Hej Fynbo.
Jeg har haft flere voksne hunde, og efterfølgende fået et par hvalpe, både en købt og en af egen avl, så i nogle år, havde vi 5 tæver sammen. Mine erfaring er, at det på mange måder er meget nemmere at få en hvalp i huset, når man har en voksen hund iforvejen.
I har så en hvalp, og påtænker jer at overtage en velfungernde rask lidt ældre tæve.
Dèt kan sagtens være en god ide, med en ældre sterilliseret tæve og en ung hanhund, som stadig er hvalp. Hvalpen vil synes det er hundeskønt, og hvis tæven er frisk og hvalpevenlig, kan de godt få megen glæde af hinanden. Det kræver selvfølgelig tilvænning, især for tæven, der nu skal forholde sig til både at få et nyt hjem og til at bo sammen med en anden hund.
Hundelivet dem imellem, skal tæven så have lov at styre, hun skal jo være overhund i det forhold. Bla.a.have lov til at stoppe leg dem imellem, have sin madskål i fred, opdrage på hvalpen som en hundemor gør. Men det er stadig jer, der skal lære begge hunde jeres husregler i familien. Eks. må de være i sofaer, senge, o.s.v.
I skal ikke være nervøse for at de to hunde vil komme op at slås, det kan godt være den unge han, risikere et nap i øret, et knur fra tæven, hvis han overskrider hendes grænser, eks. leger for vildt eller længe, det er hundeopdragelse, ikke aggressivitet af tæven.
to hunde, af forskellig køn og med stor aldersforskel, slås ikke. De skal have hver sin hundeseng, men det kan sagtens være de lægger sig sammen, meget af tiden.
Jeg synes i skal lade de to hunde mødes i lidt afstand fra jeres hjem, og så kan i gå en eller flere ture sammen, før besøget ender hjemme i haven. På den måde lærer i også tæven bedre at kende, før hun flytter hjem til jer.
Jo bedre de kender hinanden, jo nemmere tror jeg det går , for dem at flytte sammen,