Indlæg: 15

Oprettet af | Oprettet: 12-05-2012, 20:28

Hvilken race passer til min cocker spaniel? :)

Hej alle sammen! :)

Jeg er den heldige ejer af en lille engelsk cocker som er nogle månder gammel (min første hund).
Jeg ønsker at have 2 hunde så de (og jeg) kan få glæde af hinanden osv. Jeg venter dog lige 1-2 år får jeg skal have hund nr. 2 så hende jeg har nu er mere moden, jeg vil bare gerne være i god tid, så jeg kan begynde så småt at lede efter kennel osv.
- Hvilke erfarninger har i med hvornår bedst at få hund nr. 2?
Selvom jeg elsker den hund jeg har nu, vil jeg gerne have en anden race (der er jo så mange fantastiske racer).

Lidt om mig, og hvordan jeg aktivere den hund jeg har nu. Min kommende hund skal passe til den jeg har nu:

- jeg bor i en lejelighed på ca. 60kvm. sammen med min hvalp og min 5 årige kat, jeg er 19 år.
Jeg går tur min min hund 3 gange om dagen, nu når hun er hvalp er turene ikke så lange, men når hun bliver større vil jeg gå i ca. 1,5 time. Jeg bor lige ned til et større græsområde en eng (damhusengen, hvor damhussøen også er), hvor jeg ofte slipper hende løs så hun kan tonse rundt. Jeg går stadig til hvalpetræning én gang om ugen og derudover tager jeg hende ud til oxbjerget i Hvissing 1-2 gange om ugen. Jeg mental træner hende også nogel gange om dagen i korte intervaller.
Det jeg kan give min hvalp nu og i fremtiden, hvor turene bliver længere og varriere osv, det er det sammen jeg kan tilbyde til min kommende hvalp.
Nu når jeg så skal have 2 hunde er de jo aldrig rigtig alene, men når jeg er væk i mange timer har jeg mulighed for at få dem passet, så de vil være 'alene' mellem 4-6 timer i hverdagen.Gør alt for at det bliver så kort tid som muligt!

Jeg har følgende racer i tankerne:
Golden retriver, labrador,samojed, australien shepherd og lignende racer. Dog kan jeg være lidt nervøs for om en australien shepherd ville jage min kat, og om dens aktivtivs niveau er for højt til mig.

Hvad er jeres mening? Er jeg helt ude i hampen? Hvilke racer mener i kunne passe?

På forhånd mange tak!
Med venlig hilsen Nina :)

Skriv et svar til indlægget13-05-2012, 14:41

Jeg synes ikke, du skal have en for stor hund. En Labrador vil være det største, jeg tør anbefale dig. En labrador er en god mulighed. Du kunne også vælge en Cavalier king charles spaniel eller en Sheltie (Shetland sheepdog).
Ja, der er jo mange dejlige racer og gode muligheder, men Jeg vil sige de tre, jeg har nævnt er et par af mulighederne. Prøv at fortælle hvorfor du valgte Cockeren, så er det lidt lettere at forslå dig racer;-)
Håber du finder den rette race!

God jagt!

13-05-2012, 15:34

Det er lidt forskelligt, hvornår det foreslås at du får hund nummer 2 alt efter, hvem du spørger og hvor let din nuværende hund knytter bånd. Som oftest er tommelfingerreglen mindst et års aldersforskel, men to år eller mere er at foretrække, da din hund så er blevet helt moden. Så er der bare nogle mønsterbrydere som Cavalier King Charles Spanielen, som man (for det meste) kan købe to af på samme tid uden problemer.

Du skal næppe være bekymret for, at nogen hund vil jagte din kat hvis du får den fra hvalp, eftersom selv de stærk jagtdrevne mynder kan lære at holde bisserne fra dem. Jeg må nu indrømme at det morede mig lidt du frygtede for, at hyrdehunden skulle jagte din kat, hvor begrundet dette end måtte være.

Samojeden er meget pelsarbejde, men er så til gengæld også den mest bamsede af de tre du har nævnt. To jagthunde, en hyrde-/slædehund og en hyrdehund, ingen af dem lav-energi hunde, men det samme kan siges om din Cocker, så de burde nok kunne komme til at køre hinanden trætte.

Jeg tror retrieverne vil være lidt for store til at være ligebyrdige legekammerater, og ville nok komme til at fylde lige godt til i en lejlighed på "kun" tres kvadratmeter. Ikke at to hunde uanset størrelse ikke ville gøre det samme.

Jeg er nok lige nødt til at indrømme, at min erfaring med disse racer er noget begrænset, så der er meget andenhåndsviden heri.

13-05-2012, 15:52

Det kan være rigtig rart at ha' to hunde, men det kan også være mere besværligt, tiden skal planlægges sådan at hver især får alenetid, f. eks. kan du jo kun ha' en ad gangen med til træning, og det er dobbelt op med forsikringer, dyrlægeregninger, foderudgifter (måske skal de ha' forskelligt foder), det er heller ikke sikkert hundepasserne synes, det hver gang er OK at skulle ta' vare på to, hvoraf den ene er stor - dette er nogle af de tanker man må gøre sig...

Ved godt at hos nogle efterspurgte kenneler, skal man skrives op god tid i forvejen, men jeg synes du skal se tiden an (derfor kan du jo godt kigge på kennelers hjemmesider), og se hvordan din cocker udvikler sig, og også hvad der sker i dit eget liv - det er umuligt at forudse et par år frem. Det kan være du bli'r så glad for cockerens sind, at du må ha' én af samme slags - Australian er jo en hyrde, som reagerer meget anderledes og har andre behov end cockeren, ligeså sheltien som Kirstine nævner - 2 til 3 år mellem hundene er det bedste...

13-05-2012, 18:14

Tak for jeres svar!

Jeg valgte cockeren, da det er min første hund og mener at den race passer godt til min temperament og den ikke ville være en for svær hund i forhold til at det er min første.

Jeg tager selvfølgelige forbehold i økonomien og alt dette, ja det er rigtig jeg ved ikke hvordan mit liv ser ud om 1-3 år. Det med at få passet begge hunde er ikke et problem.

Jeg kan nu ikke se at størrelsen skulle være et problem? Ved godt at hvis jeg nu vælger en retriever vil den nærmest være dobbelt størrelse af min cocker, men det betyder vel ikke at de ikke kan lege og få glæde af hinanden? :)

Ja det lyder nok lidt morsomt at jeg er nervøs for at en aussie ville jage (eller nærmere hyrde) min kat, jeg kender ikke denne race 100% men kunne forestille mig at hvis den ikke aktiveres nok, kunne den måske lade det gå ud over katten.
- nogle som kender nogle eller selv har erfaring med denne race? , jeg synes virkelig at det er en fantastisk hund!

jeg har læst mig frem til at det er godt at vælge hunde som er i "samme kategori" (hyrde og hyrde, jagt og jagt).

Så derfor hælder jeg til retriever eller labrador, jeg er nu mere obs på om jeg ville kunne opfylde disse racers krav om aktivering, da det jeg giver min cocker nu og i fremtiden vil blive det samme jeg kan give den næste hund. Jeg vil selvfølgelig arbejde/ bruge tid sammen med dem på samme tid og hver for sig.
Og om de er for store til at have i min lejelighed?

Håber at man gennem mit lange svar kan se hvad mine spørgsmål og problemstillinger er. :)

13-05-2012, 19:23

Hej igen, Nina

Jo, den dobbelte størrelse på Retrieveren kan snildt gå hen og blive et problem i leg. Hvis du har en storebror vil tanken om en brydeleg, der er gået over gevind nok være ganske nærliggende. Ikke at sige de ikke kan finde ud af noget, og en Cocker og Retriever kan sagtens være rigtig gode venner, men Retrievere er altså nemme at overgeare og hvis de i leg pludselig lige mister kontrol over deres egen styrke kan det godt gøre ondt når man kun er den halve størrelse.

Jo, hvis Aussien keder sig kunne det nok passe den begyndte at prøve at hyrde katten. Lige indtil katten sagde "Ja, hop i havet, makker! Jeg gider ikke gøre, hvad du vil ha' mig til." I hvilket tilfælde du nok ender med en meget bestyrtet Australier der måske lige skal trøstes lidt.

Om de passer i din lejlighed burde være nogenlunde til at finde ud af, prøv at mødes med nogen, der har en Retriever eller en hund af samme størrelse og spørg om du ikke lige kan få lov til at prøve at se en hund af de proportioner i din stue. Nok ikke første gang du møder dem.

14-05-2012, 18:57

tak igen for jeres svar!

Det med katten er nok rigtig, min cocker er noget forpasselig med katten. Da katten siger fra med det samme :)

Hvis jeg er ude med hundene i 1,5 - 3 timer pr. dag (plus minus.) hvor de fx kommer ud i forskellige miljøer hver uge (skov, strand, park, og alm. by gåture), mener i så stadig at det er et problem at have to hunde i lejelighed?

hvis jeg skulle have en aussie, ville jeg nok gå til noget rally, lydighed, agility, hyrdning ect. Dog ikke alt men kun én af tingene, ca 1 gang om ugen. så den bliver aktiveret.

Men i forhold til at hund nr. 2 ikke bliver for stor i forhold til min cocker, så er golden og lab nok nogenlunde lige store, hvor aussie er lidt mindre. Mener i at i forhold til "størrelse forhold" at en aussie ville passe bedre til min cocker, så de dermed kunne lege?

men det at anskaffe en hund til er vel altid lidt risikabelt? Jeg tænker at hvis nu hundene ikke har kemi og bare ikke kan lide hinanden? derfor er det jo også så vigtig at gøre det rigtig med tidspunkt og race osv.

Hvis i har andre råd/meninger om hvad jeg skal være obs på. Vil jeg meget gerne høre det :)

14-05-2012, 19:20

Det ville næppe være et problem for hundene at være i din lejlighed, man kan sagtens have tre mastiffer i en lejlighed hvis de har hver deres "stue", men om du selv ikke ville syntes, at det blev lidt trangt. Det er godt med motion, specielt hvis du supplerer med en hundesport, så igen er det ikke hundene, der har et gulvplads problem.

Aussien er jo noget mindre end Retrierverne, og derfor lidt nærmere din Cocker. Det er også en let, kontrolleret hund, der naturligt fokuserer meget godt, så din næppe-så-pivske Cocker burde nok kunne tage den smule forskel.

Det lyder som om du allerede er faldet helt for Aussien, og så bliver det da først for alvor svært at prøve at få dig over på noget andet. Du virker også godt forberedt på, hvad den skal bruge. Hvis du har mulighed for det, ville jeg anskaffe noget billigt agility udstyr og prøve at lave lidt af det med din Cocker, når hun bliver gammel nok. Så får du en god fornemmelse for, hvad det går ud på og er bedre forberedt når nummer to kommer hjem og trænger til noget andet end bare at traske rundt i parken.

14-05-2012, 19:42

Jeg vil gerne have at mine hunde skal kunne lege sammen og sådan. Når nu aussien er noget mindre, vil min cocker nok bedre kunne "klare det", som du skriver.

ja jeg må sige at aussien tiltrækker mig meget, det er dog en race jeg tror man lige skal tænke sig en ekstra gang, før man vælger denne race. Det er også derfor at jeg undersøger meget om hvad denne race kræver og osv.

jeg kunne godt være interreseret i noget agility udstyr, det kan jo være at min cocker kunne få glæde af det, når hun er stor nok til det.

Jeg vil nok vente 1 års tid, inden jeg bestemmer mig 100%, men inden da vil jeg prøve at kontakte nogle kenneler for at høre deres mening. Jeg er så heldig at min dyrelæge selv avler aussier så hende kunne jeg jo snakke med næste gang.
Det er jo også svært at vide hvordan mit liv ser ud om 1 år, lige nu er jeg nemlig ikke i gang med en uddannelse, så det er jo svært at vide hvor meget tid jeg har til at skulle aktivere to hunde hver for sig..

Jeg har bare altid drømt om 2 hunde og elsker den hund jeg har nu, og vil elske at bruge tid på mine dyr og give dem masser af kærlighed. men som sagt, hvordan mit liv er om 1-2 år, er jo ikke til at vide..

15-05-2012, 14:19

Hej
Jeg vil anbefale dig at få en cocker mere, eller holde dig til en hund i samme størrelse, måske en amerikansk cocker spaniel, der kan ske skader på den mindste hund, hvis meget forskellige hunde tumler rundt, og hvis cockeren føler sig presset eller truet af en større hund, vil de slet ikke få glæde af hinanden. jeg har selv 5 cocker spaniel, der har stor glæde af hinanden

15-05-2012, 14:29

Da jeg havde 2 hunde, gik jeg altid med dem sammen, og kun når jeg gik kurs eller var til stævne med den lille, var de hver for sig.
ellers gjore vi alting sammen, når jeg trænede med den ene, sad den anden og ventede, og omvendt, ved søge øvelser fik den der sad pænest lov at at hente.

mine var også forskellige i størrelse, hvilket ikke var noget problem. kender flere som har en stor og en lille hund, uden problemmer.

dog kan man sige at vælger du en aussie, så er træning engang om ugen ikke nok, men lidt hver dag, er bedre.
og de er jo dygtige til alt, især om de for lov at hyrde også. så det kommer ud, og de ikke begynder at hyrde børn katte og andra hunde.

15-05-2012, 16:53

Jeg tænker at jeg ofte ser nogen som har 2 eller flere hunde i forskellige størrelser.
Hvis de nu leger og det bliver for voldsomt kan man vel stoppe legen?

Når min cocker nu bliver et år, så er hun jo stadig noget "hvalpet", men (forhåbenlig) blevet mere moden, ville de to hunde så ikke få mere glæde ved hinanden? Jeg tænker at når hvalpen kommer, så vil en ældre hund jo sjældent gide at lege med hvalpen?

Så når min cockeren er 1 - 1,5 år ca, mener i så at det kunne være godt at forøge familien der? Det kommer selvfølgelig an på om hun er helt umulig ;)

Så lige en anden meget diskuteret ting: Skal de være samme køn eller hvert sit køn??

Men jeg vil overveje at tage 2 cocker. Ellers vil jeg kontakte kenneler og høre dem og hvad deres mening er (i forhold til det med størrelsen)

15-05-2012, 18:16

Nej, du kan ikke stoppe legen hvis den bliver for voldsom. Enten fordi de er stukket i løb eller fordi den af hundene du griber fat i, tror du er på dens side. Heldigvis er hunde sådan indrettet at leg kan blive til slåskamp og svipse tilbage igen inden du helt når at registrere, at det er gået over gevind.

Grunden til aldersforskellen på to-tre år er, at så er hund nummer et helt moden og godt sikker i sin position i familien, hvilket vil sige at den, med større sikkerhed, kan sætte den nye på dens plads (nogle gange hænder det dog, at hund nummer to eller tre ender med at køre hele showet), men din Cocker vil stadig være ung nok til, at hvalpen godt kan overtale den til at lege med. Og din Cocker er blevet gammel nok til at hun helt forsvarligt og sikkert kan steriliseres.

Hvis de er hver sit køn er chancen for dominanskampe betydelig mindre, men så skal du tage højde for løbetider. Medmindre du vil sterilisere. Det er ikke nogle vildt dominerende racer du har med at gøre, så samme køn vil ikke være noget problem, hvis du hellere vil fortsætte med at have tæver.

Størrelses forskellen mellem en Cocker og en Aussie er nogenlunde relativ til forskellen mellem min Havaneser og en Cocker, og jeg ved at en af min hunds bedste venner er en Cocker. De leger fantastisk sammen.

15-05-2012, 18:52

Jeg vil sige jer tak for svarene, synes det er spændende med jeres holdninger til de forskellige ting. Det er i hvert fald noget jeg vil bruge i mine overvejelser!

Jeg vil undersøge mere om det og kontakte nogle der har de hunde jeg godt kunne tænke mig. Jeg kunne jo bruge at se om jeg kan finde nogle af de racer, så min hund kan lege med dem når hun er større. Så kan jeg se hvilke hunde hun har det godt med og sådan.

Hvis i har flere råd/meninger vil jeg meget gerne høre det! :)