Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 07-05-2012, 17:38

Hjælp! Min Hund ser rødt!!!

Hej!
Jeg håber nogen har nogle gode tips til mig.
Jeg har en Dansk Svensk Gårdhund på 5 år , som ser RØDT når hun ser en anden hund?
Hvad kan jeg gøre for hun ka gå forbi en anden hund uden og vil gå i flæsket på andre ??
Jeg fik hende da hun var 2 år. ;-) Men ellers er hun den mest roligste skødehund.

HJÆLP! ;-);

Mvh Freja2311

Skriv et svar til indlægget08-05-2012, 05:04

Hej.

jeg har flere steder læst, at vores små terrie er lidt asociale, så om man ikke regel mæssigt har dem samme med andra hunde, ja, så har de nok i sig selv.

for at kunne komme med råd, bliver du nok nød til at uddybe, ret meget. bliver hun angst, eller bare sur, vi har nogle bekendte, og deres ædra dame, gider bare ikke min, han må gerne være der, men han skal ikke komme for tæt på, og der er rigtig meget lyd, selvom hun endelig bare siger "gå væk".

og vigtigst af alt, hvad gør du selv. fra du ser en anden hund, til den er væk, eller går du hele turen og spejder efter andra hunde, for åh nej, så har vi baladen.

fortæl fortæl, måske finder selv svaret når du skriver det hele ned.

08-05-2012, 08:18

Lyder som om hun ville have godt af at træne lidt "desensibilisering". ALtså alliere dig med en anden hundeejer. Hold så lang afstand fra den anden hund at hun ikke reagerer. Ros/godbid for ikke at reagere. Nærme jer den anden hun i bitte små etaper...men ikke så tæt at hun når at reagere. Ros og giv godbidder generøst så hun er mere optaget af dig end den anden hund. Træn tålmodigt over flere gange og med små skridt.
Held og lykke:)

15-05-2012, 14:00

Hej tak for svar ;-)

Når vi går ture og der kommer hunde i snor , vil hun simpelthen " Ha fat i den ".
men der imod hvis hun kender en hund , så er der overhovedet ingen problemer ??
så leger de og hygger sig?!

Ved ikke om det er fordi hun føler sig " stor " når hun går med mig bagved ?

Når der kommer andre hunde imod os når vi går. så plejer jeg og stoppe op. og gå helt ud til siden indtil de er væk. Det er simpelhen ikke til at holde ud.

ved ikke om jeg har "uddybet " det lidt bedre ;-);
Håber på svar ;-)

15-05-2012, 14:15

Hej.

hvis jeg var dig, ville jeg ta min hund bag ved mig, når der kommer andra, så du viser at du har styr på det, og passer på hende.
Så ja-jeg tror hun føler at hun skal passe på dig, eftersom at hun går foran.

når hun ignorer den anden hund, skal du rose hende.

16-05-2012, 06:20

Hejsa.
Jeg er fuldstændig enig med Hanne. Har selv haft en hund med samme problem. Min gamle hund så også rødt hvis hun fik øje på en anden hund. Hun rejste børster, knurrede,gøede og ville hen til den fremmede hund. Det gjorde mig nervøs og jeg gik altid omveje for ikke at møde andre hunde. Jeg tog kontakt til Jan Vestergaard som er adfærdsbehandler, da det var et mareridt at gå tur med hende. Vi startede med at få skraldemanden,posten og naboer til at give en godbid når de kom.
Vores hund var faktisk en meget bange hund, og jeg som troede at hun var arrig. Jeg gik ned til en af mine naboer på vejen som har en gravhund og vi brugte mange dage hvor de gik forbi og kastede en godbid ind til vores hund i haven. Vi fortsatte så med at mødes, hvor vi gik lang fra hinanden med hver vores hund. Min hund var stadig gal på alle andre, men så er det med at ha lommen fuld af små pølsestykker/ godbidder så fokus fjernes fra den anden hund. Men husk at din frygt går lige ned i linen på din egen hund og den kan snart fornemme hvis du er bange. Du skal tage føringen og få din hund til at føle sig tryg. Det tager lang tid, men det er besværet værd.Min hund var ikke gal den var bange/utryg. Derfor opførte hun sig som hun gjorde.