Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 09-05-2012, 17:38

Blodsugere

Hej alle.
Håber der er nogen der kan hjælpe med mit spørgsmål.
Har ikke fået givet min hund middel mod tæger og flåter endnu. Har været i skoven med ham idag, og nu vil jeg gerne have give ham middlet mod de klamme dyr. Men hvis jeg giver ham det nu, falder de så af dem der måske allerede sidder på ham? Og dør de, eller kan jeg risikere at de sætter sig på mig istedet?

Hilsen Gitte

Skriv et svar til indlægget09-05-2012, 19:41

Du skal undersøge din hund for tæger og flåter. Og fjerne dem hvis der er nogle. Han ser ud til at være glathåret, så er det ikke så svært at finde dem. Og får du dem fjernet indenfor 24 timer, skulle de ikke have gjort evt. skade på din hund.
Jeg ved ikke om de dør og selv falder af, hvis du behandler ham nu. Jeg tror ikke du skal være nervøs for at de springer over på dig. Hvis han overhovedet har nogle på sig, så vil de svulme op, når de har suget blod.
Jeg plejer at dreje dem rundt, ved at holde fast helt med tommel- og pegefingernegle helt oppe ved hovedet. Når de svimler, så plejer de at slippe, og man kan få dem ud med både hoved og ben. Det kan godt tage lidt tid. Og så smider jeg dem i toilettet. Der findes også en tægetang, måske har du sådan en.
Min Bella har haft en enkelt på øjelåget iår. Den var ikke så stor, lignede en lille vorte. Den var lidt svær at dreje af, men kun fordi den sad på øjelåget, hvor man ikke rigtig kan tage fat.
Når jeg har drejet sådan en fyr af, plejer jeg at rense stedet med lidt klorhexodin.
Hæver det og bliver rødt, skal det behandles hos dyrlægen, men det har jeg nu aldrig oplevet.

10-05-2012, 10:54

Hej.

jeg tror ikke du skal regne med, at dem der sidder der falder af og dør, selvom mine har været behandler, har jeg fundet lidt på dem alligevellet.

For de lov at sidder, svulmer de op og efter ca 5 dage er de mætte og falder af selv.

Her oppe, for vi at vide at vi først skal gøre noget om der er en markeret rød ring om det røde mærke, også ellers klorhexodin, som Aase skriver. men bliver det meget hævet, er en tur forbi doktor dyr at anbefale.

jeg plejer at ta en penset, og klemme om dem helt nede ved hoved, også vente 5 sek, før jeg hiver den af, så plejer de at slippe.

Der er ikke andet for end at gå hunde igennem, og ja, man kan være uheldig at de ikke sætte sig fast på hunden men finder vej til os istedet, men det kan de jo også gøre på selve skovturen, så husk at tjekke dig selv også.....det er nogle klamme møgkryb.

10-05-2012, 15:53

Der er vist nogle midler, der reklamerer med det, men jeg tror du er nødt til at fjerne dem manuelt. Man kan købe nogle meget smarte tægefjernere, der har samme proportioner som en kuglepen både på apoteket og hos nogle dyrehandlere.