Indlæg: 48

Oprettet af | Oprettet: 06-05-2012, 14:01

Kan jeg opfylde hundens krav?

Hej alle.

Min kæreste og jeg er netop kommet hjem fra hundeudstillingen i Roskilde. Vi har været ude og kigge på nogle af de racer vi overvejer da vi gerne vil have hund.
Jeg har nu siddet og tænkt på hvad jeg (og min kæreste) kan tilbyde en hund, og om de racer vi har overvejet kan "nøjes" med dette.

- Vi er ved at flytte til en stuelejlighed på 78kvm. Der er masser andre hunde i området og en hundeskov 5 min. derfra.
- Vi er begge studerende med fritidsjob, så vi er sjældent væk mere end 3-5 timer ad gangen. Det kan dog ske vi begge har en hel arbejdsdag samtidig, der vil det nok komme op på en 8 timer.
- Vi er enige om at vi har lyst og overskud til at give hunden 3 gåture dagligt, gerne med lidt apport også, og selvfølgelig gå ud med den når den skal tisse mm.
- Vi vil begge gerne bruge tid på at lege med hunden, både ude og inde og jeg vil meget gerne bruge tid på at lære den tricks.
- Vi vil helst finde en hund der ikke er berygtet for at skulle for mange ture til dyrlægen da vi jo ikke har fuldtidsløn før vi bliver færdiguddannede.

De hunderacer vi er faldet for er bl.a. golden retriever og berner sennen. Selv har jeg forelsket mig i engelsk springer spaniel og beagle, men disse er min kæreste desværre ikke vild med (pga. udseendet siger han (ruller øjne));

Jeg håber der er nogle derude der har nogle input til hvilken race hvis behov kan dækkes ind ud fra de informationer jeg er kommet med :)

Skriv et svar til indlægget



06-05-2012, 14:59

beaglepack 3 - Jeg forstår ham godt nok heller ikke :) Mødte en masse søde beagles i dag, og de var simpelthen så dejlige!
Han kunne dog godt se at de var rigtig søde og nuser :) Han mener dog ikke at han kan lege med en beagle da han gerne vil have en stor hund han kan tumle rundt med.

06-05-2012, 16:18

Jeg siger ligesom Ina,

Beaglen er en skøn og smuk hund, pelsen er næsten vedligeholdelsesfri, den er ikke så stor, men vi plejer at sige, i den lille hund, er der en stor hund, ikke kun en nusse-hund, Og så kræver den ikke så meget mad som en stor hund.
Den er meget udholdende, og udfordrende, altid klar til hundeleg, og opgaver, glad, frisk og til tider lidt fræk. Hvis man giver den lov. Det er en selvstændig racehund, der ikke bare overgiver sig. Så man skal ikke tumle vildt med en Beagle. Den elsker sofaer, senge, og mad, så det er noget af det, dens ejere også skal styre, ved positiv indlæring, kærligt men bestemt.

Det er en jagthunderace, der gerne snuser sig udenfor egen grund, Så hvis i en dag flytter i hus med have, skal haven være indhegnet. I hundeskoven og på gaden, skal den luftes i snor. Den kan sagtens lære at være alene hjemme, men efter min mening max. 5 timer. Ved 8 timer, vil jeg anbefale at en hundeven henter eller lufter den. Det gælder alle hunde, idet det oftest er alenehjemmeproblemer, ejerens manglende tid, der er årsag til hjemskift af hunde.

Selv har jeg haft 8 Beagler, 5 tæver samtidig, heraf har vi 1 tilbage på 10.½ år. (Bella på fotoet).
Vi har aldrig fortrudt Beaglen blev vores hunderace, Vi har haft 31 års godt "samliv" med dem, og de har alle været velfungerende familiehunde, vi har dyrket lidt dressur og hundeudstilling med. Vi har haft 3 kuld hvalpe, heraf beholdt 2 tæver, resten har vi købt eller overtaget.

I har sikkert set og talt med Beaglefolket på Udstillingen i Roskilde, og i kan læse mere om Beagler på Beagleklubbens hjemmeside www.beagleclub.dk . Og derved finde ud af, om det er en Beagle i skal vælge som jeres hund.

06-05-2012, 17:43

Hej Christina
Alene det at I gør jer tanker om i kan opfylde en hunds krav, gør jer egnede til at have hund. En hund stiller egentlig ikke krav, men en god hundeejer gør livet godt og interessant for hunden - præcis som vi prøver at gøre for os selv.

Jeg kender ikke specifik de racer du nævner, så det kan jeg ikke kommentere. Dog vil jeg som de andre sige, sørg for at finde en god og seriøs opdrætter. I har givetvis mødt nogle i Roskilde i dag. Vi tog også på hundeudstilling, da vi skulle vælge race og det var for os den helt rigtige vej til vores hund.

Held og lykke med at finde jeres hund.

06-05-2012, 18:14

Det kan godt være din kæreste må ændre sin opfattelse om det at ha' hund :) Skal det gå vildt til, ville det måske være en ide at tænke på agilitysporten, hvor der er fart over feltet under kontrollerede former, og da vil det være de lettere racer, som du har kig på, der kunne gøre sig gældende - golden og berner er mere tunge hunde, som har brug for "tænkearbejde", lydighed, jagttræning el. vognkørsel.

Jeg håber I har fået snakket med de forskellige opdrættere i dag - hver race har jo sit særpræg, så I skal måske mere ha' kredset ind hvilke egenskaber I kan gå ind for + de store hunde har som regel et kortere liv end de mindre - men som det er sagt : køb hos en ordentlig opdrætter, gør I det, er der gjort noget for, at I som hvalpekøbere får en sund hund...

06-05-2012, 19:19

Apropros beagles til jer med beagles der har svaret her :)
Jeg elsker personligt at lege apport med hunde, er det noget en beagle vil gidde?
Og er de overhovedet legesyge, for de beagles jeg mødte i dag var utrolig rolige og kærlige, men ingen af dem virkede særligt legesyge?

06-05-2012, 20:21

Jeg kan garantere dig, du kan lege med og lære en Beagle mange ting. Apport hører under dressur. Ligesom, sit , dæk, spring, m.m. De kan lære gi pote, rulle rundt, ligge død, kravle, dyrke agility, gå spor, sågar danse er der nogle der har optrådt med, og meget andet. Som du har oplevet, trænes til at gå-stå på udstilling, som faktisk er mere svært end det ser ud til. Også selvom de elsker at blive vist frem. Hvis de ikke gad det, kunne det slet ikke lade sig gøre.

Nogle af de "hundelege" kan trænes, læres allerede når i får hvalpen hjem, og den er tryg og har lært jer at kende.

Du har set Beaglerne på udstilling, og på udstilling leger man ikke. Det er Beaglerne helt klar over. Indimellem de udstilles slapper de af i deres bure, Det er deres "helle", helt private sted.

Hvis i vælger en Beagle, vil jeg anbefale jer en DKK Beagle, samt at i melder jer ind i Beagleklubben, hos flere opdrættere følger der et års medlemskab af Beagleklubben ved køb af en hvalp. Også al ønskelig støtte, træning, og social samvær, oplever man i Beagleklubben.

Og har man købt en hvalp hos en DKKopdrætter i Beagleklubben, er man sikker på altid at kunne få gode råd og hjælp, med evt. hundeproblemer, der måtte opstå.
Allerede ved hvalpebesøg hos opdrætter, vil i blive godt indformeret.

06-05-2012, 20:31

Efter jeg har skrevet mit indlæg, ser jeg at Ina ikke tilråder apport med en Beagle. Når jeg taler om apport, mener jeg man smider en købt legeapport, eller en frote- sok med knuder på, som hunden så henter og kommer tilbage med til sin ejer. Det er en leg som andet man kan lege med sin hund. Og lige præcis det lærer hvalpen tit hjemme allerede 9-10 uger gammel.

Jeg tror du Ina tænker på en anden form for apport, sikkert ude i naturen, det er jo noget andet.
Det er ikke leg.

Jeg synes stadig du og kæresten, skal læse om Beaglen på Klubbens hjemmeside.

07-05-2012, 07:10

I bor jo helt ideelt til at have hund, må jeg sige. For det meste er otte timer ikke noget problem, men først når hunden er lidt ældre. I de første måneder skal I nok prøve alt I kan på at undgå I begge er væk i så lang tid af gangen.

Både Goldens og Berners er ret store, så det kan ret hurtigt gå hen og blive trangt i en lejlighed, selv en der er af en så rimelig størrelse. For jer, altså, hunden skal bare bruge en kurv/transportkasse den kan have i fred og nogle gode ture så er den glad.

Din kæreste skal revurdere sin størrelse=vild leg tankegang, mange store hunde er nemlig noget der minder om dovne, hvilket er mere end man kan sige om mellemstore jagthunde så som Engelske Springere. Derudover er der grænser for hvor meget man kan tumle med en hund overhovedet, man kan bare ikke wrestle med en hund, det er for voldsomt. Men knurre, skubbe, trampe i gulvet og ligende gør jeg allerede med min Havaneser.

07-05-2012, 07:53

Aaah ja. Det er selvfølgelig forståeligt at de nok var mere hooked på udstilling end leg den dag :);
Men jeg kan godt forestille mig, ud fra hvad i fortæller, at hvis jeg skal have en beagle vil jeg helst have et sted med have først.

Mht min kærestes tumleri med hund, der mener jeg at det er præcis samme måde som du snakker om Havana west :) Netop det med at lege og puffe og trampe lidt i gulvet nede på alle 4. Tror han tænker på at lege med en hund ligesom man gjorde da man var barn nede på gulvet. Selvfølgelig uden at overtræde hundens grænser! :);
Sådan noget indendørs leg synes jeg også selv er sjovt. Derfor tror jeg også en berner sennen vil være for stor og doven til sådan noget indendørs leg.

En springer spaniel med dens personlighed tror jeg passer helt rigtigt til os! Det eneste problem er at min kæreste altså ikke kan se sig selv med sådan en. Tror måske han mener den ser lidt for feminin ud med ørerne og pelsen. Den minder ham vidst om Lady (og vagabonden).
Findes der en hund med samme temperament, behov og str. som en engelsk springer spaniel? En field spaniel er jo mindre "fluffy" men kan vi leve op til dens motionsbehov når vi ikke går på jagt?

07-05-2012, 07:53

At knurre, skubbe, trampe i gulvet, eller lignende, eks. råben og høj musik, anbefaler jeg bestemt ikke som fornuftig leg med familiehunden. Det bør helt undgåes, og det gælder alle racer og raceblandinger.

Hvorfor leger du sådan med din hund Havana West ?

07-05-2012, 08:31

Bla.a. sådan og endnu værre er nogle hunde opdraget og leget med. Særlige "kamphunderacer" og blandinger af disse. Hvilket har bevirket at ALLE hunde i de 11 racer nu er ulovlige at avle.

Og at de der allerede er født, før hundeloven gjorde dem ulovlige, skal bære mundkurv og føres i snor, udenfor hjemmet.

P.T. er der derfor 3 tæver, 8.mdrs.hvalpe af Doberman/Amstaffblandinger ULOVLIGT tilsalg på dba. Kun født til at blive aflivet.

Hvilke racer bliver de næste, kun født til at blive aflivet ????? Det er deres ejere med til at bestemme, gennem leg og opdragelse.

07-05-2012, 09:01

Til Christina vil jeg sige.

En Beagle kan sagtens bo i lejlighed, det er der mange der gør.

Men når det er sådan i forestiller jer at lege med jeres hund, behøver i ikke at kigge efter en DKK- Beagle.

I vil såfald ikke blive godkendt som hvalpekøber af en opdrætter i Beagleklubben.

07-05-2012, 10:09

Jeg er enig, med både aase og Ina, den leg i beskriver lyder ikke god,

hvis i vil ha leg med fart, så er agility en mulighed. men en hund er ikke noget man tumler rundt med i stuen. så må han gå til brydning, om han har noget der skal ud.

selv om man ikke går på jagt, kan man godt opfylde nogle af sin hund behov, der er jo også konkurrence jagt, hvor hunden bliver tilgodeset.
selv spore jeg med min jr. og kan jeg gemme hans bold under noget, så gør jeg det, så han skal ind under for at hente den, hvilket han elsker. han er jo skabt til at gå i rævegrav.

synes også i skal overveje om i vil ha hund, rigtigt, på hundes præmisser.

07-05-2012, 10:20

Jeg tror at i misforstår mig.

Jeg har slet ikke tænkt mig at være voldelig eller aggresiv overfor en hund!
Men leg nede på gulvet med hunden kan jeg da ikke se noget i vejen med. Jeg vil jo slet ikke vælte hunden omkuld eller noget, men klappe den og nusse den og lege med et stykke legetøj den kan jagte hen af gulvet.
Trampe i gulvet er nok også forkert formuleret, der tænker jeg at klappe på gulvet for at opmuntre den til at komme derhen.

07-05-2012, 10:25

Ej nu stopper I altså, Aase og Ina. I sidder bare og venter på at folk siger den mindste ting forkert, som afviger fra jeres synspunkt så I kan fortælle dem at de er dyreplagere og ikke burde have hund. Det er altså temmeligt uforskammet og snæversynet. Det er næsten lige meget hvad det drejer sig om.

Når Christinas kæreste siger at han vil have en hund at tumle med mener han at han synes at en rigtig hund er en stor hund - en man kan tage og føle på. Det er vel bare hans holdning. Nu er det jo ikke fordi man tumler med sin hund i 8 timer om dagen, så den stresser konstant, men en hund leger jo også vildt med andre hund og knurrer og skubber og løber efter hinanden osv. Det er ikke anderledes end at man sagtens kan tage en tumletur med sin hund engang imellem, så længe det er under kontrol. Nogle racer har større tendens til at tænde af end andre, og dem bør man ikke lege vildt med.

Til Christina: I har de perfekte forudsætninger for at have hund. I er ikke væk 8 timer hver dag, i har en okay stor lejlighed og med adgang til hundeskov (=socialisering). I er begge opsatte på at træne og lege med den i hverdagen, samt give den nogle gode ture. Det er jo bare skønt.

Mht. hundevalg så er mulighederne jo mange. I skal tænke på at selvom de kæreste gerne vil have en større hund, så følger der andre ting med også. En stor hund er dyr i drift i forbindelse med foder og så fylder de meget. Uden den rette træning kan de være tunge at gå med, hvis de trækker, så det skal I have jer for øje. Nogle store og tunge racer (som fx berner sennen) har tendens til at få HD i en tidlig alder og andre racer (fx broholmer, grand danois mv.) bliver ikke ret gamle. Så det er vigtigt (især med berner sennen) at I finder en god opdrætter, for racen har haft tendenser til at degenerere de senste år.

Men nu findes der jo andre racer en de store. Tag og find en masse racer som I kan lide, og gerne nogle der måske bare er mellemstørrelse. Det kan være at I lige falder over den perfekte race. Det er vigtigt at I sætter jer godt ind i de forskellige typer hunde der findes (hyrdehunde, jagthunde mv), da det fortæller en del om deres egenskaber. Ønsker I en hund der er let at træne? Hvor selvstændig må den være? Må den gø lidt? Skal den være vogtende? Hvad med samværet med andre dyr og børn? Alle de ting skal I overveje, da de forskellige racer er gode til nogle forskellige ting.

Min kærste og jer valgte selv en welsh corgi cardigan, da vi ønskede følgende:

- Mellem størrelse, så den kan være i lejligheden og man kan have den med alle steder uden folk bliver bange for størrelsen. Men ikke fesen lille, for det kunne kæresten ikke indentificere sig med.

- Samarbejdende, men ikke alt for pleasende. Dvs. en der ikke stikker at hvis den får en fært (fx basse hound), men heller ikke en der klæber til dig (schæfer, border collie).

- Medium aktivitetsniveau: Ikke en doven hund man ikke kan løbe, træne med, men heller ikke en der kører I så højt et geat at man skal aktivere den konstant (fx border collie).

- En hund som ikke alle har. En morsom og sjov hund med humor der ser sjov ud.

Alle de kvaliteter har den hund vi har nu (corgien) og vi har ramt totalt plet med racen. Det er den perfekte race for os, men kun fordi vi undersøgt racen i hoved og r** i op til et halvt år inden. Vi vidste præcis hvad vi gik ind til og vi vidste at vi kunne leve op til de krav den race har for at være velfungerende. Det er vel og mærke vors første hund, og det har kun været positivt.

Så spring ud i det, men gør jeres forarbejde ordentligt! Det betaler sig!

07-05-2012, 10:58

Til Julie :);
Tak for dit svar!

Jeg er også rigtig engageret i at finde den rigtige race før vi rent faktisk går ud og køber den. Synes det er spændende at lære nye racer at kende og lede efter den helt rigtige til os.

Var lige inde og kigge på din corgi, den er godt nok sød :) Har ikke rigtig haft set den race rigtigt før. Dejlige ører den har :D

07-05-2012, 11:13

"Hold da op en SVADA at få."

Og det kun fordi man altid gerne vil give hundeejere gode råd, hjælp udfra egen mangeårs erfaring. For mit vedkommende som hundeejer og lidt opdræt til 8 hunde og 3 kuld hvalpe siden 1981.
Til Julie, vil jeg derfor sige. Du har de helt forkerte "briller" på, når du læser mine og Inas indlæg.

Vi er ikke "onde" hundeejere, der bare ønsker at forfølge andre hundeejere, tværtimod, hvilket de mange svar vi også får, fra flere hundeejere, der har taget nogle af vores råd til sig, som brugbare.

Iøvrigt at hunde, knurrer, skubber, snapper, løber efter hinanden mere eller mindre i leg, er ikke ensbetydende med vi to-benede skal gøre ligeså. Hvilket da heller ikke er den slags "lege" man "dyrker" på træningspladser for hvalpe, og senere dressur.

Trods din uvenlige og uforskammede omtale om mig, vil jeg ønske dig held og lykke i dit hunde-og familieliv.

07-05-2012, 12:11

jeg pipper lige lidt med.

jeg synes bestemt også man skal gå forsigtigt til værks med div. kamp og tumle lege, at ha det som en del af sin faste omgang med hund, og se det som en del af alm aktivering, synes jeg ikke er smart.

Min lille JR, ville ikke kunne tåle det, han bliver alt for opgearet, og han vil miste, tidlide til os, og vi vil hurtig når en tilstand, hvor vi skulle sige tingene mange gange. Kan så godt se at det kan bruges når man skal peppe sin hund igang, bla inden agility, om man har en meget rolig hund.

men som en del af daglig aktivering, synes jeg heller ikke er smart.

At Christina T, så har rigtig mange andra forudsætninger, for at blive en rigtig god hunde ejer, er jo positivt, og jeg synes heller ikke at de skal lade være med at få hund. bare lige tænke det hele igennem igen og igen, hvilket hun og kæresten også gør, når de skriver herinde, samt går på udstilninger.

07-05-2012, 12:33

Beaglepack 3 & Aase Hansen.

Ud af hvad jeg læser og jeres meninger så er de utrolig snæver synet, selvom i er hunde ejer lyder det som om i ikke kan sætte jeg i andres sted.

hav jeres mening, det må jeg ærlig sige at jeg er ligeglad med, da det er så ukonstruktivt og i det hele taget ligegyldigt. Snak om dit hundefoder m.v. et andet sted. At du har hjulpet andre er da dejligt, men i vores tilfælde ser du kun dig selv og din egen mening, hvilket du selv må om, men der er intet der er brugbar for os og der er forskellige måder at have hund på, ikke KUN 1 RIGTIG.

At have en hund er mange ting, vi ville bare gerne høre lidt om det, det var derfor min kæreste skrev, ikke for at blive nedgjort som dyreplager og snakke om kamp hunde. At i går så meget op i jeres hunde med jagt, agility m.v. er fint men vi havde nu kun tænkt det som vores familie hund, hvor vi kan går ture med den og hygge med den derhjemme, ikke andet.

Vi mener selv det er sund at være i kontakt med sin hund og lege med den, og når vi siger LEGE så er det, at kaste med et legetøj den kan hente, ligge med den på gulvet og kun LEGE!

Jeg synes det er utrolig provokerende at et uskyldigt spørgsmål omkring at vi har overvejet at få hund og gerne vil forberede os til det bedst muligt er endt i det her.

Mange tak til Julie Uhrbrand som kan se pointen.

Til trods for at jeres hensigter (Beaglepack & Aase) sikkert er gode så synes jeg det er endt med det helt forkerte. Men ellers skal i have tak.

Mvh.
Peter – Christinas kæreste

07-05-2012, 12:47

Puha..
Synes dette forum har taget en meget anderledes drejning.
Ville gerne høre om racer og behov, men synes det er gået meget over i hvordan man må lege med sin hund, (sikkert misforståelser da det er svært at beskrive præcist hvordan en leg foregår), kamphunde, og åbenbart noget internt mellem andre her imellem.

Vil meget gerne holde forummet åbent for snak om racer hvis behov kan dækkes af det jeg lagde ud med, da det var grunden til jeg startede den :)

07-05-2012, 13:36

Jeg vælger ikke at gå ind på eller imod de andres synspunkter, men alene at forholde mig til trådstarter og hendes kærestes indlæg.
Jeg synes mange af jeres overvejelser lyder helt rigtige, og jeg er absolut af den mening, at leg, hygge og tumling på gulvet er en nødvendig del af at have en større hund. Det er på den måde, at hunden og vi lærer af hinanden, den lærer hvor voldsom den kan være, vi sætter grænsen, ved at fortælle, hvis den bider for hårdt og omvendt - kan hunden ikke lide at blive holdt fast, finder vi dens grænser og respekterer dem på den måde. Der er kæmpe forskel på at geare en hund op i den forbindelse, og så til at gøre det på en velovervejet kontrolleret måde, og hvorfor skulle i ikke kunne gøre det på den rigtige måde.
Jeg er ikke til små hunde, jeg vil have en hund, der har noget fylde og masse, og om den spiser 500 gr. foder om dagen eller 50 gr. er mig fuldstændig ligegyldigt, jeg har ikke hund med tanke på hvad den koster mig. Selvom i er studerende og ikke velhavende ;-) så vælter en større hunds foderbehov jer næppe af pinden. Det kan dyrlægeregninger måske til gengæld gøre, men det kan klares via en sygeforsikring på hunden. Iøvrigt koster det ikke meget mere hos dyrlægen om det er en stor eller lille hund.
Alle priser deres egne hunderacer, og jeg kan kun forslå jer at besøge forskellige avlere og se de typer hunde, som i er interesserede i. Se dem i deres hverdag, ikke på en udstilling - sådan lærer man meget mere.
Tag en tur f.eks. i Bernstorffsparken eller ved Bagsværd Sø, der kommer specielt på dage med godt vejr en masse hunde, da det begge steder er friløbsområder - der kan i også se hvordan de optræder i "fri dressur". Visse hunderacer, f.eks. min egen har faste mødetider derinde, det kan i bl.a. se af vores hjemmeside Bernerskoven (google), og der er altid et virvar af racer.
Held og lykke med jeres søgning efter hund, jeg synes i lyder til at gøre jer de rigtige overvejelser.

07-05-2012, 13:37

synes nu at leg og aktivering er det samme, alt skal jo leges ind i hunden, så måden vi leger på er super vigtig.

lige som hele måden vi er sammen på, er vigtig, hunden skal kunne stole på os, altid, det er dermed ikke sagt at hunden, skal være med altid, men den skal kende sin plads, og ikke gå i panik, fordi den skal ligge på sin plads, når der er gæster, eller ved aftensmaden.

jeg synes også det er ret, når jeg går tur, og møder nogen, at jeg kan stoppe op, og snakke, uden hunden masser sig frem, men at han bare venter til vi er færdige.

ang racer, synes jeg det er svært, synes der er stor forskel, på berne sennen og en golden, de goldener jeg har mødt har der været noget mere "go" i end sennen, som i mine øjne er en stor dejlig bamse.

Det er ikke let,......

07-05-2012, 14:21

Jeg gør det noget roligere end det egentlig lyder, og aldrig særlig længe af gangen. Jeg gør det fordi det er den slags leg hun opfordrer til, og synes er sjov i små doser.

Jeg er nede på alle fire, eller enddog på maven, og klapper lidt i gulvet, skubber og puffer lidt (ikke engang hårdt nok til hun tager et skridt) når hun selv kommer ind for at lege-bide i mig. Hvis hun bider hårdere end jeg bryder mig om eller jeg synes legen har varet længe nok afbryder jeg legen med det samme, det samme hvis hun selv synes at nu er det slut. Det gør vi meget irregulært, nogle gange går der et par uger imellem.

Jeg kan desværre ikke aflede hende med snuselege, da vi i en overgang var overbeviste om at hun ingen lugtesans havde, omend den er blevet noget stærkere, og hun får ikke tilfredstillet sine lege-behov med andre hunde særlig ofte, hvilket jo inkluderer lidt knurren, puffen, biden og ikke så lidt løben, så jeg må træde til så godt jeg kan i de uger vi ikke møder særlig mange legesyge hunde.

Jeg tror hun synes jeg er mere hårdhændet og aggressiv når jeg børster hende eller prøver at hive en burre ud.

07-05-2012, 14:43

Svar til Julie, Peter, og Christina.

Jeg skal undlade at komme med flere råd til jer, det har jeg selvfølgelig slet ikke lyst til, når jeg læser hvordan de bliver modtaget og opfattet.
Og når Christina og Peter forud har så god forstand og erfaring i det at have hund, forstår jeg slet ikke, hvorfor Christina stiller sine spørgsmål.

For ca. 6 timer siden (se mine indlæg) svarede jeg på Vahana West og Christinas indlæg for ca. 7-6 timer siden (se jeres indlæg).

De omhandlede "hundeleg" som det at knurre, skubbe og trampe i gulvet.

Den form for "hundlege" tager jeg klart afstand fra. Deraf mine svar.
Tænk bare på hvad der kunne ske, hvis forældre, som børn efteraber, lærte deres børn sådanne hundelege. Det ville der klart komme flere ulovlige hunderacer udaf. Igen grundet menneskelig fejlbehandling.

4 timer efter forklarer Christina at vi vist har misforstået hende, Og Peter som nu på fornærmende vis blander sig i debatten, har Christina tidligere givet udtryk for hun heller ikke selv forstår.

Men held og lykke med at finde den helt rigtige hund for jer, det finder i sagtens ud af selv, uden at spørge andre til råds.

07-05-2012, 14:46

For god ordens skyld, gør jeg opmærksom på at Havanas indlæg for 22 min siden ikke stod på skærmen, da jeg begyndte at skrive mit ovennævnte indlæg, derfor ingen kommentar til Havana.

07-05-2012, 14:47

Kære Beaglepack og Christina
Jeg tror denne diskution er løbet lidt af sporet, hvordan man ønsker at omgås sin hund er til syvende og sidst ens eget problem.
Beaglepack du har givet mange gode råd, som jeg med glæde har læst, og som oftes tænkt at det ikke var nødvendig at skrive ind da du jo havde besvaret spærgsmålet.
Til Christina, jeg tror også det er en stor hund I skal have, og jeg tror en godmodig hund, som en Golden eller Labrador af udstillingslinie vil være et godt valg. Den kan man lege apport og ruske lege med uden det går over gevind.
Jagtlinierne tror jeg er for sensetive, de bliver let kede af det. Jeg leger aldrig med mine hvalpe, men vi træner, hvalpene tror vi leger, men det er træning for jeg har et formål med legen. Vi kan også kalde det leg med regler.
Jeg vil ønske jer al´ held og lykke med jeres fremtidige hunde liv.

07-05-2012, 14:58

Til Ina vil jeg sige, kom du bare på "banen igen", der er heldigvis andre du og jeg kan hjælpe med gode råd udfra et langt oplevelsesrigt og velfungerende familiehunde-liv.

Så glem de uforskammede personlige indlæg fra Julie og Peter, her på Gipote.

Agility og jagt har jeg aldrig dyrket, og da heller ikke udtalt mig om Peter, så jeg ved ikke lige hvor du læser det i mine indlæg.

07-05-2012, 15:26

Hej Christina og Peter

Jeg er ked af, sådan som tråden udviklede sig, og at jeg ikke fik læst den til ende inden min sidste indsæt i den. Jeg håber ikke I blev alt for forbrændt af denne oplevelse, og tak til Peter for den stærke og beslutesomme forsvarstale.

Jeg vil også støtte forslaget om at tage ud og besøge nogle avlere eller prøve at møde racerne i hundeskov og parker, på den måde får I også prøvet at gå tur (hvis I da ikke allerede gør det) og kommer ind i rutinen. Og så er det også bare hyggeligt at gå ture sammen.

Håber I finder ud af noget. =)

07-05-2012, 15:40

Til Aase : Det var mig der bragte agility og jagt på banen, da jeg mener det er vigtigt at se på hundens egenskaber, og at det netop kan være et skønt lærerigt samvær, at bruge hunden til det den er egnet, hvis man gerne vil ha' der sker noget.

Nu har der så været sproglige misforståelser undervejs - vi forstår nu, Christina og Peter udelukkende ønsker at være sammen med hunden hjemme, på gåture og i hundeskov, altså at den er venlig, social og kan hente en bold og aflevere den + være alene hjemme, men det hele skal den jo lære ! Og langt de fleste opdrættere opfordrer da også til, at man som minimum går til hvalpetræning - og hvem ved, det kunne jo være I blev "bidt af" oplevelsen, og samværet med andre hvalpeejere, så I havde lyst til at fortsætte, gennem hundens voksenliv !

Af de racer der så er nævnt, ville jeg se på golden (Ingers indlæg) - en Field Spaniel som Christina spørger til, ville jeg helt udelukke, den opfatter jeg som en højaktiv jagthund, der i den grad har brug for at få opfyldt sine behov..

07-05-2012, 17:10

Jeg er enig med dig Tina.

Både agility og jagt er udmærkede aktiviteter, mange Beagleejere, dyrker da også agility og spor en form for jagt. Der findes faktisk konkurrencer i agility i Beagleklubben.
Men nu var det Ina og mig, Peter var ude efter i sit indlæg. Os det var stilet til og der nævnte vi dyrkede agility og jagt.
Vi var godtnok nævnt som een person ved DU. Så også hans indlæg var forvirrende at læse.
Det ville være rart, om man skrev, hvad man mener, vi kender jo ikke hinanden, og ingen af os der svarer er tankelæsere.
Så istedetfor at fare frem med "bål og brand ", kunne Peter have undskyldt deres indlæg var til at misforstå, at de da bare ville have en familiehund, de kunne gå ture med, lege kaste-hente leg og hygge sig med.
Og Julie hun burde holde sine skammelige meninger om os for sig selv.

Når jeg overhovedet havde lyst til og brugte tid på at svare Christina, i flere indlæg, var det fordi hun nævnte Beaglen som en af de racer HUN modsat Peter var interesseret i. Og som mangeårig Beagleejer til flere hunde, mener jeg at kunne bidrage med viden om den race. Derudover henviste jeg hende til at orientere sig om Beaglen på Beagleklubbens hjemmeside.

Efter at have læst om de hundelege:
"knurre, skubbe, og trampe i gulvet" som Havana nævnte, og Christina lod til hun billigede
tillod jeg mig at sige, at så behøvede hun ikke læse om Beaglen, de ville aldrig blive godkendt til at købe en
DKK-hvalp af en opdrætter i Beagle Klubben.

Hvis nogle hundeejere her på Gipote, har oplevet dressurpladser, som går ind for ovennævnte indlæringsmetoder, som positive hundelege for familiehunde, og hvor det foregår, så skriv og fortæl om jeres oplevelser ved det. For det er jeg ikke bekendt med i DKKregi.

07-05-2012, 18:09

Beaglepack3, Christina og Peter er stadig i gang med at beslutte sig for, hvilken hund de gerne vil have. Jeg slog selv øjnene på Shiba Inu, Greyhound, Norfolk Terrier, Cavalier King Charles Spaniel og mange andre og endte ved et rent tilfælde med en Havaneser (der slet ikke havde været op til overvejelse tidligere), som en af min mors kolleger havde, og der tilfældigvis var en avler af i nærheden. Det er da intet under de kigger så vidt omkring.

Selskabhunde er gode familiehunde, men det samme er nogle mellemstørrelses jagthunde og de fleste retrievere, omend de kræver lidt mere motion. Og min Havana kan da sagtens følge med på en fem kilometers løbetur (det kan jeg ikke, så det får hun ikke længere lov til, hvor meget hun end ville).

Og, jo, jeres svar er meget provokerende. I råber op, beder ikke om at få forklaret, hvad vi mener og bliver også næsten fornærmede over, at en der tilsyneladende ikke egner sig til Beagler kunne forestille sig at eje en, men alligevel overveje en helt anden hund. I skælder os huden fuld for, at ville lege med vores hunde som vores hunde leger med hinanden, når vi kun har hinanden. Det er første hund, slap af og lær os dog hvad du synes vi skal med samme ro some du ville lære en hund noget, og med samme logik og ræsonnement som du burde forvente vi kan følge og forstå, også selvom det kan være svært når vi ikke deler dit synspunkt. Ikke alle har tre hunde, der kan lege sammen.

Aase, igen, så har ordene enten været lidt overdrevne eller er blevet forstærket i dit hoved (jeg vil intet udelukke), men det er betydeligt roligere end det lyder. Det er klap i gulvet, en lille lyd bagerst i halsen og lette puf på hundens niveau og det tjener i stor stil til at lære hunden at det gør ondt når den bider for hårdt, og så vil vi ikke lege mere. Jeg ved ikke hvad Peter har i tankerne, men mine sessioner er kun ganske få minutter lange, hvis vi ikke taler sekunder.
Min hundetræner brugte selv lidt af denne teknik kombineret med et hvalpeskrig (lær at skrige som en pige, Peter) til at lære hvalpen at bide, det måtte den ikke. Efter nogle af de svada I har udleveret, har jeg egentlig ikke lyst til at nævne ham ved navn.

Christina og Peter
Jeg vil virkelig råde jer til at prøve at gå de tre daglige ture, som I ville med en hund. Jeg gik tur i et halvt år, for at få en fornemmelse for, hvor meget jeg selv kunne og ville. Det viste sig at være topsiden af to kilometer per tur, hvilket overhovedet ikke ville passe med sådan en aktiv hund, som I har lader til at have i tankerne.

Og, igen, jeg er ked af at det her er gået lidt over gevind. Og åbenbart ikke har til intention at køle ned.

07-05-2012, 18:49

Det var måske en ide at kigge på divers spidshunde

07-05-2012, 18:57

Hej Erna, er spidshunde ikke som regel meget egenrådige? Har du selv erfaring med nogen?

07-05-2012, 19:08

Lige et pip herfra.
Vi valgte en Beagle fra hvalp, som nu er 1 år gammel.( Molly);
For halv anden måned siden købte vi en Beagle hvalp mere (Lady);
Vi har haft grå hår i hovedet, for at få de to hunde til at fungere sammen.
Både med mad,soveplads og leg. Jeg har fået rigtig meget hjælp og gode ideer af specielt Beaglepack 3 og Aase Hansen. Jeg sorterer de råd fra som jeg ikke kan bruge og det jeg kan bruge til noget bliver afprøvet. Længere er den ikke. Jeg tror bestemt ikke at der er nogen som angriber en bevidst.

07-05-2012, 19:29

Havana: Ja det ser ud til at det bliver ved at køre i baggrunden, men jeg må bare nøjes med at fokusere på det der kommer af relevante råd :P :)

Det lyder som en rigtig godt ide rent faktisk at gå turene og møde nogle med hund :)
Spidshunde har vi også kigget lidt på. Nærmere bestemt samojeden. Jeg er dog i tvivl om jeg vil have overskuddet til at håndtere pelsplejen, hvilket jeg heller ikke er helt sikker på hvor meget det præcist involverer :)

07-05-2012, 19:34

Nogle spids er utrolig SUPER familiehunde Selv har vi Islandske fårehunde,de vil alt det vi vil og er rigtig lærenemme , rolige når de skal, Rigtig gode til børn, vil gerne lege, er gode til agility, lydighed & rally, kan også bruges til at gå spor, gennerel meget sunde hunde men læs selv om dem og besøg opdrættere i jeres nærhed. Vi har også haft chow chow men det er en mere katteagtig hund der ikke altid gidder noget. Der er jo også samojede , dansk spids og andre.
" IFér kan du bl.a. læse om på www islandshunden .dk.
Dansk kennelklub har så vidt jeg ved en racebeskrivelse af rigtig mange racer.

07-05-2012, 19:36

Hejsa nye kommende hundeejer.

hvis valget er mellem golden og sankten, ville jeg udfra det i skriver vælge golden retriveren.
Men med det sagt vil jeg også gerne sige at alle hunde uanset race, har forskellige energie niveauer og selv om nogen vil sidde og sige at en race er sådan og sådan, så er det ikke helt korrekt. der er fælles træk for de forskellige racer på adfærd osv, men det betyder ikke at når man køber en golden at den nødvendigvis er hund der vil retrive (hente, bringe ting for dens ejer, som er en dels af dens natur (avl), men måske bare heller være en sofahygger :);

Jeg syntes det er uhyr vigtigt at i gør jeg tanker om hvilken slags energi jeres kommende hund skal have. hvis i selv er meget afslappet og ikke super aktive udendørs dur det jo ikke med en hund som har en høj energi ( racer som border collier, dalmentiner, jack russels osv er berømte for dette).

Mit aller bedste råd er ud og købe bøger omkring hunde, læs, researche jer frem, tal med hunde ejer i kender eller naboerne :) Spørg os herinde omkring vores hunde og hvad vi elsker ved dem :);

Jeg har selv en blanding hund (schæfer/labrador), mange sværger til rene race, men desværre er der også ofte mange sundheds problemer forbundet, ikke der med sagt at blandnings hunde ikke også kan have problemer (det har min, loppeallergi) .

Og har i gjort jer nogen tanker om at adoptere en hund? der er mange dejlige hunde, der har brug for et nyt hjem, som er dejlige hunde, der bare mangler nogen at elske og blive elsket igen.

07-05-2012, 19:37

Glemte helt pelsplejen er ikke særlig krævende,

07-05-2012, 20:15

Super god attitude, Christina. =) Jeg tror også I vil få glæde af at gå tur, det giver jer flere kriterier I kan spørge avlere om.

Hold da op, Erna, sikke en salgstale for IFen! De er da også nogle smukke hunde.

08-05-2012, 05:11

Hej.

Hanna og christina.

Det er så lidt sjovt, for når jeg læser alt det her, tænker jeg mere sennen end retriveren,
og det vidner bare om, hvor svært dette medie er.

synes dog der er synd, om vi ikke alle kan være her, meningen er jo at det skal sætte tanker igang, ikke at vi skal være enige.

god ide med i en periode, at gå turene, så man kan se om det faktisk hænger sammen.

og som ung, skal man jo huske at der fremover ca 10år, kan ske rigtig meget, nyt arbejde, børn osv.