem 2:
Han har en kravlegård af metal (8 sektioner, som man sætter sammen) som vi bruger i stuen. Jeg bruger den om formiddagen når jeg skal i bad, og så bruger vi den også når han skal blive væk fra noget. Han har fået en mani med at skulle tisse på vores tæppe under sofabordet og under spisebordet på trægulvet, og det er ikke fordi han ikke kommer ud, for vi er meget obs på hans toiletbesøg hele tiden. Jeg har købt ”Gå-væk-hund” spray og sprayed tæppet til, men det gør bare at hele huset lugter af det, og han er ligeglad, for han styrer lige mod tæppet når vi kommer ind. Han bider også i vores møbler, hjørner på skabe og håndtag på kommoder m.m. jeg prøved at smøre sennep på, men det spiste han bare så prøvede jeg med peber, det spiste han også bare, så prøvede jeg til sidst med tabasco, og det virkede, men jeg kan jo ikke smøre tabasco over hele huset, vel?
Han bider i alt, og når han gør, siger jeg højt NEJ og erstatter med et legetøj eller kødben.
Når han bider i os, vender vi ryggen til, og det plejer at hjælpe efter 3-4 gange.
Men nogle gange får han et flip, hvor han bare spæner rundt og ender med at hoppe op af os og bider i vores tøj og fingre.... det varer et stykke tid, men så falder han også ned igen. men det er jo nok en hvalpeting, ikk´?

Problem 3:
Han skal jo lære at være alene hjemme, og vi prøver i det små, som der står i de bøger jeg har købt, men hold da op, hvor han hyler, DET bryder han sig ikke om, og jeg har prøvet at ignorere ham når jeg er i bad, så han måske bare vil give op, men nej, til sidst må jeg ind til ham, og prøver så alt med bl.a. at stå over ham uden at sige noget, til han lægger sig, der går langt tid, og når jeg så går igen begynder han bare forfra.
Jeg har taget et par hurtige handleture, men det har været når han sover og så har han ikke opdaget at jeg har været væk.
Jeg går lidt i panik over tanken at jeg skal starte på job igen om 2 uger, for jeg vil jo ikke have at han skal traumatiseres over det. Jeg menneskeliggør ham ikke, det er ikke der problemet ligger, men det er første gang vi har hund og vi vil så nødigt gøre noget forkert, der kan give ham varige mén.
Når han skal være alene, bliver det i kælderen, som er lige så lys og venlig som overpå, men det bliver ikke så varmt dernede, når solen står lige på. Planen er at han skal være i sin kravlegård, med sit vand, lidt legetøj og sin stofkurv, som han elsker at ligge i. Jeg har før lagt aviser ud, hvis han skulle blive trængende uden at vi så det, men dem bider han bare i stykker.
Vi tager på arbejde kl. 07.20 og min svigermor vil komme og lufte ham ved ca. 13.30 tiden og jeg kommer hjem igen kl. 16.00.

Puhada, det var noget af en roman, men jeg håber der er kommet nok detaljer med, så vi forhåbentlig kan få nogle gode bud på hvad vi enten gør forkert eller hvad vi kan gøre bedre.

Mange hilsener
Jo

Skriv et svar til indlægget14-05-2012, 12:22

Hej Jo, det var da en fin introduktion og det lyder som om I har godt styr på det. =) Tillykke med den lille ny, de er nogle dejlige nogle.

Problem 1
Han synes nok bare, at det er sjovere at spise når maden er strøget udover det hele, og så bliver det for kedeligt for ham at spise det fra skålen. Selskabshundene kan godt være kræsne overfor deres mad og være meget pertentlige med, hvordan og hvad de spiser. Hvis han bliver sulten nok skal han nok spise fra skålen, men da han har brug for mad og har godt af at bruge hoved og næse kan I sagtens fortsætte med at kaste hans mad ud på gulvet/terrasen, bare I sørger for at det er rene overflader. Mange råder faktisk til, at man fodrer på denne måde, fortsat at ens hund har appetitten og drevet dertil.

Problem 2
Det lyder som om du gør alt rigtigt, det eneste andet jeg kan foreslå er, at hver gang han bidder i noget, du ikke vil have han får bisserne i begynder du at lege med noget af hans legetøj eller roder i skuffer, så han bliver distraheret fra det han selv har gang i, og så kommer hen til dig, hvorefter du giver ham et kødben eller andet godt.

Problem 3
Igen, du har fat i den helt rigtige ende. Hver gang han tager en pause fra sit piberi kommer du ind, også selvom det bare er "piv, piv, piv, dyb vejrtrækning, piv, piv" så kommer du ind i den dybe vejrtrækning.
Du kunne prøve at sørge for, at han lige vågner inden du kommer ind ad døren fra din handletur ved at ringe på klokken eller banke på døren lige inden du trække i håndtaget, sådan så han når at ligge mærke til at du er væk, men ikke når at pibe før du er der igen. Det samme kan du også gøre i hjemmet, hvor du bare lukker døren i snuden på ham og åbner den igen før han når at klynke. Så skal du selvfølgelig danne en god basis for, hvor længe han kan klare at have en dør imellem jer. Stille og roligt burde du kunne forlænge tiden.
Har du prøvet at være fuldstændig uopmærksom på hans glæde ved at se dig igen? Hvis du har været på toilettet kan han sagtens nå at være blevet bedrøvet og derfor være glad for at se dig igen. Det er der ingen grund til, opfør dig som om du overhovedet ikke har været væk. Ikke bare stå og ignorer ham, men gå hen, sæt dig i sofaen eller ved din computer eller med en god bog, præcis ligesom du gjorde inden du gik og så efter et minut eller så samler du ham op eller sætter dig hos med noget legetøj eller klap og kæl.

Håber du kan bruge noget af det her, og held og lykke. =)

14-05-2012, 15:20

Tillykke med din CKC. Skøn hund.
Du lyder til at være en vel forberedt hundeejer. Fornøjelse af læse.

Min CKC vil heller ikke spise af hvad som helst og spiser i det hele taget meget forskelligt (fra alt i skålen til absolut ingenting) og så har hun altid kun villet spise en gang om dagen. Det er en god ide at strø maden udover gulvet, men ellers prøv med en anden slags skål. Din hund er 10-12 uger gammel og alt omkring den er nyt og måske lidt farligt. Også den nye madskål.

Det kan tage MEGET lang tid for det lille puds at blive renlig. Den første CKC vi havde var renlig da vi fik ham. Hende vi har nu var ikke helt renlig før hun var 5 måneder tror jeg. Så der er stor forskel. Det skal nok komme.

Alene hjemme problematikken er ikke sjov og der skal trænes meget. Min hund hopper ind i vores skab i gangen (det står derfor altid på klem) og så ligger hun på et tæppe i bunden af det. Jeg tror hun føler sig tryg derinde. I starten gjorde jeg ikke noget nummer ud af det, når jeg kom hjem og det er da lidt mærkeligt nu, at hun ikke kommer hoppende af glæde men blot dumper søvndrukken ud af skabet når jeg HAR taget jakke og sko af. Nogle hunde bliver utrygge hvis de har for meget plads. Jeg har nu aldrig lukket af, for det er lidt svært i huset, men så har hun selv fundet ud af det med skabet. Det jeg egentlig vil sige med det er, at måske skal din hund have lidt mere hule-stemning.

Hvis din alene hjemme træning ikke har virket, så er det HELT forfra igen. Sig farvel, luk døren, tæl til 10 eller vent til hunden ikke giver lyd - åben døren. Sig farvel, gå ud med skraldespanden, åben døren. Osv. Sig farvel på samme måde hver gang. Her giver det et par godbidder og et "pas godt på" og så ud. Ingen følelsesladede toner, hunden må ikke tro der skal ske noget farligt eller at det er synd for den.

14-05-2012, 16:31

Tusinde mange tak for dit meget udførlige svar, der var mange ting vi kan bruge, så vi går igang ;o)

14-05-2012, 16:36

Tusinde mange tak til både Connie og Havana - I har givet os noget at arbejde med, men også bekræftet os i nogle af de ting vi allerede gør, så det er jo dejligt!!!

14-05-2012, 19:25

Det var så lidt, håber det udarter sig. =)